136 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Sivuilla esitetään tiiviissä muodossa Internetin synty ja kehitys 1960-luvulta vuoteen 1998. Myös monet aiheeseen liittyvät käsitteet kuten TCP/IP ja WWW selitetään.
Sivuston kieli: 
http://www.funet.fi/index/FUNET/history/internet/fi

Näytä enemmän
En sammanfattning över historia och öden kring fartyg med anknytning till Sverige och andra nordiska länder.
Sivuston kieli: 
http://www.faktaomfartyg.se

Näytä enemmän
Keskiajan tutkimuksen seuran esittely sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Glossae-lehden arkisto.
Sivuston kieli: 
http://www.glossa.fi

Näytä enemmän
Finlands sjöhistoriska museum förmedlar kunskap om sjöfartens historia och om sjöfarare i Finland. Museet samlar in och deponerar föremål, fotografier och arkivmaterial i anslutning till sjöfart. Sidorna presenterar verksamheten och samlingarna.
Sivuston kieli: 
http://www.nba.fi/sv/smm_se

Näytä enemmän
Suomen Egyptologinen Seura - Egyptologiska Sällskapet i Finland ry (perustettu 1969) edistää muinaisen Egyptin tuntemusta ja tutkimusta Suomessa mm. järjestämällä kuukausittaisia kokouksia, yleisöesitelmiä, näyttelyitä ja matkoja sekä julkaisee tiedotuslehteä. Seura on Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan jäsen.
Sivuston kieli: 
http://www.egyptologinenseura.fi

Näytä enemmän
I det digitala arkivet finns handskrifter och andra arkivhandlingar i original från Svenska Ostindiska Compagniet. Handlingar kan studeras och sökas på nätet, bl.a. skeppsrullor över besättningsmännen.
Sivuston kieli: 
http://www.ub.gu.se/samlingar/handskrift/ostindie

Näytä enemmän
Presentation av organisationen, historiken, verksamheten och målsättningen vid SLS. Länkar till arkiv, bibliotek, bokutgivning, donationer, kataloger och register samt vetenskapliga nämnder och forskningsprojekt. Kontaktuppgifter och formulär för stipendieansökningar ingår.
Sivuston kieli: 
http://www.sls.fi

Näytä enemmän
Historik och kuriosa om Vasabåtarna. Innehåller också uppgifter om de olika färjorna och behandlar sjötrafiken över kvarken.
Sivuston kieli: 
http://www.vasabatarna.info.se

Näytä enemmän
Om det av Anders Chydenius m.fl. grundade läsesällskapet i Gamlakarleby - verksamhet, bokbestånd och nyckelpersoner, samt om samtida sällskap och tidens litterära klimat. Bl.a. behandlas censuren.
Sivuston kieli: 
https://eform.kokkola.fi/lukuseura/indexse.htm

Näytä enemmän
Svensk historisk bibliografi från år 1994 framåt. Databasen iuppdateras retroaktivt för åren 1977-1993. Förteckning över indexerade tidningar och seriella publikationer.
Sivuston kieli: 
http://www.kb.se/soka/bibliografier/historisk-bibliografi

Näytä enemmän
Webbsida som presenterar liberalismens historia, vad begreppet liberal innebär och ett urval av de liberala tänkarna, såsom John Locke, Anders Chydenius osv.
Sivuston kieli: 
http://www.frihetsfronten.se/liberalismen/index.shtml

Näytä enemmän
Postmuseum presenterar, undersöker och förvarar föremål och material i anslutning till Postens historia. På webbplatsen finns uppgifter om öppettider och samlingar vid Postmuseet.
Sivuston kieli: 
http://www.posti.fi/svenska/postmuseum

Näytä enemmän
Uusi Aika -verkkonäyttely tarkastelee sotien jälkeistä ja 1950-luvun muotoilua. Esillä ovat ajankohdan keskeiset muotoilijat sekä useita vähemmän tunnettuja muotoilijoita, valmistajia ja tuotteita, yhteensä 1300 kohdetta. Näyttely perustuu Designmuseon esine-, kuva- ja arkistokokoelmiin.
Sivuston kieli: 
http://uusiaika.kokoelma.fi/index.aspx

Näytä enemmän
Helsingin kaupunginarkisto on digitoinut kunnallishallinnon painettuja asiakirjakokoelmia, joiden avulla voi tutustua Helsingin kaupungin päätöksenteon historiaan. Sivuilta löytyy kunnalliskertomuksia, kaupunginvaltuuston painettuja asiakirjoja sekä Helsingin esikaupunkiliitos -selvitys.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/static/tieke/digitoidut_asiakirjat/index.html

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Inkerin historiaan ja kadonneiden suomalaiskylien asukkaisiin.
Sivuston kieli: 
http://www.inkeri.fi/virtuaali-inkeri/

Näytä enemmän
Täällä kerrotaan 14 paikallista tarinaa Varsinais-Suomesta ajalta jolloin Suomi itsenäistyi. Paikallismuseoiden kertomissa tarinoissa kuvataan, miten monet pienet tapahtumat ja tekijät yhdessä vaikuttivat maamme kehitykseen viime vuosisadan alkupuolella.
Sivuston kieli: 
http://www.varsinaissuomi1917.fi/

