Historialliset kartat

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
14 osumaa haulle. Näytetään 1 - 14 tulosta.
Palvelussa on ilmaisia karttoja mm. Välimeren alueelta, Egyptistä, Iberian niemimaalta ja Rooman valtakunnasta.
Sivuston kieli: 
http://awmc.unc.edu/wordpress

Näytä enemmän
Historiska kartor bjuder digitaliserade kartor att söka och fritt titta på på nätet. De sträcker sig ända till 1628 och täcker stora delar av Sverige.
Sivuston kieli: 
https://www.lantmateriet.se/historiskakartor

Näytä enemmän
John R. Borchertin karttakokoelman historiallisista kartoista on digitoitu osa. Niitä voi tutkia verkossa. Karttoja on Yhdysvalloista, mutta myös muualta maailmasta.
Sivuston kieli: 
https://umedia.lib.umn.edu/search?browse=true&facet_field=contributing_organization_name_s&facet_lim...

Näytä enemmän
Historiallisia karttoja kaikista maanosista. Yhdysvaltain osuus luonnollisesti laaja. Myös Euroopasta hyvä valikoima. Esimerkiksi Baltian alueesta kartat 1000-luvulta 1800-luvun alkuun saakka. Lisäksi löytyy vaikkapa keskiaikaisen Pariisin kartta sekä Euroopan keskiaikaisten yliopistojen maantieteellinen sijainti. Myös U.S. Army Center of Military Historyn tuottamia karttoja toisen maailmansodan rintamalinjoista. Selkeä hakemistohierarkia.
Sivuston kieli: 
https://maps.lib.utexas.edu/maps/historical/index.html

Näytä enemmän
Digitaalisia karttoja vuosilta 1860-1999: maakarttoja, maailman- ja autokartastoja, tiekarttoja, kaupunki- ja erikoiskarttoja. Eniten Saksasta, mutta myös Sveitsistä, Itävallasta ja Ranskasta.
Sivuston kieli: 
https://www.landkartenarchiv.de

Näytä enemmän
Sivulla on kerhon historiaa, tietoa karttaharrastuksesta, julkaisuja sekä yhteystiedot.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/chartarum-amici/

Näytä enemmän
Kokoelman painopiste on Etelä- ja Pohjois-Amerikasta 1700- ja 1800-luvuilla laadituissa kartoissa, mutta joukossa on myös vanhoja karttoja muista maanosista sekä maailmankarttoja.
Sivuston kieli: 
https://www.davidrumsey.com

Näytä enemmän
Sisältää interaktiivisia ja animoituja karttoja, joilta voi aikajanan avulla seurata historiallisia tapahtumia sekä erilaisia muutos- ja kehitysvaiheita Amerikassa, Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa.
Sivuston kieli: 
https://mappinghistory.uoregon.edu

Näytä enemmän
Digitoituja karttoja tiedemies ja tutkimusmatkailija A. E. Nordenskiöldin keräämästä karttakokoelmasta.
Sivuston kieli: 
https://www.doria.fi/handle/10024/97216

Näytä enemmän
Old Maps Online kokoaa yhteen eri kirjastojen ja arkistojen kokoelmissa olevia historiallisia karttoja. Tällä hetkellä sivuston kautta löytyy yli 400 000 karttaa.
Sivuston kieli: 
https://www.oldmapsonline.org/

Näytä enemmän
Ruotsin kansalliskirjasto Kungliga biblioteket on julkaissut kuvia kokoelmiinsa kuuluvista vanhoista kartoista, käsikirjoituksista sekä harvinaisista kirjoista Flickrissä.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/25300312@N08/albums

Näytä enemmän
Ylen podcast-sarjassa tutkitaan eurooppalaista maailmankuvaa ja kartanpiirtämistä keskiajan kristillisestä mappa mundi -traditiosta alkaen 1600-1700 -luvuille, jolloin maailmankuva oli laajentunut kauppamahtien merimatkailun ja tutkimusmatkaillijoiden ansiosta ja mittausmenetelmät kehittyneet niin, että kartat tehtiin nousivat tarkkuudeltaan aivan uudelle tasolle.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-3725093

Näytä enemmän
Kansalliskirjaston digitoima, 1400–1500-luvuilla julkaistu Ptolemaios-atlasten kokonaisuus, joka sisältää Klaudios Ptolemaioksen laatiman antiikin ajan Geographia-teoksen, karttoja sekä aihepiiriä käsitteleviä tekstejä. Ptolemaios-atlakset ovat osa A. E. Nordenskiöldin 1800-luvulla keräämää tieteellistä kokoelmaa.
Sivuston kieli: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=821

Näytä enemmän