36 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Eri syistä kiellettyjen kirjojen on-line -näyttely, sivuja päivitetään jatkuvasti.
Sivuston kieli: 
http://digital.library.upenn.edu/books/banned-books.html

Näytä enemmän
Tietoja Helsingin, Hämeenlinnan, Kajaanin, Oulun, Porvoon, Rauman, Tampereen, Tornion (vuoteen 1788) ja Turun kaupunkien perukirjoissa ja huutokauppakamarien pöytäkirjoissa olevista kirjamaininnoista ja kirjojen omistajista ennen vuotta 1810.
Sivuston kieli: 
http://dbgw.finlit.fi/henrik/index.php

Näytä enemmän
Kirjahistoria-kokoelma sisältää Ruotsin ajan Fennica-kirjallisuuden monografia-aineiston lähes kokonaisuudessaan, kirjahistoriaan ja sen tutkimukseen liittyviä painatteita sekä kasvatukseen ja lastenkirjallisuuteen liittyvää aineistoa 1600-luvulta alkaen. Mukana on muun muassa oppikirjoja, aapisia, kirjakauppaluetteloita ja kirjastoluetteloita.
Sivuston kieli: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=61

Näytä enemmän
Ranskan kansalliskirjaston Gallica-kokoelmasta löytää kuvia, äänityksiä, karttoja, kirjoja, kirjoitusta vaikka mistä. Kokonaisuudesta löytää selaamalla musiikkiäänitteitä ja paljon kuvamateriaalia, esimerkiksi karttapalloja, kartastoja, luontopiirroksia, joita voi hyödyntää, vaikkei kielitaito riittäisikään tekstien tutkimiseen.
Sivuston kieli: 
https://gallica.bnf.fr/

Näytä enemmän
Discovering Literature kertoo Birtish Libraryn kokoelmissa olevista kirjoista kuvaten samalla aikaa, jolloin teokset ovat syntyneet. Digitoitujen aarteiden lisäksi tarjolla on artikkeleita, dokumentteja ja opettajien muistiinpanoja.
Sivuston kieli: 
https://www.bl.uk/discovering-literature

Näytä enemmän
Librarythingissä voi luoda luettelon omista kirjoistaan, lisätä niihin kuvailevia sanoja, arvostelun tai kuvauksen. Palvelussa voi tutustua muiden kirjallisuuden ystävien kokoelmiin, lukea muiden kuvauksia sekä etsiä itselleen sopivaa lukemista hakemalla esimerkiksi muuta kirjallisuuden kokoelmasta, jossa on omia kiinnostuksia lähellä olevaa materiaalia.
Sivuston kieli: 
https://www.librarything.com/

Näytä enemmän
Internet Archive sisältää ilmaisia kirjoja, elokuvia, ohjelmistoja, musiikkia, verkkosivustoja jne.
Sivuston kieli: 
https://archive.org

Näytä enemmän
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Näytä enemmän
Bibliografiaan on koottu tietoja eri kirjastojen, arkistojen ja museoiden kokoelmissa oleviin varhaismodernin ajan painatteisiin. Osasta löytyy myös linkki teoksen digitoituun versioon.
Sivuston kieli: 
https://www.ustc.ac.uk/

Näytä enemmän
Sivusto kertoo British Libraryssa olevista Gutenbergin Raamatuista - niiden historiasta, säilyttämisestä ja meneillään olevasta digitalisoinnista. Näytteitä paperi- ja papyrysversion eri kohdista haettavissa.
Sivuston kieli: 
https://www.bl.uk/treasures/gutenberg/homepage.html

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston Fragmenta membranea -kokoelma sisältää osan keskiaikaisen Ruotsin valtakunnan itäosissa, Turun hiippakunnassa, laadittujen ja käytettyjen kirjojen jäänteistä. Fragmenta membranea -tietokanta sisältää yli 9000 digitoitua pergamenttilehteä, 900- ja 1000-lukujen taitteesta 1500-luvun puoliväliin.
Sivuston kieli: 
https://fragmenta.kansalliskirjasto.fi/

Näytä enemmän
Vuosikymmenittäin ja kolmeen erikoiskategoriaan jaettu virtuaalinäyttely esittelee edustavaa kirjankansitaidetta. Sisältää kuvien lisäksi johdannon kustakin aiheesta sekä kansien kommentteja.
Sivuston kieli: 
https://rbscp.lib.rochester.edu/3352

