129 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton sivulla tietoa alasta, liitosta ja sen toiminnasta.
Sivuston kieli: 
http://www.hyol.fi

Näytä enemmän
- lehden vuosikerrat 1833 ja 1841, Agricolan alkuperäisaineistoa
http://agricola.utu.fi//hist/kktk/sanansaattaja

Näytä enemmän
- Vuonna 1926 perustettu Historian Ystäväin Liitto edistää kotimaisen ja yleisen historian tutkimista, herättää kansalaisissa historian harrastusta ja levittää historiallista katsomustapaa.
http://pro.tsv.fi/hyl

Näytä enemmän
- Gananderin 1788 ensimmäinen suomalainen lääkärikirja (Agricolan sivustossa) - Lain suomenkielinen versio on verkossa kokonaisuudessaan Agricolan sivulla
http://www.utu.fi/agricola/hist/kktk/ganander/kotiapteekki.html

Näytä enemmän

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään Suomen esihistoriallista keramiikkaa kivikaudelta varhaiseen rautakauteen. Kutakin keramiikkatyyppiä käsittelevällä sivulla on tutkimushistorian ja sanallisen kuvauksen lisäksi kartta tyypin levinnästä ja lisäksi kirjallisuusluettelo. Eri keramiikkatyypeistä on runsaasti kuvia.
Sivuston kieli: 
http://www.helsinki.fi/hum/arla/keram

Näytä enemmän
Suomen arkeologisen seuran sivuilta löytyy tietoa seuran perustamisesta, tarkoituksesta ja päämääristä sekä seuran säännöt. Myös linkit omiin julkaisuihin.
Sivuston kieli: 
http://www.sarks.fi

Näytä enemmän
Opetushallituksen kouluja varten julkaisema sivusto sisältää aineistoa Agricolan elämästä ja saavutuksista, esim. hänen teoksistaan on hyvät artikkelit. Juhlavuoden toteuttamista helpottavat myös näytelmätekstit ja päivänavaukset.
Sivuston kieli: 
http://www.edu.fi/SubPage.asp?path=498,24009,24538,59353

Näytä enemmän
Ulkoasiainministeriön julkaisussa on runsaasti artikkeleita Suomen historiasta.
http://finland.fi/public/default.aspx?nodeid=41806&contentlan=2&culture=en-US

Näytä enemmän
Valtioneuvoston kanslian julkaisemalla juhlasivustolla on vuoden tapahtumia, tietoa juhlavuosihankkeesta sekä Snellman-bibliografioita ja Snellmanin elämänvaiheet ja toiminta kronologisessa järjestyksessä. 24-osainen Kootut teokset -sarja on sivuilla pdf-muodossa.
http://www.snellman200.fi

Näytä enemmän

Näytä enemmän

Näytä enemmän
SKS:n verkkojulkaisussa esitellään lähes 500 keisarillista Venäjää palvellutta suomalaista kenraalia ja amiraalia. Pienoiselämäkerrat käsittävät kohdehenkilöiden henkilö- ja perhetietojen lisäksi tietoja heidän uransa etenemisestä sekä saaduista kunnia- ja ansiomerkeistä. Tietoa voi hakea joko hakulomakkeella tai sukunimen mukaan aakkosittain järjestetystä listasta.
http://www.kansallisbiografia.fi/kenraalit

Näytä enemmän
Museoviraston julkaisemilla sivuilla esitellään eri puolella Suomea sijaitsevia polkuja, joiden varrelta löytyy muinaisjäännöksiä sekä kulttuuriperintö- ja luontokohteita. Polkujen kuvauksissa kerrotaan nähtävyyksien lisäksi reitin pituus ja saavutettavuus sekä ajo-ohje.
http://www.muinaispolut.fi/index

Näytä enemmän
Eura on esihistorian tutkimuksen kannalta Suomen merkittävimpiä paikkakuntia. Kaivausten perusteella tiedetään, että Eurassa eli vauras ja elinvoimainen rautakauden yhteisö 600-1100 jKr. Runsasantisten sivujen kehittelijät: Taina Pietikäinen, Aira Savisaari, Antti Tuppurainen, Pekka Lehtonen
http://www.eura.fi/esihistoria

Näytä enemmän
Tiehallinnon museotoiminnan sivuilla esitellään Suuren Rantatien/Kuninkaantien historiaa sekä Suomen keskiaikaiset maantiet ja Suuren Rantatien museotiet ja -sillat.
http://alk.tiehallinto.fi/tiehist/rantatie.htm#1osa

Näytä enemmän
Suomen merihistoriallinen yhdistys on vuonna 1963 perustettu tieteellinen seura, jonka tarkoituksena on edistää merihistorian tietämystä sekä ylläpitää merihistoriallista harrastustoimintaa.
http://www.suomenmerihistoriallinenyhdistys.fi

Näytä enemmän
- Yleisradio on avannut osan arkistoistaan koululaisten, opiskelijoiden ja muiden historiasta kiinnostuneiden iloksi. