57 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Tekstuaalitieteiden sanasto esittelee tekstuaalitieteiksi kutsutun monitieteisen tutkimusalan termejä ja ilmiöitä sekä pyrkii vakiinnuttamaan sanastoa suomen kieleen. Siinä määritellään noin 500 kirjoihin, käsikirjoituksiin ja niiden tutkimiseen liittyvää käsitettä.
Sivuston kieli: 
http://tekstuaalitieteidensanasto.finlit.fi:8080/search

Näytä enemmän
Kirsin kirjanurkassa voi tutustua ahkeran bloginpitäjän lukukokemuksiin vuosien varrelta.
Sivuston kieli: 
http://kirsinkirjanurkka.blogspot.fi/

Näytä enemmän
Taikakirjaimet on Raija Pietilän fantasia- ja science fiction -kirjallisuuteen keskittyvä blogi.
Sivuston kieli: 
http://taikakirjaimet.blogspot.fi/

Näytä enemmän
Tietoja Helsingin, Hämeenlinnan, Kajaanin, Oulun, Porvoon, Rauman, Tampereen, Tornion (vuoteen 1788) ja Turun kaupunkien perukirjoissa ja huutokauppakamarien pöytäkirjoissa olevista kirjamaininnoista ja kirjojen omistajista ennen vuotta 1810.
Sivuston kieli: 
http://dbgw.finlit.fi/henrik/index.php

Näytä enemmän
Kirjahistoria-kokoelma sisältää Ruotsin ajan Fennica-kirjallisuuden monografia-aineiston lähes kokonaisuudessaan, kirjahistoriaan ja sen tutkimukseen liittyviä painatteita sekä kasvatukseen ja lastenkirjallisuuteen liittyvää aineistoa 1600-luvulta alkaen. Mukana on muun muassa oppikirjoja, aapisia, kirjakauppaluetteloita ja kirjastoluetteloita.
Sivuston kieli: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=61

Näytä enemmän
Katsaus kirjan historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Kahdeksantoista kirja-alan ammattilaista ja tutkijaa pohtii kirjan paikkaa muuttuvassa tietoympäristössä.
Sivuston kieli: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/kirja-muuttuvassa-tietoymp_169x224_final.pdf

Näytä enemmän
Elisan kirjasta saa ostaa e-kirjoja, niiden lukulaitteita ja äänikirjoja. Valikoima klassikkoja on myös käytettävissä ilmaiseksi.
Sivuston kieli: 
https://kirja.elisa.fi/

Näytä enemmän
Kirjailijoiden suosituksista voi etsiä inspiraatiota seuraavaa lukuelämystä varten. Sarjassa kirjailijat kertovat joko useamman tai yhden kirjan sisällöstä ja siitä, mikä kirjassa teki heihin vaikutuksen.
Sivuston kieli: 
https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit?filter=Kirjailija%20suosittelee

Näytä enemmän
LanttuLit-sivustolla joukko lasten- ja nuortenkirjailijoita ja kuvittajia esittelee teoksiaan, kertoo työstään ja vastaa lasten ja nuorten usein kouluvierailuilla esittämiin kysymyksiin. Sivuilta löytyy tietoa kirjailija- ja kirjaesitelmiin sekä linkkejä lasten ja nuortenkirjallisuuteen liittyviin sisältöihin.
Sivuston kieli: 
https://lanttulit.blogspot.com/

Näytä enemmän
Artikkelissa tutkitaan vanhan Viipurin hiippakunnan kirjakokoelmia, niiden alkuperää ja kohtaloa ja kirjahistoriaan tiivisti limittyviä kirjastojen historiaa ja koulutuksen historiaa. Artikkeli on julkaistu teoksessa Kirkkohistorian alueilla (Toim. Ilkka Huhta ja Juha Meriläinen. SKHST 217). Helsinki: SKHS, 2011.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/tvhlaine/files/2012/01/Vanhan-Viipurin-kirjahistoria1.pdf

Näytä enemmän
Täällä on tietoa Eeva Joenpellon elämänvaiheista ja teoksista sekä Joenpeltoa käsittelevistä artikkeleista ja kirjoista.
Sivuston kieli: 
https://eevajoenpeltoseura.wordpress.com/

Näytä enemmän
Yle Areenassa voi kuunnella Miia Gustafssonin toimittaman sarjan, jossa viisi kirjailijaa kertoo, mikä saa heidät kirjoittamaan. Mukana ovat Rosa Liksom, Max Seeck, Hanna Brotherus, Anni Kytömäki ja Jari Järvelä.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-51014838

Näytä enemmän
Anna Kajander on selvittänyt tutkimuksessaan mm. sitä, millaisia käytännön kokemuksia ja odotuksia lukemiseen kuuluu ja mikä merkitys kirjojen muodolla on lukijalle, kun tarjolla on sekä painettuja kirjoja että e-kirjoja.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-5839-0

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston luomassa verkkoteoksessa seurataan kirjan historiaa 1400-luvulta 1700-luvulle. Teoksessa kuvataan kirjan historian kulkua erityisesti taideteoksena. Sivustoon on koottu tietoa näiltä vuosisadoilta kirjapainon historiasta, painokirjainten kehityksestä, kuvituksen ja dekoroinnin muutoksista sekä kirjan yhteiskunnallisesta olemuksesta.
Sivuston kieli: 
https://extra.kansalliskirjasto.fi/verkkonayttelyt/kiehtovakirja/

