36 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Tiivis, yleistajuinen artikkeli barokkimusiikista. Tekijä musiikkitieteilijä ja klassisen musiikin tuottaja Michael Sartorius. Osiot: barokkimusiikin määritelmä, musiikin kehitysvaiheet eri maissa, keskeisten säveltäjien elämäkerrat, soittimet, musiikin esityskäytännöt, suositeltavia barokkimusiikin levytyksiä sekä linkkisivu.
Sivuston kieli: 
http://www.baroquemusic.org

Näytä enemmän
Tietoa laajalta alueelta mutta sangen lyhyesti esiteltyinä. Musiikin teoria, taidemusiikin historia, taide- ja populaarimusiikin tyylisuunnat, ammattiryhmien ja soittimien esittelyjä.
Sivuston kieli: 
http://library.thinkquest.org/15413

Näytä enemmän
Kansanmusiikkia Brittein saarilta ja Pohjois-Amerikasta vuodesta 1650 vuoteen 1900. Luettelo aiheen tai aikakauden/maan mukaan. Lauluista sanat ja historiallista taustaa sekä vaihtoehtoiset nimet tai muunnelmat.
Sivuston kieli: 
http://www.contemplator.com/folk.html

Näytä enemmän
PBS:n ohjelman oheissivustolla avataan musiikinhistoriaa kolmen säveltäjän, Ludwig van Beethovenin, Igor Stravinskyn ja Aaron Coplandin, sävellysten kautta. Multimediaesityksissä kuvataan säveltäjien elämänvaiheita ja heidän aikaansa ja uppoudutaan esimerkkiteoksiin. Kuultavan musiikin soittaa San Francisco Symphony ja isäntänä on sen musiikillinen johtaja Michael Tilson Thomas.
Sivuston kieli: 
http://www.keepingscore.org

Näytä enemmän
Kalevalaseuran toteuttama sivusto pohjautuu SKS:n julkaisemaan Kalevalan kulttuurihistoria -teokseen. Sivusto esittelee monipuolisesti Kalevalan tulkintoja ja merkityksiä, joita tarkastellaan viidestä eri näkökulmasta: Kalevala taiteessa, kansallinen Kalevala, poliittinen Kalevala, Kalevala ja kansanrunous sekä kertautuva Kalevala.
Sivuston kieli: 
https://kaku.kalevalaseura.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua 1900-luvun klassisen musiikin säveltäjiin, heidän teoksiinsa ja teosten taustoihin. Esittelyssä ovat muun muassa Benjamin Britten, Edward Elgar, Frederick Delius, Maurice Ravel, Arnold Schönberg ja Anton Webern. Sivustolla on runsaasti digitoituja aineistoja British Libraryn kokoelmista.
Sivuston kieli: 
https://www.bl.uk/20th-century-music

Näytä enemmän
Täällä voi lukea Musiikkiarkiston julkaisemia kirjoja, jotka käsittelevät suomalaista populaarimusiikkia ja sen tekijöitä. Tarjolla on e-kirjoja äänilevyn historiasta, pophistoriasta, viihdemusiikista, jazzista sekä säveltäjistä ja muusikoista.
Sivuston kieli: 
https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/

Näytä enemmän
Ylen 26 osainen jatkokertomus vie aikamatkalle Viipurin vilkkaaseen musiikkielämään. Mukana ovat muun muassa viulisti ja musiikkipedagogi Boris Sirpo, viulun ihmelapsi Heimo Haitto, säveltäjät Jean Sibelius ja Toivo Kuula, kansakoulunopettaja Aino Siukonen sekä kanttori Oskari Tillin musikaaliset lapset. Sivustolla on myös kartta ja reittiopas, joiden avulla löytyy keskeiset tapahtumapaikat ja niihin liittyvät tarinat.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/viipurinmusiikki

Näytä enemmän
Aikakausista lyhyt kuvaus, ajan muusikoista ja keskeisistä säveltäjistä elämäkertatietoja ja teosluettelo, tärkeimmät teokset merkitty tähdellä
Sivuston kieli: 
http://www.classical.net/music/rep/periods.html

Näytä enemmän
Tietokantaan on kerätty musiikinteorian tekstejä kokotekstimuodossa varhaisimmalta keskiajalta renessanssiin asti (300-luvulta 1600-luvulle).
Sivuston kieli: 
http://www.chmtl.indiana.edu/tml/

Näytä enemmän
Kongressin kirjaston digitaalisten kokoelmien musiikkiosassa on kokoelmia musiikista, musiikinhistoriasta, amerikkalaisesta musiikista ja musiikintekijöistä, viihdemusiikista, taidemusiikista, säveltäjistä sekä esittäjistä. Kokoelmista löytyy nuotteja ja äänitteitä.
Sivuston kieli: 
https://www.loc.gov/collections/?fa=partof:music+division&sp=1

Näytä enemmän
Helsingin kaupunginorkesterin kunto-ohjelma klassisen musiikin kuunteluun. Opas sisältää valmiin treeniohjelman, kuuntelulistoja ja musiikin aikakausien esittelyt. Sivuilla on teosnäytteitä sekä linkkejä netin musiikkipalveluihin.
Sivuston kieli: 
https://helsinginkaupunginorkesteri.fi/fi/korvan-kunto-ohjelma

Näytä enemmän
Toimittaja ja käsikirjoittaja Eva Tigerstedtin ohjelmasarja esittelee mm. Erik Satien, Hildegard Bingeniläisen, Wolfgang Amadeus Mozartin ja Kaija Saariahon tunnetuimpia teoksia. Musiikin ohella perehdytään aikakauteen ja maailmaan, jossa teokset ovat syntyneet.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/03/09/oletko-aina-toivonut-ymmartavasi-klassista-musiikkia-eva-ti...

