43 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Laatuketju.fi sivustoon on koottu tietoa suomalaisesta ruoasta ja ruoan turvallisesta laadusta. Sivustossa kuvataan laadun ketjua, kerrotaan laatujärjestelmistä ja annetaan tietopaketteja aiheesta eri kohderyhmille. Palvelusta löytyy kirjallisuuslista.
Sivuston kieli: 
http://www.laatuketju.fi

Näytä enemmän
Sydänmerkin saaneiden elintarvikkeiden luettelot kuudessa eri elintarvikeryhmässä, joilla on merkitystä suolan ja rasvan saannissa. Sydänmerkin voivat saada tuotteet, jotka täyttävät myöntämisperusteiden kriteerit. Kriteereissä kiinnitetään huomiota suolan ja rasvan määrään. Sivuilta selviävät kriteerit eri tuoteryhmissä.
Sivuston kieli: 
http://www.sydanmerkki.fi

Näytä enemmän
Konsernin suomalainen kotisivu. Tuotetietoa, reseptejä, kuluttajaneuvontaa. Gluteenittomia ja laktoosittomia reseptejä ja tuotelista. Kaupallinen sivusto, mutta asiallista tietoa löytyy.
Sivuston kieli: 
http://www.arla.fi

Näytä enemmän
Skärgårdssmak-projektin osanottajat edustavat Lounais-Suomen, Ahvenanmaan ja Tukholman saaristojen ravintoloita, myymälöitä, raaka-ainetuottajia ja käsityöläisiä. Mukana on käsityöläisiä, jotka valmistavat saaristolle luonteenomaisia käyttöesineitä. Sivuilla kunkin alan mukanaolijat esitellään alueittain.
Sivuston kieli: 
http://www.skargardssmak.com

Näytä enemmän
Oppimateriaali sisältää hygieniaosaamistestissä tarvittavat perustiedot elintarvikkeiden puhtaasta käsittelystä.
Sivuston kieli: 
http://www.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti

Näytä enemmän
Oppimateriaali antaa perustiedot hygieniaosaamisesta selkokielellä. Mukana on lyhyt sanasto ruotsiksi, arabiaksi, englanniksi, kiinaksi, ruotsiksi, turkiksi, venäjäksi, vietnamiksi ja viroksi sekä hygienian peruskäsitteitä selitettynä suomeksi.
Sivuston kieli: 
http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/hygieniaosaaminen

Näytä enemmän
Becel-sivuilla kerrotaa tuote-esittelyn lisäksi kolesteroleista, ja sydänystävällisestä ruokavaliosta. Tietopaketista selviävät terveelliset ruokavalinnat.
Sivuston kieli: 
http://www.becel.fi/becel/terveellinen-ruokavalio-on-helppoa/default.aspx

Näytä enemmän
Suolan kemiallinen rakenne, koostumus, erilaiset tuotantotavat. Suolan käyttötapoja elintarviketeollisuudessa, kotitalouksissa, kotieläinten ruokinnassa. Teiden suolaus. Suolan terveysvaikutukset mm. verenpaineeseen.
Sivuston kieli: 
http://www.saltinstitute.org

Näytä enemmän
Oppimateriaalissa tarkastellaan leivän ja kermavaahdon valmistusprosessia kokonaisuutena ja sen yksittäisiä vaiheita erikseen. Tarkoituksena on oppia, missä vaiheissa laatuvirheitä helposti syntyy ja miten niitä vältetään. Teoriaan liittyy oppimistehtäviä. Vinkki: Älä käytä selaimen takaisin-nuolta liikkuessasi sivuston sisällä.
Sivuston kieli: 
http://www.edu.fi/oppimateriaalit/leipomo

Näytä enemmän
Elintarviketurvallisuusviraston sivuilla esitellään viraston toiminta ja tehtävät. Elintarviketurvallisuusviraston sivut jakaantuvat osiin Kasvituotanto ja rehut, Eläimet ja terveys, Elintarvikkeet sekä Eläintauti- ja elintarviketutkimus. Elintarvikkeet-osasta löytyy tietoa elintarvikevalvonnasta kuluttajille ja elinkeinonharjoittajille. Kuluttajasivuilla on tietoa ruokamyrkytyksen välttämisestä ja ruokien säilyttämisestä, pakkausmerkinnöistä ja luomutuotteista.
Sivuston kieli: 
http://www.evira.fi

Näytä enemmän
Juutalaisen Ortodoksisen Liiton ylläpitämät sivut juutalaisista ruoka-säädöksistä. Sivuilla kerrotaan laaja-alaisesti, mikä ruoka on kosher ja millä perusteella.
Sivuston kieli: 
http://www.oukosher.org/index.php

Näytä enemmän
Sisältää taulukon elintarvikkeiden, raaka-aineiden ja ruokien tarjoilu- ja käyttöannoksista, koti- ja ulkomaisten mittojen ja mittalukujen vertailun, muunnostaulukot, hävikkitaulukon, suomalaisten miesten ja naisten elintarvikkeiden kulutustaulukon sekä elintarvikealan sanaston. Kansanterveyslaitoksen julkaisu on pdf-muodossa.
Sivuston kieli: 
http://www.ktl.fi/attachments/suomi/julkaisut/julkaisusarja_b/2004b15.pdf

Näytä enemmän
Sivuilla on tietoa mm. luonnonmukaisesta viljelystä, luomuelintarvikkeiden valvonnasta ja luomutuotteissa käytetyistä merkinnöistä.
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/luomuelintarvikkeet

