25 osumaa haulle. Näytetään 1 - 25 tulosta.
Helsinkiläisiä porrashuoneita -sivusto esittelee Kruununhaan, Kaartinkaupungin, Kampin, Punavuoren, Ullanlinnan ja Katajanokan asuinkerrostalojen porrastiloja. Perustietojen, kuten käyttöönottovuoden ja suunnittelijan lisäksi löytyy rakenteisiin, sisustukseen ja säilyneisyyteen liittyviä tietoja.
Sivuston kieli: 
http://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/rakennusinventoinnit/porrashuoneita/index.htm

Näytä enemmän
Daguerreotypia on varhainen valokuvausmenetelmä, joka sai nimensä Louis-Jacques-Mandé Daguerren mukaan. Daguerreobase-hanke kerää, säilyttää ja jakaa tietoa eurooppalaisista daguerrotyypeistä. Mukana on myös Suomen valokuvataiteen museo.
Sivuston kieli: 
http://www.daguerreobase.org/

Näytä enemmän
Arkkitehti, tekniikan tohtori Harri Hautajärvi on tutkinut, miten matkailu ja arkkitehtuuri ovat vaikuttaneet toisiinsa ja millainen suhde niillä on ollut maisemiin ja paikalliseen kulttuuriin Lapissa 1800-luvulta nykypäivään.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-3715-8

Näytä enemmän
Ensimmäinen rautatieyhteys avattiin Suomen ja Venäjän välille vuonna 1870, kun Riihimäen ja Pietarin välinen rata otettiin käyttöön. Aikajana ja monipuoliset artikkelit esittelevät Pietarin radan vaiheita näihin päiviin asti. Mukana on myös paikkakuntien tarinoita.
Sivuston kieli: 
https://helsinkipietari150.vayla.fi/

Näytä enemmän
SKS on julkaissut kirjeet, jotka Ruotsissa ja Norjassa asuneet metsäsuomalaiset lähettivät suomen kielen lehtori, kirjailija ja suomalaisuusmies Carl Axel Gottlundille. Kirjeet sijoittuvat ajallisesti 1820-luvulta 1870-luvulle. Vajaan 250 kirjeen kokoelmasta suurin osa on suomenkielisiä, osa ruotsin- tai norjankielisiä.
Sivuston kieli: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/gottlund/index.html

Näytä enemmän
Pro gradu -tutkielmassa paneudutaan maaseudun työväestön, torppareiden, mäkitupalaisten, muonamiesten ja loisten asuinolosuhteisiin ja niihin suhtautumiseen ja suunnitelmiin niiden parantamiseksi.
Sivuston kieli: 
https://trepo.tuni.fi/handle/10024/95340

Näytä enemmän
Elina Standertskjöldin artikkeli suomalaisen arkkitehtuurin tyylipiirteistä vuosisadan vaihteesta 1920-luvun loppuun.
Sivuston kieli: 
https://www.rakennustieto.fi/Downloads/RK/RK070100.pdf

Näytä enemmän
Sari Haavisto käsittelee väitöskirjassaan markkinoinnin historiaa ja kehitystä sekä alan yhteiskunnallista merkitystä Suomessa 1800-luvun lopulta alkaen.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-64-0568-1

Näytä enemmän
Tietokanta sisältää useita sähköiseen muotoon siirrettyjä englantilaisia sanomalehtiä 1700- ja 1800-luvuilta. Lehdet ovat luettavissa alkuperäisessä kieliasussaan.
Sivuston kieli: 
http://www.bodley.ox.ac.uk/ilej

Näytä enemmän
SLS:n julkaisema teos valottaa kaupankäynnin historiaa ja kohtaamisia Suomessa 1850-luvulta 1900-luvun puoliväliin. Kirjoittajat ovat sosiologian, historian ja perinteentutkimuksen tutkijoita. Kauppaa käytiin aukioilla, kirkonmäillä ja markkinapaikoilla, joissa paikallinen väestö sekä kiertävät romanit, tataarit ja juutalaiset kauppiaat tapasivat. Teoksessa käsitellään myös Suomenlahden rannalla käytyä kauppaa ja maaseudun kierteleviä myyjiä.
Sivuston kieli: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/att-motas-kring-varor

