56 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Helsingin kaupunginarkisto on digitoinut kunnallishallinnon painettuja asiakirjakokoelmia, joiden avulla voi tutustua Helsingin kaupungin päätöksenteon historiaan. Sivuilta löytyy kunnalliskertomuksia, kaupunginvaltuuston painettuja asiakirjoja sekä Helsingin esikaupunkiliitos -selvitys.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/static/tieke/digitoidut_asiakirjat/index.html

Näytä enemmän
Tutkimuksessa on käyty läpi perunkirjoituksen perusasiat, oikeusaputoiminta sekä luotu perunkirjoituksen avuksi lomake, jossa on mainittu läpikäytävät asiat, tilattavat todistukset sekä perukirjassa esitettävät seikat.
Sivuston kieli: 
https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/2756/Kotro_Kaarina_Potoinen_Leena1.pdf?sequen...

Näytä enemmän
Kansallisarkiston kehittämä tietokanta ja verkkopalvelu Suomen keskiaikaa koskevista asiakirjoista. Diplomatarium Fennicumin lähtökohtana on ollut valtionarkistonhoitaja Reinhold Hausenin toimittama teossarja Finlands medeltidsurkunder (FMU) sekä Åbo Domkyrkas Svartbok (Turun tuomiokirkon Musta kirja).
Sivuston kieli: 
http://df.narc.fi/

Näytä enemmän
Kehitysvammaisten tukiliiton sivuille on koottu tietoa testamentin laatimisesta, sen muotomääräyksistä, perintöoikeudesta, erilaisista testamenteista sekä testamentin säilyttämisestä.
Sivuston kieli: 
https://www.tukiliitto.fi/lahjoita/testamenttilahjoitus/testamentin-tekeminen/

Näytä enemmän
Tietoa perintöoikeudesta, avioliittoa ja perhettä koskevista lakiasioista sekä asiakirjamalleja.
Sivuston kieli: 
http://www.lakiopas.com

Näytä enemmän
Tori.fi:n tulostettavat kauppakirjamallit. Yleinen kauppakirja, auton, moottoripyörän ja veneen kauppakirja sekä huoneiston vuokrasopimus.
Sivuston kieli: 
https://tuki.tori.fi/hc/fi/articles/203148432-Kauppakirjat

Näytä enemmän
Vanheneminen.fi tarjoaa tietoa siitä, miten varautua eläkkeelle jäämiseen ja hyvään vanhuuteen. Teemoina ovat talous, asuminen, terveys, mielekäs elämä ja asiakirjat. Palvelusta löytyy itseopiskeluna suoritettava maksuton sähköpostikurssi, josta on apua suunnitelmien tekemisessä. Sivuille on koottu myös kirjavinkkejä aiheesta.
Sivuston kieli: 
https://www.vanheneminen.fi/

Näytä enemmän
Täällä neuvotaan, miten tehdään saavutettavia asiakirjoja. Koulutuksessa keskitytään Word-, PowerPoint- ja Excel-tiedostoihin ja siihen, miten ne muunnetaan oikein pdf-muotoon. Koulutus on suunnattu sisältöjä tuottaville asiantuntijoille ja julkishallinnon viestijöille.
Sivuston kieli: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/saavutettavat-asiakirjat-verkossa/

Näytä enemmän
Sivusto sisältää Euroopan unionin toimielinten esittelyt, Eduskunnan ja valtioneuvoston EU-asiakirjat, EU:n perustussopimukset, parlamentin ja komission asiakirjat, keskeiset julkaisut, EU:n virallinen lehti sekä tietokantoja. Tietoa on löydettävissä myös EU:sta ja Suomesta. EU-tiedonlähteitä on myös esitelty.
Sivuston kieli: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/eu/eu-tietopaketti/Sivut/default....