Näytä enemmän
Näyttely kertoo Suomesta ja suomalaisuudesta esittelemällä yhden esineen kultakin itsenäisyyden vuodelta. Joukossa ovat mm. pettuleipä, Aino Aalto -lasi, Jopo ja Koijärven kettinki. Esineistä kerrotaan kolmellatoista eri kielellä.
https://www.100objects.fi/suomi

Näytä enemmän
Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Kuvia on mm. keväisestä kaupungista, raitiovaunuista ja lähiöiden lapsista. Mukana ovat myös Signe Branderin kuvat viime vuosisadan alusta sekä Simo Ristan ja Eeva Ristan kokoelma 1970-luvulta. Palvelussa voi selata museon luomia kuva-albumeita ja luoda omia. Valokuvat on julkaistu painokelpoisina. Kuvat on julkaistu CC BY 4.0 –lisenssillä: niitä voi käyttää vapaasti, mutta kuvan yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi ja Helsingin kaupunginmuseo. Henkilökuvien kaupalliseen käyttöön liittyy rajoituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.helsinkikuvia.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Suomenlinnan historian venäläiseen aikakauteen. Sveaborgiksi nimetty linnoitus siirtyi Venäjän keisarikunnalle vuonna 1908. Venäläinen aika linnoituksessa kesti vuoteen 1918 saakka. Näyttely kertoo mm. Viaporin sotilaallisesta merkityksestä, tekniikan kehityksestä, rakentamisen uudistuksista ja kasarmin arjesta.
http://suomenlinna.fi/krepostsveaborg/

Näytä enemmän
Täällä kerrotaan Suomen Pankin toiminnasta sisällissodan aikana sekä siitä, miten sota vaikutti Suomen rahatalouteen ja maksuvälineisiin.
Sivuston kieli: 
https://www.suomenpankki.fi/1918

Näytä enemmän
Paikallishistoria.fi kerää yhteen paikallishistorian tutkijat ja harrastajat. Siellä tiedotetaan ja seurataan tutkimusta sekä esitellään alan aineistoja.
Sivuston kieli: 
http://www.paikallishistoria.fi/

Näytä enemmän
Porvoon museon verkkonäyttely kertoo elämästä itäisellä Uudellamaalla viimeisimmän jääkauden loppuvaiheista aina 1700-luvulle asti.
Sivuston kieli: 
https://porvoonmuseo.wordpress.com/

Näytä enemmän
Tietoja Helsingin, Hämeenlinnan, Kajaanin, Oulun, Porvoon, Rauman, Tampereen, Tornion (vuoteen 1788) ja Turun kaupunkien perukirjoissa ja huutokauppakamarien pöytäkirjoissa olevista kirjamaininnoista ja kirjojen omistajista ennen vuotta 1810.
Sivuston kieli: 
http://dbgw.finlit.fi/henrik/index.php

Näytä enemmän
Sivustolla voi tutustua vuoden 1918 sisällissodan hauta- ja muistopaikkoihin Helsingissä. Sijainti- ja historiatietoa löytyy muun muassa Santahaminasta, Suomenlinnasta, Haagasta ja Liisanpuistikosta. Sivuilla on julkaistu Santahaminaan haudattujen nimet.
Sivuston kieli: 
https://muistopaikat1918.hel.fi/

Näytä enemmän
Suomen Eduskunnan historia -tietopaketti sisältää tietoa Eduskunnan syntyvaiheista, säätyvaltiopäivien vakiintumisen ajasta, Eduskuntauudistuksesta vuonna 1906, Eduskunnasta autonomian aikana sekä Suomen itsenäisyyden aikana. Sivuilla on esitelty tietoa aikakausien poliittisista tapahtumista, ajankuvaa ja sanasto. Historiaan voi myös tutustua videoiden avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/historia/Sivut/default.aspx

Näytä enemmän
Nuorten eduskunnan Demokratian polku -kokonaisuudessa kuvataan Suomen edustuksellisen kansanvallan kehittymistä Porvoon valtiopäivistä nykyaikaan lyhytelokuvilla.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/NuortenEduskunta/demokratian-polku/Sivut/default.aspx

Näytä enemmän
Esineitä ja piirustuksia Designmuseon kokoelmista, kuten Ab Iris Oy:n ja Arabian keramiikkaa, luonnoksia ryijyistä ja muista tekstiileistä sekä Louis Sparren huonekalupiirustuksia.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=building%3A%220%2Fdesignmuseo%2F%22

Näytä enemmän
Ruotsalaisen elokuvan arkisto sisältää uutisfilmejä, lyhyt-, dokumentti- ja mainoselokuvia sekä fiktiivisiä elokuvia. Joukossa on myös valistusfilmejä, tietoiskuja, vaalimainoksia ja amatöörikuvaajien tallentamia kuvia arkipäivästä. Sisältö on lajiteltu teemoittain, aakkoselliseen luetteloon ja jopa kartalle sijainnin mukaan.
Sivuston kieli: 
https://www.filmarkivet.se/

Näytä enemmän
Finna Streetissä voi hakea historiallisia kuvia ja paikkoja selaimen antamaan sijainnin avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/StreetSearch?go=1

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Pohjanmaan saaristossa 1900-luvun alussa eläneeseen fiktiiviseen Sjöbergin perheeseen: miten perhe eli ja minkälaista oli arki kotitilalla, koulussa sekä pitkillä ja vaarallisilla hylkeenpyyntimatkoilla. Skären-museo on julkaistu suomen ja ruotsin lisäksi englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://skarenmuseum.fi/fi/

Näytä enemmän

Sivut