28 osumaa haulle. Näytetään 1 - 28 tulosta.
Sivusto käsittelee ensimmäistä maailmansotaa yksityiskohtaisesti ja tarjoaa historiallisten kuvausten lisäksi valokuvagallerian, karttoja, äänitiedostoja, julisteita sekä tietoa käytetystä kalustosta.
Sivuston kieli: 
http://www.worldwar1.com

Näytä enemmän
Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seuran julkaisema kolmenkymmenen artikkelin, esseen, muistelman ja teosesittelyn kokoelma. Teksteissä kerrotaan Vietnamin sodasta tv-sotana ja kirjeenvaihtajien raportoimana sekä perehdytään nuorison sodanvastaiseen toimintaan niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa, varsinkin Suomessa.
Sivuston kieli: 
http://www.thpts.fi/julkaisut/muut-julkaisut/ilmestyskirja-vietnamin-sodan-kulttuurihistoriaa/

Näytä enemmän
Sodan ja rauhan keskus Muisti taltioi sotaan liittyviä tapahtumia ja kokemuksia. Museossa voi vierailla elävästi rakennetussa näyttelyssä sodan tunnelmista ja tapahtumista sekä rintamalla että kotona. Museon sivuilla voi tutustua mm. verkkonäyttelyihin Rintamalta rintamalle ja Päämajakaupungin tarina-ateriat sekä oppaaseen, joka esittelee sotahistorialliset kohteet Mikkelissä.
Sivuston kieli: 
https://www.muisti.org/

Näytä enemmän
Suomen sotaihistoriallisen seuran kokoama Sotahistorialliset kohteet tarjoaa kuvan, lyhyen kuvauksen ja sijaintitietoja sotahistoriallisista kohteista lähinnä läntisen Euroopan alueelta.
Sivuston kieli: 
https://www.sotahistoriallisetkohteet.fi/

Näytä enemmän
Ruotsinsalmen tarinat kertovat nykyisen Kotkan edustalla käydystä Itämeren suurimmasta meritaistelusta ja sen jälkeen rakennetusta linnoituskaupungista.
Sivuston kieli: 
https://vellamo-kanava.fi/teemat/kohtalona-ruotsinsalmi/

Näytä enemmän
Europeana 1914-1918 kokoaa yhteen ensimmäisen maailmansodan kuvia, filmejä, asiakirjoja ja tarinoita. Myös käyttäjät voivat julkaista palvelussa omia aineistojaan.
Sivuston kieli: 
https://europeana1914-1918.eu/en

Näytä enemmän
Hilda Tolonen on tutkinut opinnäytteessään sitä, miten sodan sukupuolittuneisuus ja naiskuva näkyvät ja rakentuvat lukion oppikirjoissa 1980-luvulta 2010-luvulle. Tarkastelussa on ollut yhteensä 17 oppikirjaa.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:NBN:fi:hulib-202103301759

Näytä enemmän
Sivusto pyrkii antamaan yleiskuvan ensimmäisestä maailmansodasta. Monipuoliseen kokonaisuuteen sisältyy mm. tiivistelmä sotaan johtaneista tapahtumista, taistelut rintamittain, sota aikajanalla, tietoa aseista ja karttoja. Myös henkilöhakemisto, otteita päiväkirjoista, propagandajulisteita, lauluja ja linkkejä muille sotasivuille.
Sivuston kieli: 
https://www.firstworldwar.com

Näytä enemmän
Britannian kansallisarkiston ensimmäistä maailmansotaa käsittelevä sivusto.
Sivuston kieli: 
https://www.nationalarchives.gov.uk/first-world-war/

Näytä enemmän
Vapaa-ehtoisten koostama palvelu sisältää tekstidokumentteja, kuva-arkisto, sopimuksia, henkilöhakemisto ja elämäkertoja.
Sivuston kieli: 
https://wwi.lib.byu.edu/

Näytä enemmän
Sotahistorian suurin maihinnousu alkuvalmisteluista elokuuhun 1944.
Sivuston kieli: 
https://www.dday-overlord.com/en/battle-of-normandy

Näytä enemmän
Dokumenttiaineistoihin, muistelmiin ja uutiskuviin perustuva draamasarja kertoo Suomen lähihistoriasta 1930-luvulta jatkosodan syttymiseen 1941 saakka. Sarja valottaa Suomen, Neuvostoliiton ja Saksan suhteita, talvisodan syttymisen syitä sekä toisen maailmansodan alkutapahtumia. Sodan ja rauhan miehet on TV2 Teatteriohjelmien kymmenosainen sarja vuodelta 1978.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/1-4195013

Näytä enemmän
Valtioneuvoston kanslian tilaama ja Kansallisarkiston tekemä riippumaton arkistoselvitys. Muun tutkimusaineiston lisäksi käytettävissä on ollut yli 70 Waffen SS:n Wiking-divisioonan suomalaisen vapaaehtoisen päiväkirjaa.
Sivuston kieli: 
https://arkisto.fi/uploads/Julkaisut/sarjajulkaisut/suomalaiset_ss-vapaaehtoiset.pdf