Näytä enemmän
Peter D. Verhayenin ylläpitämä sivusto linkkeineen on aarreaitta kirjansidonnasta ja yleensä kirjataiteesta kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
https://www.philobiblon.com

Näytä enemmän
Darthmouth Collegen kirjaston kuvitettu kirjankorjauskäsikirja.
Sivuston kieli: 
https://www.dartmouth.edu/library/preservation/repair/index.html

Näytä enemmän
American Library Associationin julkaiseman Booklist -lehden verkkoversio sisältää arvosteluja, jotka on jaettu aikuisten, nuorten ja tietokirjallisuuden arvosteluihin ja esittelyihin. Lisäksi Booklistissa arvioidaan videoita, cd-romeja ja äänitteitä, uusimmissa numeroissa myös verkkoaineistoja. Sivuilla on myös bibliografioita sekä kirjailijahaastatteluja.
Sivuston kieli: 
https://www.booklistonline.com

Näytä enemmän
Haku hakee teosten sisällöistä ja tuo näkyviin teostiedot ja useimmiten pätkän tekstiä, johon annetut sanat sisältyvät. Osasta teoksista on vain tiedot, osaa teoksista voi esikatsella rajoitetusti, osa on PDF-muodossa kokonaisina. Aineisto on pääosin englanninkielistä.
Sivuston kieli: 
https://books.google.com

Näytä enemmän
Edition.fi on avointen kirjojen julkaisuun tarkoitettu palvelu, jossa voi lukea tieteellisten seurojen monografioita ja artikkelikokoelmia. Tässä vaiheessa mukana ovat mm. Suomen Tiedeseura, Suomalainen Lakimiesyhdistys ja Suomalais-Ugrilainen Seura.
Sivuston kieli: 
https://edition.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua British Libraryn aarteisiin: vanhoihin kirjoihin, käsikirjoituksiin, karttoihin.
Sivuston kieli: 
http://www.bl.uk/onlinegallery/index.html

Näytä enemmän
Italian kirjastoissa säilytettävien käsikirjoitusten kuvaukset ja kuvia niistä. Käsikirjoituksia voi etsiä kirjoittajan, alkuperän ja kuvittajan mukaan.
Sivuston kieli: 
https://manus.iccu.sbn.it/web/manus

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua The New York Public Libraryn digitaalisiin kokoelmiin. Tarjolla on kirjoja, videoita, karttoja, käsikirjoituksia, kuvituksia, valokuvia jne.
Sivuston kieli: 
https://digitalcollections.nypl.org/

Näytä enemmän
SKS:n julkaisema Suomen keskiajan ja 1500-luvun käsikirjoitusten digitaalinen kirjasto sisältää tekstejä hallinnon, juridiikan, liturgian, historian ja teologian aloilta. Palvelussa voi selata käsikirjoituksia korkealaatuisina kuvina sekä tutustua käsikirjoituksiin ja niiden historiaan kuvailutietojen avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.codicesfennici.fi/

Näytä enemmän
Elämyksiä matkan varrelta esittelee 100 vuotta täyttävän Turun yliopiston kirjaston kokoelmia. Teemana on matkailu, ja tarjolla on mm. aikamatkoista, valtiovierailuista ja tutkimusmatkoista kertovia lukuvinkkejä.
Sivuston kieli: 
https://sites.utu.fi/libuniturku/verkkonayttelyt/kirjasto100-elamyksia-matkan-varrelta/

Näytä enemmän
Terkko navigator tarjoaa feedin, uusia kurssikirjoja ja verkkopalveluita lääketieteen alalta.
Sivuston kieli: 
https://helka.helsinki.fi/discovery/search?vid=358UOH_INST:TERKKONAVIGATOR

Näytä enemmän
Italian kulttuuri-insituutioiden yhteinen luettelo avaa käynnin kulttuuriaarteille, valokuville, piirrostaiteeseen, käsikirjoituksiin, maalaustaiteeseen sekä tietoihin näyttelyistä ynnä muista kulttuuritapahtumista maassa.
Sivuston kieli: 
https://www.culturaitalia.it/

Näytä enemmän
Pukstaavin verkkosivuilla on tietoa museon näyttelyistä, tapahtumista ja palveluista. Esillä on myös verkkonäyttelyitä.
Sivuston kieli: 
https://www.pukstaavi.fi/

Näytä enemmän

Sivut