Näytä enemmän
Kirjassa käsitellään avantgardea suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa 1900-luvun alusta nykypäivään. Teoksessa esitellään taiteilijoita ja ryhmiä sekä arvioidaan niiden yhteyttä kansainväliseen avantgardeen. Lisäksi tarkastellaan avantgarden ja modernismin vastaanottoa suomalaisessa kritiikissä ja taiteen instituutioissa.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.267/

Näytä enemmän
FAME musiikkimuseo tuo esiin suomalaista musiikkia, muusikkoja ja musiikkielämää laidata laitaan.
Sivuston kieli: 
https://musiikkimuseofame.fi/

Näytä enemmän
Musiikin historia aikakausittain ja myös teemoittain. Sivustossa on myös tiivistelmät eri teemoista.
Sivuston kieli: 
https://muhi.uniarts.fi/

Näytä enemmän
Europeana sisältää kirjoituksia, julkaisuja musiikista ja äänitteitä. Sieltä löytyy nuotteja ja säveltäjien henkilöhistoriaa, paikallisen perinnemusiikin lähteitä sekä soitintietoutta.
Sivuston kieli: 
https://www.europeana.eu/fi/collections/topic/62-music

Näytä enemmän
Musiikkiarkisto kerää, säilyttää ja tarjoaa suomalaiseen populaarimusiikkiin liittyvää tietoa ja aineistoja, Sivuilla on tietoa kokoelmista, digitoinnista, julkaisuista ja ajankohtaisista asioista.
Sivuston kieli: 
https://www.musiikkiarkisto.fi/

Näytä enemmän
Minkälainen vaikutus ja vastaanotto Richard Wagnerin oopperoilla oli Pohjoismaissa? Sibelius-Akatemian julkaisu sisältää 16 artikkeliä, joissa tarkstellaan Wagnerin vaikutusta musiikin esittäjiin, säveltäjiin, kirjoittajiin ja näyttämöteosten ohjaajiin pääasiassa Suomessa ja Ruotsissa.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-329-158-4

Näytä enemmän
Bysantin historiaa, kirjallisuutta, taidetta ja musiikkia käsittelevä verkkojulkaisu löytyy sekä html- että pdf-muodossa.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/urn:isbn:9514270606

Näytä enemmän
Antti-Ville Kärjän kirja on vapaasti luettavissa Musiikkiarkiston open access -palvelussa. Tarkastelussa ovat mm. musiikillinen orientalismi, reggae sekä suomirap. Kärjä toimii kulttuurisen musiikintutkimuksen professorina Sibelius-Akatemiassa.
Sivuston kieli: 
https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/_tiedostot/julkaisut/alkusoittoja.pdf

Näytä enemmän
Barokin musiikinhistorian oppimateriaalista löytyy tietoa musiikinhistoriasta, säveltäjistä, musiikinlajeista ja soitimista.
Sivuston kieli: 
https://barokkimusiikki.wordpress.com/

Näytä enemmän
Musiikinhistorian kokonaisuuden osa soittimista, soitinten historiasta ja niiden käytöstä.
Sivuston kieli: 
https://muhi.uniarts.fi/soittimet-ja-niiden-kaytto/

Näytä enemmän
Taidemusiikin keskeiset tekijät esiteltyinä: tyylilajit, soittimet, aikakaudet.
Sivuston kieli: 
https://www.naxos.com/classicalmusichistory

Näytä enemmän
Jyväskylän yliopiston musiikkitieto-sivulta löytyvät musiikkisanasto sekä materiaalia musiikin historiasta.
Sivuston kieli: 
https://www.jyvaskylanmusiikkiopisto.fi/musiikkitieto/

Näytä enemmän
Historia lähtee liikkeelle ensimmäisistä savolaisista sulosoinnuista 1600- ja 1700-luvuilla ja etenee vaiheittain 1980-luvulle saakka. Kiinnostavan tekstin on kirjoittanut Terhi Laitinen, ja sivusto on osa Pohjois-Savon kulttuuri internetissä esittelevää Kulttuuripolku-kokonaisuutta.
Sivuston kieli: 
https://pohjois-savonmuisti.fi/taide/musiikki/kuopion-musiikkielaman-pienimuotoinen-historia/?redire...

Näytä enemmän
Kari Laitinen on tutkinut kustavilaisen ajan sotilasmusiikkitoimintaa ja sen vaikutusta Suomen musiikkielämään. Kirjasta selviää, miksi ja miten rykmentit alkoivat perustaa sotilassoittokuntia, keitä sotilassoittajat olivat, kuinka heidän koulutuksensa oli järjestetty ja minkälainen heidän työnkuvansa oli. Lisäksi luodaan katsaus soittajien käyttämiin instrumentteihin ja esitettyyn ohjelmistoon.
Sivuston kieli: 
https://helda.helsinki.fi/server/api/core/bitstreams/cc378c7a-504e-4546-9dcb-a91f81b3dfa7/content

Näytä enemmän
Musiikkiarkisto JAPA on julkaissut maksuttoman e-kirjan suomalaisen jazzin historiasta 1920-luvulta 1990-luvun vaihteeseen. Kirja sisältää musiikkiesimerkkejä, jotka on toteutettu Spotify-linkkeinä.
Sivuston kieli: 
https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/kirjat.php

Näytä enemmän

Sivut