24 osumaa haulle. Näytetään 1 - 24 tulosta.
SA-kuva-arkisto sisältää noin 170 000 Suomen talvi-, jatko- ja Lapin sodan ajan valokuvaa. Kokoelmassa on kuvia maa-, meri- ja ilmavoimista sekä kotirintamalta.
Sivuston kieli: 
http://sa-kuva.fi/

Näytä enemmän
FT Reijo Rautajoen kirja inkeriläisten väestönsiirroista ja vaiheista kolmen maan pakolaisleireillä toisen maailmansodan aikana.
Sivuston kieli: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/wp-content/uploads/2020/04/j-30-isbn-978-952-7167-83-0-vaiettu-v...

Näytä enemmän
Täällä esitellään toisen maailmansodan aikaisen Sturmbock-puolustuslinjan kartoitustutkimuksen tuloksia. Saksalaiset rakensivat Käsivarren Lappiin kymmeniä kilometrejä pitkän puolustuslinjan vuonna 1944. Sivuilla on kartta-aineistoja, kuvia sekä artikkeleita erilaisista linnoituskohteista.
Sivuston kieli: 
https://www.forgottenfronts.fi/

Näytä enemmän
Sodan ja rauhan keskus Muisti taltioi sotaan liittyviä tapahtumia ja kokemuksia. Museossa voi vierailla elävästi rakennetussa näyttelyssä sodan tunnelmista ja tapahtumista sekä rintamalla että kotona. Museon sivuilla voi tutustua mm. verkkonäyttelyihin Rintamalta rintamalle ja Päämajakaupungin tarina-ateriat sekä oppaaseen, joka esittelee sotahistorialliset kohteet Mikkelissä.
Sivuston kieli: 
https://www.muisti.org/

Näytä enemmän
Sotasampo kokoaa yhteen viime sotiimme liittyviä verkkoaineistoja. Palvelussa voi etsiä tietoja talvi- ja jatkosodan tapahtumista, paikoista, joukko-osastoista sekä sotiin liittyvistä henkilöistä. Sotasammon kautta löytyvät myös Kansa taisteli -lehden artikkelit sekä tiedot vuosina 1939–1945 menehtyneistä.
Sivuston kieli: 
https://www.sotasampo.fi/fi/

Näytä enemmän
Sivuilla on tietoa yhdistyksen toiminnasta, sotavainajien etsinnöistä, hautauksesta ja muistomerkeistä. Lisäksi on tilastotietoja vuosien 1939-1945 sodista.
Sivuston kieli: 
https://sotavainajat.net

Näytä enemmän
Talvisotayhdistyksen julkaisema sivusto tarjoaa tietoa talvisotaan valmistautumisesta, taisteluista, talvisodan politiikasta ja kotirintaman toiminnasta.
Sivuston kieli: 
https://talvisota.fi/

Näytä enemmän
Sotahistorian suurin maihinnousu alkuvalmisteluista elokuuhun 1944.
Sivuston kieli: 
https://www.dday-overlord.com/en/battle-of-normandy

Näytä enemmän
Dokumenttiaineistoihin, muistelmiin ja uutiskuviin perustuva draamasarja kertoo Suomen lähihistoriasta 1930-luvulta jatkosodan syttymiseen 1941 saakka. Sarja valottaa Suomen, Neuvostoliiton ja Saksan suhteita, talvisodan syttymisen syitä sekä toisen maailmansodan alkutapahtumia. Sodan ja rauhan miehet on TV2 Teatteriohjelmien kymmenosainen sarja vuodelta 1978.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/1-4195013

Näytä enemmän
Valtioneuvoston kanslian tilaama ja Kansallisarkiston tekemä riippumaton arkistoselvitys. Muun tutkimusaineiston lisäksi käytettävissä on ollut yli 70 Waffen SS:n Wiking-divisioonan suomalaisen vapaaehtoisen päiväkirjaa.
Sivuston kieli: 
https://arkisto.fi/uploads/Julkaisut/sarjajulkaisut/suomalaiset_ss-vapaaehtoiset.pdf

Näytä enemmän
Tieteen Kuvalehti Historia -lehden teemasivustolla on artikkeleita, interaktiivinen kartta, jolle merkittyihin paikkoihin avautuu videonpätkiä ja kuvia sekä aikajana, joka sisältää myös tietoa tapahtumista.
Sivuston kieli: 
http://historianet.fi/sota/toinen-maailmansota

Näytä enemmän
Kokonaisuus toisen maailmansodan tapahtumista, taisteluista, joukoista ja kalustosta.
Sivuston kieli: 
http://www.history.com/topics/world-war-ii