Näytä enemmän
Suomalaisen Teatterin, nykyisen Suomen Kansallisteatterin perustajan, Karl Johan Bergbomin nuoruusvuosista kertova teos.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-6670-23-2

Näytä enemmän
Tietokantaan on koottu perustiedot niistä noin 2000 suomalaisesta, jotka kutsuttiin Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran jäseneksi vuosina 1831–1892. Mukana ovat myös ulkomaiset kirjeenvaihtajajäsenet.
Sivuston kieli: 
https://www.kansallisbiografia.fi/jasenet

Näytä enemmän
Järvenpään taidemuseon keskeisin kokoelma koostuu Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin teoksista. Mukana on maisemia, arjen kuvauksia ja muotokuvia.
Sivuston kieli: 
https://jarvenpaantaidemuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Uno Cygnaeuksen ja Wolmar Schildtin juhlavuoden verkkonäyttelyssä voi tutustua merkkihenkilöiden elämäntyöhön. Näyttelyn keskeinen sisältö on Unon ja Wolmarin välinen kuviteltu keskustelu. Näyttelystä on myös kuunneltava versio.
Sivuston kieli: 
http://unojawolmar200.jyu.fi/10_kevat.htm

Näytä enemmän
Sivusto kertoo Napoleon Bonabarten (Napoleon I) ja Napoleon III elämästä ja heidän hallitsemansa valtakunnan vaiheista kuvin ja tekstidokumentein. Tarjoaa myös aikajanoja, keisarillisen sukupuun, valikoimat aiheeseen liittyvistä kirjoista ja taideteoksista ja selostukset keisarikunnan symboleista. Lapsille on oma osio.
Sivuston kieli: 
https://www.napoleon.org

Näytä enemmän
Napoleon Series sivustolla löytyy tutkimusta ja tietoa Napoleonista.
Sivuston kieli: 
https://www.napoleon-series.org/

Näytä enemmän
Täällä voi perehtyä Euroopan teollisuusperintöön. Sivustolla on tietoa 47 maasta, museokohteita, teemareittejä, tietoa teollisuudenaloittain sekä lähes 200 pienoiselämäkertaa.
Sivuston kieli: 
https://www.erih.net/

Näytä enemmän
Historialliset reseptit -sivusto sisältää kuusi reseptikokoelmaa 1700- ja 1800-luvuilta. Tarjolla on ohjeita niin ruoanlaittoon kuin kodinhoitoonkin. Käsikirjoitukset ovat peräisin mm. Louhisaaren, Herttoniemen ja Stensbölen kartanosta. Palvelussa on laaja aihehakemisto, josta voi etsiä ohjeita tietyn ainesosan mukaan. Sivustolla on Märtha Norrbackin artikkeli, jossa suomalaiset ruokaperinteet, kotitalouskirjat ja reseptit asetetaan pohjoismaiseen ja eurooppalaiseen historialliseen kontekstiin.
Sivuston kieli: 
https://historiskarecept.sls.fi/#/home

Näytä enemmän
Eliel Aspelin-Haapkylä (1847–1917) oli estetiikan ja nykyiskansain kirjallisuuden professori ja valtioneuvos. Päiväkirjat kertovat Aspelin-Haapkylän toiminnasta ja yhteistyöstä muiden vaikuttajien kanssa monilla kulttuurin ja yhteiskunnan aloilla ja kansallisissa hankkeissa. Ne ovat myös ajankuvaa vuosisadan vaihteen myllerryksistä: vuoden 1905 suurlakosta, eduskunnan perustamisesta, yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden voimaantulosta, toisesta venäläistämiskaudesta sekä poliittisista kiistoista suhtautumisessa venäläistämistoimiin.
Sivuston kieli: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/paivakirjat/index.html

Näytä enemmän
Verkkonäyttely esittelee säätyvaltiopäivien historiaa ja merkitystä nykypäivän Suomelle. Näyttely on tarkoitettu erityisesti koulujen käyttöön.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/NuortenEduskunta/Alla-armahan-lakimme-valtiopaivat-1863-1864/Sivut/defau...

Näytä enemmän