Näytä enemmän
Et-lehden artikkelissa kerrotaan 5 tärkeintä faktaa testamentin tekemisestä: tee ajoissa, kuka perii, rintaperillisten oikeudet, todistajat mukaan, säilytä turvassa ja kerro muille.
Sivuston kieli: 
https://www.etlehti.fi/artikkeli/raha/perinto/nain-testamentti-tehdaan-viisi-tarkeinta-faktaa

Näytä enemmän
Artikkelissa esitellään avoliitossa ja avioliitossa olevan lesken oikeuden erot. Siinä kerrotaan, miten avolesken aseman voi turvata testamentilla.
Sivuston kieli: 
https://www.etlehti.fi/artikkeli/raha/perinto/oletko-avoliitossa-ala-unohda-testamenttia-se-lesken-t...

Näytä enemmän
Kotuksen nimijulkaisuista löytyy nimistöntutkimusta aiheittain: Henkilönnimet, kotimaiset paikannimet, luovutetun Karjalan paikannimet, kaupunkinimistö, nimet vanhoissa asiakirjoissa ja ulkomaiset paikannimet.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/julkaisut/nimijulkaisut

Näytä enemmän
NSA on organisaatio, joka kerää ja julkaisee salaisiksi julistettuja Yhdysvaltojen valtionhallinnon dokumentteja, jotka ovat tulleet julkisiksi Freedom of Information Actin (FOIA) nojalla. Suurin osa aineistosta on maksullista, mutta Internet sivuilla on runsaasti myös maksutonta materiaalia, mm. kylmään sotaan, ydinasepolitiikkaan ja Kuuban ohjuskriisin liittyvää materiaalia kuten asiakirjoja, valokuvia ja aikalaishaastatteluja.
Sivuston kieli: 
https://nsarchive.gwu.edu/

Näytä enemmän
Oppaassa on vinkkejä ja keinoja, joiden avulla voi varautua tilanteeseen, jossa ei pysty enää hoitamaan asioitaan. Oppaassa käydään konkreettisesti, käytännön vinkein ja tapausesimerkein läpi oikeudellisen ennakoinnin keinoja, kuten hoitotahtoa ja edunvalvontavaltuutusta. Opas on tarkoitettu erityisesti ikääntyville, eläkeläisille, varhaisvaiheen muistisairaille ihmisille ja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle neuvontatyön tueksi. Opas on julkaistu myös ruotsiksi.
Sivuston kieli: 
https://sumut.fi/wp-content/uploads/2020/03/opas-oikeudelliseen-ennakointiin_FI_LR-1.pdf

Näytä enemmän
Valokuvia, esineitä, karttoja ja pienpainatteita Suomen Rautatiemuseon kokoelmista.
Sivuston kieli: 
https://rautatiemuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Suomi.fi:n asiointi ja lomakkeet -sivuille on koottu kansalaisille, yrityksille ja yhteisöille tarkoitettu palvelu, joka helpottaa sähköistä asiointia valtion, kuntien, niiden virastojen ja muiden palveluun liittyneiden organisaatioiden kanssa. Palvelu on käyttäjälle maksuton.
Sivuston kieli: 
https://www.suomi.fi/viestit/viestiketjut

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Keski-Suomen kulttuuriperintöön. Kokoelmassa on esineitä, taidetta, valokuvia ja arkistoaineistoa. Palvelussa esitellään muun muassa kaupunkihistorian muutosta Jyväskylässä ja Pekka Kivikkään kalliomaalaustutkimuksen kuva-aineistoja.
Sivuston kieli: 
https://keskisuomenmuseo.finna.fi/

Näytä enemmän
Lakitutka kokoaa yhteen lainvalmistelun eri vaiheisiin liittyvät julkiset asiakirjat. Lakihankkeiden etenemistä voi tutkia hallituksen esitysten, annettujen lausuntojen, mietintöjen ja eduskuntakeskusteluiden kautta.
Sivuston kieli: 
https://lakitutka.fi/

Näytä enemmän
Digitreenit neuvoo miten esim. Kelaan, TE-toimistoon tai verottajalle lähetettävän asiakirjan saa skannattua digitaaliseen muotoon. Lisäksi neuvotaan kuvan muokkaamisessa, siirtämisessä ja ruutukaappauksen tekemisessä.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/04/18/digitreenit-asiakirjat-sahkoisiksi-nailla-vinkeilla-toimita...