Näytä enemmän
BBC:n kokonaisuus toisen maailmansodan syistä, tapahtumista, taisteluista ja sodan seurauksista.
Sivuston kieli: 
https://www.bbc.co.uk/history/worldwars/wwtwo/

Näytä enemmän
Tiivistetty kooste toisen maailmansodan syistä, osapuolista ja taisteluista.
Sivuston kieli: 
https://edition.cnn.com/2013/07/09/world/world-war-ii-fast-facts/

Näytä enemmän
Valokuvia toisen maailmansodan tapahtumista.
Sivuston kieli: 
https://www.archives.gov/research/military/ww2/photos

Näytä enemmän
JR 50 kuului kesäkuussa 1941 Keski-Pohjanmaan sotilasläänissä perustettuun 11 Divisioonaan. Seppo Hänninen on koonnut eri sotahistoriallisista lähteistä kuvauksen rykmentin liikkeistä ja taisteluista jatkosodan aikana.
Sivuston kieli: 
https://www.arkistot.info/jr50/info.php

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään Tammenlehvän Perinneliiton toimintaa, jonka tarkoituksena on Suomen vuosina 1939–1945 käymien sotien ja niiden veteraanien perinteiden vaaliminen.
Sivuston kieli: 
https://tammenlehva.fi/

Näytä enemmän
Suomi, sotavangit ja ihmisluovutukset 1939-1955 -projektin tietokannat sisältävät tietoja talvi- ja jatkosodan aikana kuolleista neuvostosotavangeista sekä Itä-Karjalan siviilileireillä kuolleista vangeista.
Sivuston kieli: 
https://kronos.narc.fi/jatkosota/jatkosota.html

Näytä enemmän
Nuorisolle suunnattu Veteraanien perintö -sivusto sisältää tietoa talvi-, jatko- ja Lapin sotien historiasta ja taustatekijöistä sekä jälleenrakentamisen ajasta. Siviiliväestön sotakokemuksia valottava osio täydentyy www-lomakkeen avulla, sähköpostitse tai kirjeitse lähetetyillä kertomuksilla. Tietopankkiin on koottu katsauksia sotiin liittyvistä aiheista kuten aseista, sotalapsista, sotilaspapeista, ulkomaisista vapaaehtoisista ja sotavangeista sekä sotien aikana toimineista järjestöistä.
Sivuston kieli: 
https://veteraanienperinto.fi/

Näytä enemmän
Suomen Sotahistoriallinen Seura on julkaissut kaikki Kansa taisteli -lehden numerot verkossa. Lehti ilmestyi vuosina 1957-1986 Sotamuisto-yhdistyksen julkaisemana. Sivustolla voi lukea myös aiemmin julkaisemattomia kirjoituksia, jotka eivät mahtuneet lehteen.
Sivuston kieli: 
http://kansataisteli.sshs.fi/

Näytä enemmän
Artikkeli geologi Matti Sauramon tutkimusretkestä Itä-Karjalan Äänislinnaan asemasotavaiheessa vuonna 1942 kertoo kiinnostavasti sekä alueesta että sota-ajasta. Sen aineistona ovat Sauramon omat muistiinpanot retkestä. Artikkeli löytyy Geologi-lehdestä 64 (2012).
Sivuston kieli: 
https://www.geologinenseura.fi/fi/geologi-lehti/2-2012

Näytä enemmän
Mannerheim-ristin ritarit -palvelu pohjautuu Ilmari Hurmerinnan vuonna 2008 toimittamaan Ritarimatrikkeliin. Ritarit on lueteltu sekä aakkosjärjestyksessä että numerojärjestyksessä.
Sivuston kieli: 
http://www.mannerheim-ristinritarit.fi/

Näytä enemmän
Miten sodan olosuhteissa on hoidettu monikieliset keskustelut, ohjeistukset, määräykset ja raportoinnit? Pekka Kujamäki tarkastelee tutkimuksessaan suomalais-saksalaista aseveljeyttä ennen kaikkea monikielisenä sotilas-, viranomais- ja siviilikohtaamisten verkostona, jota tulkkeina ja kääntäjinä toimineet kielitaitoiset sotilaat ja siviilit pitivät koossa. Keitä nämä aseveljeyden tulkit olivat? Miten he päätyivät tehtäviinsä? Kirjassa valotetaan pitkälti pimentoon jäänyttä osaa suomalaisesta kääntämisen ja tulkkauksen historiasta ja täydennetään kuvaa aseveljeyden kohtaamisista sekä kielen ja kielitaidon merkityksestä aseveljeyden arjessa.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/skst.1488/

Näytä enemmän