15 osumaa haulle. Näytetään 1 - 15 tulosta.
Luovutetun Karjalan historiaa, tilastoja, karttoja. Tietoja myös karjalaisten kohtaloista sodassa ja evakossa. Kaikki kunnat ja kaupungit. Murresanastoa, vitsejä, Karjala-aiheisia linkkejä. Tekijän sukuseuran ja Vaasan Karjalaseuran yhteystiedot. Sivuja kasvatetaan ja kehitetään vielä.
Sivuston kieli: 
http://www.luovutettukarjala.fi

Näytä enemmän
SA-kuva-arkisto sisältää noin 170 000 Suomen talvi-, jatko- ja Lapin sodan ajan valokuvaa. Kokoelmassa on kuvia maa-, meri- ja ilmavoimista sekä kotirintamalta.
Sivuston kieli: 
http://sa-kuva.fi/

Näytä enemmän
Yle oppimisen kokonaisuus Suomen historiasta sisältää oppimateriaalia aiheesta arkeologiasta lähihistoriaan.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/historia-suomi

Näytä enemmän
Sodan ja rauhan keskus Muisti taltioi sotaan liittyviä tapahtumia ja kokemuksia. Museossa voi vierailla elävästi rakennetussa näyttelyssä sodan tunnelmista ja tapahtumista sekä rintamalla että kotona. Museon sivuilla voi tutustua mm. verkkonäyttelyihin Rintamalta rintamalle ja Päämajakaupungin tarina-ateriat sekä oppaaseen, joka esittelee sotahistorialliset kohteet Mikkelissä.
Sivuston kieli: 
https://www.muisti.org/

Näytä enemmän
Sotasampo kokoaa yhteen viime sotiimme liittyviä verkkoaineistoja. Palvelussa voi etsiä tietoja talvi- ja jatkosodan tapahtumista, paikoista, joukko-osastoista sekä sotiin liittyvistä henkilöistä. Sotasammon kautta löytyvät myös Kansa taisteli -lehden artikkelit sekä tiedot vuosina 1939–1945 menehtyneistä.
Sivuston kieli: 
https://www.sotasampo.fi/fi/

Näytä enemmän
Lastenkirjainstituutin verkkonäyttelyn aiheena on toinen maailmansota lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Mukana on yli 200 teosta eri vuosikymmeniltä teemoittain ryhmiteltynä. Osa kirjoista kuvaa sodan arkea, osassa sotaa vain sivutaan.
Sivuston kieli: 
https://lkinstituutti.wixsite.com/haluankasvaa

Näytä enemmän
Sivuilla on tietoa yhdistyksen toiminnasta, sotavainajien etsinnöistä, hautauksesta ja muistomerkeistä. Lisäksi on tilastotietoja vuosien 1939-1945 sodista.
Sivuston kieli: 
https://sotavainajat.net

Näytä enemmän
Talvisotayhdistyksen julkaisema sivusto tarjoaa tietoa talvisotaan valmistautumisesta, taisteluista, talvisodan politiikasta ja kotirintaman toiminnasta.
Sivuston kieli: 
https://talvisota.fi/

Näytä enemmän
Dokumenttiaineistoihin, muistelmiin ja uutiskuviin perustuva draamasarja kertoo Suomen lähihistoriasta 1930-luvulta jatkosodan syttymiseen 1941 saakka. Sarja valottaa Suomen, Neuvostoliiton ja Saksan suhteita, talvisodan syttymisen syitä sekä toisen maailmansodan alkutapahtumia. Sodan ja rauhan miehet on TV2 Teatteriohjelmien kymmenosainen sarja vuodelta 1978.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/1-4195013

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään Tammenlehvän Perinneliiton toimintaa, jonka tarkoituksena on Suomen vuosina 1939–1945 käymien sotien ja niiden veteraanien perinteiden vaaliminen.
Sivuston kieli: 
https://tammenlehva.fi/

Näytä enemmän
Nuorisolle suunnattu Veteraanien perintö -sivusto sisältää tietoa talvi-, jatko- ja Lapin sotien historiasta ja taustatekijöistä sekä jälleenrakentamisen ajasta. Siviiliväestön sotakokemuksia valottava osio täydentyy www-lomakkeen avulla, sähköpostitse tai kirjeitse lähetetyillä kertomuksilla. Tietopankkiin on koottu katsauksia sotiin liittyvistä aiheista kuten aseista, sotalapsista, sotilaspapeista, ulkomaisista vapaaehtoisista ja sotavangeista sekä sotien aikana toimineista järjestöistä.
Sivuston kieli: 
https://veteraanienperinto.fi/

Näytä enemmän
Suomen Sotahistoriallinen Seura on julkaissut kaikki Kansa taisteli -lehden numerot verkossa. Lehti ilmestyi vuosina 1957-1986 Sotamuisto-yhdistyksen julkaisemana. Sivustolla voi lukea myös aiemmin julkaisemattomia kirjoituksia, jotka eivät mahtuneet lehteen.
Sivuston kieli: 
http://kansataisteli.sshs.fi/

Näytä enemmän
Verkkopalvelussa voit etsiä tai lisätä sukulaisesi tietoja ja vaiheita sotien aikaan kartalla. Tietojen lisääminen edellyttää rekisteröitymistä. Sotapolkuun pyritään keräämään mahdollisimman kattava luettelo kaikista viime sodissamme palvelleista. Palveluun on lisätty noin 94 500 kaatuneen tiedot valmiiksi.
Sivuston kieli: 
https://sotapolku.fi/

Näytä enemmän
Kirjan aiheena on Suomen saksalaisyhteisö ja suomensaksalaisten sosiaalinen tausta ja poliittinen suuntaus vuosina 1933-1946, jolloin Saksassa oli vallassa kansallissosialistinen hallitus.
https://kansallisarkisto.fi/-/itsetehostuksesta-noyryyteen-suomensaksalaiset-1933-1946

Näytä enemmän