32 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Museoviraston Kuvakokoelmat on julkaissut kuvia koululaisten ja opettajien käyttöön. Kokoelma sisältää noin 700 kuvaa 1900-luvun Suomesta. Kuvat on jaoteltu teemoittain: teknologia, liikkuminen, vallankäyttö, asuminen, koululaiset, muoti ja muotoilu, taide ja taitelijat, monikulttuurisuus sekä ruoka. Kuvien käyttöehdoista kerrotaan sivuilla.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/museovirastonkuvakokoelmat/albums

Näytä enemmän
Täällä kerrotaan 14 paikallista tarinaa Varsinais-Suomesta ajalta jolloin Suomi itsenäistyi. Paikallismuseoiden kertomissa tarinoissa kuvataan, miten monet pienet tapahtumat ja tekijät yhdessä vaikuttivat maamme kehitykseen viime vuosisadan alkupuolella.
Sivuston kieli: 
http://www.varsinaissuomi1917.fi/

Näytä enemmän
Arkkitehti, tekniikan tohtori Harri Hautajärvi on tutkinut, miten matkailu ja arkkitehtuuri ovat vaikuttaneet toisiinsa ja millainen suhde niillä on ollut maisemiin ja paikalliseen kulttuuriin Lapissa 1800-luvulta nykypäivään.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-3715-8

Näytä enemmän
Jukka O. Miettisen, Veli Rosenbergin ja Anna Thuringin teos esittelee Suomen ja Itä-, Etelä- ja Kaakkois-Aasian maiden välistä kulttuurivaihtoa teatterin ja tanssin aloilla.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-353-002-7

Näytä enemmän
Ensimmäinen rautatieyhteys avattiin Suomen ja Venäjän välille vuonna 1870, kun Riihimäen ja Pietarin välinen rata otettiin käyttöön. Aikajana ja monipuoliset artikkelit esittelevät Pietarin radan vaiheita näihin päiviin asti. Mukana on myös paikkakuntien tarinoita.
Sivuston kieli: 
https://helsinkipietari150.vayla.fi/

Näytä enemmän
Lisensiaatintutkimus kuvaa työväenliikkeen syntyä ja leviämistä Suomessa 1900-luvun alun maaseudulla ja siitä, miten yksilön aktiivisuus saattoi vaikuttaa liikeen ja aatteen kehitykseen. Lähtökohtana on suutari Vihtori Lindholmin toiminta ja sen vaikutus Urjalassa.
Sivuston kieli: 
https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/76514/lisuri00103.pdf

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Martta Wendelinin henkilöhistoriaan ja elämäntyöhön taidemaalarina ja kuvittajana. Blogissa on kirjoituksia Wendelinin postikorttitaiteesta, kuvituksista ja maalauksista.
Sivuston kieli: 
https://www.marttawendelin.fi/

Näytä enemmän
Pro gradu -tutkielmassa paneudutaan maaseudun työväestön, torppareiden, mäkitupalaisten, muonamiesten ja loisten asuinolosuhteisiin ja niihin suhtautumiseen ja suunnitelmiin niiden parantamiseksi.
Sivuston kieli: 
https://trepo.tuni.fi/handle/10024/95340

Näytä enemmän
Elina Standertskjöldin artikkeli suomalaisen arkkitehtuurin tyylipiirteistä 1930–1950 -luvuilla.
Sivuston kieli: 
https://www.rakennustieto.fi/Downloads/RK/RK080100.pdf

Näytä enemmän
Elina Standertskjöldin artikkeli suomalaisen arkkitehtuurin tyylipiirteistä vuosisadan vaihteesta 1920-luvun loppuun.
Sivuston kieli: 
https://www.rakennustieto.fi/Downloads/RK/RK070100.pdf

Näytä enemmän
Ylen radio-ohjelmassa Tsekin sata vuotta keskustellaan satavuotisjuhlan kunniaksi Tsekin historian ja kansakunnan identiteetin myrskyisistä muutoksista.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-4542234

Näytä enemmän
Kolmiosainen radiosarja kertoo Viron itsenäistymiseen liittyvistä tapahtumista 1900-luvun alussa. Ohjelmissa haastatellaan virolaisia historioitsijoita.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/audio/1-4456028

Näytä enemmän
Sari Haavisto käsittelee väitöskirjassaan markkinoinnin historiaa ja kehitystä sekä alan yhteiskunnallista merkitystä Suomessa 1800-luvun lopulta alkaen.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-64-0568-1

Näytä enemmän
Yle on julkaissut otoksia 1900-luvulla toimineiden elokuvayhtiöiden Fennada-Filmin, Filmisepon ja Veikko Itkosen tuotannosta. Valikoima esitellään Elävässä arkistossa ja aineistojen lataus tapahtuu Vimeo-palvelussa. Aineisto on julkaistu lisenssillä, joka sallii muokkaamisen ja uudelleenkäytön. Yleisradion nimi aineiston lähteenä on mainittava käytön yhteydessä.
Sivuston kieli: 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/20/filmivalahdyksia-suomen-kaduilta-ja-kedoilta-vapaaseen-kaytt...