Näytä enemmän
Australian territorioiden historiallisia dokumentteja voi etsiä kartalta tai selaamalla.
Sivuston kieli: 
https://www.foundingdocs.gov.au/

Näytä enemmän
Kirjassa paneudutaan julkisten hyvinvointialojen kielenkäyttöön. Tarkasteltavana on tekstejä ja tekstitöitä lasten päivähoidon, lastensuojelun, toimeentulotuen, kotihoidon ja terveydenhuollon alalta. Kirja on suunnattu mm. yhteiskuntatieteilijöille, kielentutkijoille sekä sosiaali- ja hoitoalojen kehittäjille.
Sivuston kieli: 
https://kaino.kotus.fi/www/verkkojulkaisut/julk50/Elaman_ja_kuoleman_tekstit.pdf

Näytä enemmän
Sisältää arkistointia koskevat määräykset ja ohjeet, luettelon Kansallisarkiston julkaisuista ja niiden saatavuudesta, arkistotietokannan, yksityisarkistorekisterin sekä linkkejä muihin Suomessa oleviin arkistoihin.
Sivuston kieli: 
https://kansallisarkisto.fi/

Näytä enemmän
Valikoima Suomen historian tapahtumia käsittelevistä verkossaa olevista asiakirjoista n. vuodesta 1200.
Sivuston kieli: 
https://histdoc.net/historia/historia.html

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Tukholman ja tukholmalaisten historiaan. Stockholmskällan sisältää yli 30 000 kuvaa, karttoja, äänitiedostoja, asiakirjoja ja kirjallisuusvinkkejä museoiden, arkistojen ja kirjastojen kokoelmista. Palvelusta löytyy valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja vinkkejä oppitunneille.
Sivuston kieli: 
https://stockholmskallan.stockholm.se/

Näytä enemmän
Topoteekki on alusta, jolla julkaistaan kotiseutuaineistoja ja paikallishistoriaa. Tarjolla on kuvia, äänitteitä, asiakirjoja, esineitä jne. Suomessa on tällä hetkellä 15 Topoteekkia, eri puolilla Eurooppaa niitä on lukuisia.
Sivuston kieli: 
https://www.topothek.at/fi/

Näytä enemmän
Kansallisarkisto on tuonut verkkoon renovoituja tuomiokirjojen ilmoitusasioiden pöytäkirjoja vuosilta 1809-1870. Ne käsittelevät lainhuutoja, kiinnityksiä, holhousasioita ja avioehtoja. Ilmoitusasioiden pöytäkirjoja voi käyttää esimerkiksi sukututkimukseen tai kiinteistöjen omistajuuden jäljittämiseen. Palvelusta löytyvät myös tuomiokunnat 1800-luvulla.
Sivuston kieli: 
https://tuomiokirjat.kansallisarkisto.fi/

Näytä enemmän
Asiointipalvelussa voi selata digitoituja aineistoja, tilata asiakirjoja tutkijasaleihin tai tehdä yksittäisiin asiakirjoihin kohdistuvia tietopyyntöjä verkkolomakkeella.
Sivuston kieli: 
https://astia.narc.fi/

Näytä enemmän
Ulkopoliittisen instituutin ylläpitämään verkkoarkistoon on koottu Suomen ulkopolitiikan keskeiset dokumentit ja puheet. Arkistossa on myös kronologia, johon on kirjattu Suomen ulkopolitiikan merkittävimmät tapahtumat vuodesta 1973 alkaen.
Sivuston kieli: 
https://www.eilen.fi/

Näytä enemmän

Sivut