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston Fragmenta membranea -kokoelma sisältää osan keskiaikaisen Ruotsin valtakunnan itäosissa, Turun hiippakunnassa, laadittujen ja käytettyjen kirjojen jäänteistä. Fragmenta membranea -tietokanta sisältää yli 9000 digitoitua pergamenttilehteä, 900- ja 1000-lukujen taitteesta 1500-luvun puoliväliin.
Sivuston kieli: 
https://fragmenta.kansalliskirjasto.fi/

Näytä enemmän
Professori Seppo Hentilän kirjoittama teos tarjoaa näkökulman ministeri Max Jakobsonin (1923-2013) persoonaan hänen lukemiensa kirjojen kautta. Max Jakobsonin kirjasto lahjoitettiin Kansalliskirjastolle ja Kansallisarkistolle vuonna 2014.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-4312-9

Näytä enemmän
Nettikirjakauppa.com on Ryttylässä sijaitsevan Kustannus oy Uuden tien uusi kristillinen verkkopalvelu. Tarjontaan kuuluvat kirjat, lehdet ja musiikki. Taustayhteisö on Suomen evankelis-luterilainen Kansanlähetys Ryttylässä.
Sivuston kieli: 
https://www.nettikirjakauppa.com

Näytä enemmän
Oppikirjassa tarkastellaan kirjahistorian perusteita, kirjahistorian tutkimusta, kirjaa esineenä, tekijyyttä, sensuuria, kirjakauppaa, kirjastoja ja kirjan vaikutushistoriaa. Kirjan toisessa osassa paneudutaan kirjahistorian tutkimuksen metodisiin kysymyksiin. Oppikirja keskittyy lähinnä painettuun kirjaan. Tarkastelu alkaa 1400-luvun lopulta ja painottuu 1600–1700-luvuille.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-4040-1

Näytä enemmän
Finn Lectura julkaisee kielten oppimateriaaleja aikuisopiskelijoille.
Sivuston kieli: 
https://www.finnlectura.fi/

Näytä enemmän
Suomen Kalakirjasto on yksityinen erikoiskirjasto, jonka kokoelmissa on suomalaista kalakirjallisuutta vuodesta 1730 lähtien. Kokoelmiin kuuluu myös ruotsalaista 1700- ja 1800-luvun kalakirjallisuutta, englanninkielisiä kalastuskirjallisuuden klassikoita ensipainoksena sekä aineistoa myös muilla kielillä. Kirjaston sivuilla on tietokanta, josta löytyvät aineiston viitetiedot. Kalastuslait löytyvät digitoituina.
Sivuston kieli: 
https://www.suomenkalakirjasto.fi/

Näytä enemmän
Palveluun on koottu internetin verkkokauppoja ja muita osoitteita, joista voi laillisesti katsoa, kuunnella ja ladata musiikkia, elokuvia, äänikirjoja, sähkökirjoja ja pelejä. Suurin osa palveluista on verkkokauppoja, mutta joukossa on ei-kaupallisiakin palveluja, joiden tarjonta on käytettävissä ilmaiseksi.
Sivuston kieli: 
https://laillisetpalvelut.fi/

Näytä enemmän
Kaksikielinen kirjallisuusblogi esittelee norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi. Kirjallinen Oslo -teemakierroksella tutustutaan Oslon kirjallisiin nähtävyyksiin.
Sivuston kieli: 
https://les-lue.com/

Näytä enemmän
Verkkonäyttely SKS:n kirjaston ja arkiston kokoelmiin kuuluvista Eeva Joenpellon aineistoista. Näyttelyssä painottuvat erityisesti kirjailijantyön arki ja innoituksen aiheet.
Sivuston kieli: 
https://finlit.libguides.com/nayttely/eevajoenpelto

Näytä enemmän
Wikiaineisto on arkisto teksteille, jotka eivät ole tekijänoikeuksien suojaamia tai jotka on julkaistu CC BY-SA 3.0-lisenssin tai sen ehtojen kanssa yhteensopivan toisen lisenssin mukaisesti. Täältä löytyy kaunokirjallisuutta, asiatekstejä, bibliografioita jne.
Sivuston kieli: 
https://fi.wikisource.org/wiki/Etusivu

Näytä enemmän
Edition.fi on avointen kirjojen julkaisuun tarkoitettu palvelu, jossa voi lukea tieteellisten seurojen monografioita ja artikkelikokoelmia. Tässä vaiheessa mukana ovat mm. Suomen Tiedeseura, Suomalainen Lakimiesyhdistys ja Suomalais-Ugrilainen Seura.
Sivuston kieli: 
https://edition.fi/

Näytä enemmän
Moni teos jää mieleen kansikuvallaan. Kirjasammon haussa voi etsiä kirjojen kansikuvia niiden värien ja kuvituksen sekä myös tekijätietojen ja teoksen nimen sekä julkaisuvuoden mukaan.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjasampo.fi/fi/coversearch

Näytä enemmän
Kirjastokaista on kaikille avoin verkkopalvelu, joka tarjoilee näkökulmia kirjastoihin ja kirjastoalaan videoiden ja radio-ohjelmien muodossa. Tapaat kirjastokaistalla mielenkiintoisia kirjastolaisia, vaihtuvia kirjastoteemoja sekä lukuisia kirjastojen ystäviä ja yhteistyökumppaneita.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastokaista.fi

Näytä enemmän
Kirjastokaistan sarjassa lukuvinkeissä lukijat kertovat kirjasta, joka kolahti. Vinkit ovat kompakteja, muutaman minuutin mittaisia ja ne on kuvattu eri kirjastossa.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastokaista.fi/tag/kirja-joka-kolahti/

Näytä enemmän

Sivut