Näytä enemmän
SLS:n julkaisema teos valottaa kaupankäynnin historiaa ja kohtaamisia Suomessa 1850-luvulta 1900-luvun puoliväliin. Kirjoittajat ovat sosiologian, historian ja perinteentutkimuksen tutkijoita. Kauppaa käytiin aukioilla, kirkonmäillä ja markkinapaikoilla, joissa paikallinen väestö sekä kiertävät romanit, tataarit ja juutalaiset kauppiaat tapasivat. Teoksessa käsitellään myös Suomenlahden rannalla käytyä kauppaa ja maaseudun kierteleviä myyjiä.
Sivuston kieli: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/att-motas-kring-varor

Näytä enemmän
Näyttely kertoo arkkitehti Walter Gropiuksen perustaman taideoppilaitoksen historiasta, opetussuunnitelmista, pedagogiikasta, opiskelijoista sekä taiteilijoista. Näyttelyssä tutustuaan mm. värejä, muotoja ja materiaaleja koskeviin näkemyksiin ja periaatteisiin. Sivuilla on interaktiivisia harjoituksia, jotka havainnollistavat Bauhausin taide- ja muotoilupedagogiikkaa.
Sivuston kieli: 
https://www.getty.edu/research/exhibitions_events/exhibitions/bauhaus/new_artist/

Näytä enemmän
Arkkitehtuurimme vuosikymmenet -pelin avulla voi tutustua 1900-luvun suomalaiseen arkkitehtuuriin. Valmiina ovat osiot, jotka kertovat art nouveausta, funktionalismista ja sodanjälkeisestä modernismista.
Sivuston kieli: 
https://www.mfa.fi./arkkitehtuuripeli

Näytä enemmän
Järvenpään taidemuseon keskeisin kokoelma koostuu Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin teoksista. Mukana on maisemia, arjen kuvauksia ja muotokuvia.
Sivuston kieli: 
https://jarvenpaantaidemuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Karttapohjainen palvelu, joka kertoo Suomen historiasta henkilöhistoriallisesta näkökulmasta. Sivustolla voi jakaa oman sukunsa tai yhteisönsä tarinan itsenäisestä Suomesta.
Sivuston kieli: 
https://www.100tekijaa.fi/

Näytä enemmän
Vaatturitietokantaan kootaan tietoa suomalaisten 1900-1950-luvuilla vaikuttaneiden räätäleiden, vaatetusliikkeiden ja pukutehtaiden historiasta ja tuotteista.
Sivuston kieli: 
https://vaatturitietokanta.wordpress.com/

Näytä enemmän
Täällä voi perehtyä Euroopan teollisuusperintöön. Sivustolla on tietoa 47 maasta, museokohteita, teemareittejä, tietoa teollisuudenaloittain sekä lähes 200 pienoiselämäkertaa.
Sivuston kieli: 
https://www.erih.net/

Näytä enemmän
Virtuaalimuseo esittelee soitinkeksintöjä vuoden 1876 Musical Telegraphista 1980-luvun digitaalisiin syntetisaattoreihin. Mukana ovat mm. Theremin, Ondes-Martenot, Hammond-urut, Mellotron sekä kymmeniä vähemmän tunnettuja laitteita. Esitellyt soittimet tuottavat äänen täysin sähköisesti. Sähkökitaran kaltaiset sähköakustiset soittimet on rajattu tarkastelun ulkopuolelle. Artikkeleissa kuvataan lyhyesti kunkin soittimen keksijä, syntyhistoria, toimintaperiaate, käyttötavat ja vaikutus soitinhistoriassa. Muuta sisältöä ovat suppea esipuhe, bibliografia, ääninäytteet ja linkkilista. Tekijätiedot ovat puutteelliset.
Sivuston kieli: 
https://120years.net/

Näytä enemmän
Pitkäniemen psykiatrisen sairaalan toiminta alkoi vuonna 1900. Näyttely esittelee sairaalan vaiheita, psykiatrisen hoidon muuttumista vuosikymmenten varrelta sekä sairaalan rakennusten historiaa.
Sivuston kieli: 
https://www.aikanaan.fi/pitkaniemi/

Näytä enemmän
Eliel Aspelin-Haapkylä (1847–1917) oli estetiikan ja nykyiskansain kirjallisuuden professori ja valtioneuvos. Päiväkirjat kertovat Aspelin-Haapkylän toiminnasta ja yhteistyöstä muiden vaikuttajien kanssa monilla kulttuurin ja yhteiskunnan aloilla ja kansallisissa hankkeissa. Ne ovat myös ajankuvaa vuosisadan vaihteen myllerryksistä: vuoden 1905 suurlakosta, eduskunnan perustamisesta, yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden voimaantulosta, toisesta venäläistämiskaudesta sekä poliittisista kiistoista suhtautumisessa venäläistämistoimiin.
Sivuston kieli: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/paivakirjat/index.html

Näytä enemmän

Sivut