Näytä enemmän
Tieteen Kuvalehti Historia -lehden teemasivustolla on artikkeleita, interaktiivinen kartta, jolle merkittyihin paikkoihin avautuu videonpätkiä ja kuvia sekä aikajana, joka sisältää myös tietoa tapahtumista.
Sivuston kieli: 
http://historianet.fi/sota/toinen-maailmansota

Näytä enemmän
Kokonaisuus toisen maailmansodan tapahtumista, taisteluista, joukoista ja kalustosta.
Sivuston kieli: 
http://www.history.com/topics/world-war-ii

Näytä enemmän
BBC:n kokonaisuus toisen maailmansodan syistä, tapahtumista, taisteluista ja sodan seurauksista.
Sivuston kieli: 
https://www.bbc.co.uk/history/worldwars/wwtwo/

Näytä enemmän
Tiivistetty kooste toisen maailmansodan syistä, osapuolista ja taisteluista.
Sivuston kieli: 
https://edition.cnn.com/2013/07/09/world/world-war-ii-fast-facts/

Näytä enemmän
Valokuvia toisen maailmansodan tapahtumista.
Sivuston kieli: 
https://www.archives.gov/research/military/ww2/photos

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään Tammenlehvän Perinneliiton toimintaa, jonka tarkoituksena on Suomen vuosina 1939–1945 käymien sotien ja niiden veteraanien perinteiden vaaliminen.
Sivuston kieli: 
https://tammenlehva.fi/

Näytä enemmän
Suomi, sotavangit ja ihmisluovutukset 1939-1955 -projektin tietokannat sisältävät tietoja talvi- ja jatkosodan aikana kuolleista neuvostosotavangeista sekä Itä-Karjalan siviilileireillä kuolleista vangeista.
Sivuston kieli: 
https://kronos.narc.fi/jatkosota/jatkosota.html

Näytä enemmän
Nuorisolle suunnattu Veteraanien perintö -sivusto sisältää tietoa talvi-, jatko- ja Lapin sotien historiasta ja taustatekijöistä sekä jälleenrakentamisen ajasta. Siviiliväestön sotakokemuksia valottava osio täydentyy www-lomakkeen avulla, sähköpostitse tai kirjeitse lähetetyillä kertomuksilla. Tietopankkiin on koottu katsauksia sotiin liittyvistä aiheista kuten aseista, sotalapsista, sotilaspapeista, ulkomaisista vapaaehtoisista ja sotavangeista sekä sotien aikana toimineista järjestöistä.
Sivuston kieli: 
https://veteraanienperinto.fi/

Näytä enemmän
Suomen Sotahistoriallinen Seura on julkaissut kaikki Kansa taisteli -lehden numerot verkossa. Lehti ilmestyi vuosina 1957-1986 Sotamuisto-yhdistyksen julkaisemana. Sivustolla voi lukea myös aiemmin julkaisemattomia kirjoituksia, jotka eivät mahtuneet lehteen.
Sivuston kieli: 
http://kansataisteli.sshs.fi/

Näytä enemmän
Museon sivulle on koottu ensimmäisen maailmansodan lentohistoriaa, tietoa lentokalustosta sekä lentäjä-ässistä, mm. Manfred von Richthofenista eli punaisesta paronista.
Sivuston kieli: 
https://greatwarflyingmuseum.org/

Näytä enemmän
Sota-arkiston tiedoista tehty tietokanta Suomen sodissa 1939-1945 kaatuneista, kadonneista tai sotavammoihin kuolleista. Tietokannassa on yli 94 000 henkilöä, joita voi etsiä sukunimen, etunimen, syntymä- tai kuolinajan mukaan tai kunnittain.
Sivuston kieli: 
https://www.sotasampo.fi/fi/casualties/

Näytä enemmän
Lontoon National Army Museum valottaa ensimmäisen maailmansodan historiaa sotilaiden tarinoiden, aikalaisdokumenttien, kirjeiden, uutispätkien ja aikajanan avulla. Kokonaisuudessa on myös oppimistehtäviä.
Sivuston kieli: 
https://ww1.nam.ac.uk/

Näytä enemmän
National Army Museumin materiaalit ja tarinat kertovat Iso-Britannian sotahistoriaa sodista, merkittävistä taisteluista, kuuluisista sotajohtajista sekä sotaesineistöstä.
Sivuston kieli: 
https://www.nam.ac.uk/explore

Näytä enemmän
Täällä voi kuunnella radiosarjaa, jossa on haastateltu vuonna 1944 Kannaksen ratkaisutaistelussa mukana olleita miehiä. Heitä haastatteli Martti Pohjakallio vuonna 1966. Kirjailija Paavo Rintala kokosi haastattelujen pohjalta kirjan Sotilaiden äänet sekä samalla nimellä kulkevan radiosarjan.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-2258806

Näytä enemmän