Näytä enemmän
Sivuilla on tietoa hygieniaosaamisesta, siihen liittyvästä osaamistestistä ja lainsäädännöstä sekä opiskelumateriaaleja.
Sivuston kieli: 
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen

Näytä enemmän
Tietoa elintarvikkeiden ja eläinten, erityisesti koristekalojen, kalojen ja niiden sukusolujen, kanien ja jyrsijöiden, koirien, kissojen ja frettien maahantuonnista, viennistä ja kaupallisesta kuljetuksesta.
Sivuston kieli: 
http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti_ja_vienti

Näytä enemmän
Sivulta löytyvät elintarvikkeet aakkosjärjestyksessä, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain, erityisruokavaliot sekä suosituimmat elintarvikkeet.
Sivuston kieli: 
http://www.fineli.fi/foodlist.php?lang=fi

Näytä enemmän
Ruotsin elintarvikeviraston sivuilla pn runsaasti tietoa mm. ruoan riskeistä, esimerkiksi ruokamyrkytyksistä ja geenimuunnellusta ruoasta.
http://www.slv.se

Näytä enemmän
Kansanterveyslaitoksen ravitsemusosaston ylläpitämä tietopankki sisältää yli 2000 elintarvikkeen koostumustiedot 54 ravintotekijän osalta. Elintarvikkeet on ryhmitelty aakkosjärjestykseen, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain ja erityisruokavalion mukaan. Ravintotekijät ovat aakkosjärjestyksessä, eniten ja vähiten -valinnalla sekä ruoankäyttöluokittain.
http://www.fineli.fi

Näytä enemmän
Kirjaan on koottu kokeellisia töitä neljästä aihealueesta: vesi, maa, ilma sekä kodin elintarvikkeet. Aineisto on suunnattu 7—12 -vuotiaille lapsille, heidän vanhemmilleen, opettajilleen sekä harrastustoiminnan ohjaajille. Kirja on PDF-muodossa, ja se perustuu vuosina 2003-2008 toimineeseen Ksenonit-virtuaalikerhoon.
Sivuston kieli: 
http://www.helsinki.fi/kemma/data/KsenonitKemiaaTutkienJaIhmetellen.pdf

Näytä enemmän
Finfood-opetusmateriaali sisältää peruskoululaisille suunnattua tietoa ruuan reitistä ihmisen ravinnoksi. Materiaali jakautuu kuuteen pääkohtaan: luonto, maatila, tehdas, kauppa, keittiö ja ihminen, jotka sisältävät tietoa mm. viljelykasveista, kotieläimistä, maataloudesta ja elintarviketeollisuudesta sekä ravinnosta. Aineisto sisältää myös tehtäviä ja kalvoja.
Sivuston kieli: 
http://opetus.ruokatieto.fi/WebRoot/1043190/sisaltosivu.aspx?id=1100667

Näytä enemmän
Palvelusta voi etsiä elintarvikealan yrityksiä toimialan, tuoteryhmän ja maakunnan mukaan. Luomutuotteita tuottavat yritykset löytyvät palvelusta erikseen.
Sivuston kieli: 
http://www.aitojamakuja.fi

Näytä enemmän
Biodynaamisen yhdistyksen sivuilta löytyy tietoa kaikille ympäristöystävällisestä maataloudesta kiinnostuneille. Täältä löytyvät yhdistyksen yhteystiedot ja tietoa jäsenyydestä, sekä Biodynaamisen yhdistyksen neuvonnan yhteystiedot. Sivuilta on linkki Demeter-lehteen.
Sivuston kieli: 
http://www.biodyn.fi

Näytä enemmän
Laajahko tutkimus \Luottavaiset suomalaiset? Kuluttajien näkemykset ruoan turvallisuudesta\ analysoi kuluttajien näkemystä siitä, miten turvallisia ruoka ja elintarvikkeet ovat. Tutkimuksessa suomalaisten kuluttajien näkemyksiä on vertailtu muiden eurooppalaisten näkemyksiin.
Sivuston kieli: 
http://www.kuluttajatutkimuskeskus.fi/files/4708/julkaisu_2004_4_luottavaiset.pdf

Näytä enemmän
Suurtalouksia palvelevan elintarviketalon Isomitta-palvelun sivuilla tuotetietojen lisäksi reseptipankki-tietokanta, jossa voi rajoitta haun koskemaan tietyntyyppisiä reseptejä.
Sivuston kieli: 
http://www.isomitta.fi

Näytä enemmän
Eviran sivulla on tietoa muuntogeenisten elintarvikkeiden säätelystä, valvonnasta, jäljitettävyydestä ja pakkausmerkinnöistä.
Sivuston kieli: 
https://www.evira.fi/elintarvikkeet/valmistus-ja-myynti/yhteiset-koostumusvaatimukset/muuntogeeniset...

Näytä enemmän
Ruokatieto kertoo elintarvikkeista, niiden käytöstä sekä elintarvikealan uutisia. Sivulla on myös ruokaohjeita.
Sivuston kieli: 
http://www.ruokatieto.fi

Näytä enemmän
Oppimateriaali tarjoaa tietoa elintarvikehygieniasta, mikrobiologiasta, ruokamyrkytyksistä ja elintarvikelainsäädännöstä. Aineisto on suunniteltu erityisesti peruskoulu- ja lukio-opetukseen ja sen pohjalta oppilas voi suorittaa Eviran hygieniaosaamistodistuksen eli hygieniapassin. Oppimateriaalista on myös tulostettava versio.
Sivuston kieli: 
http://www.lupakokata.fi

Näytä enemmän

Sivut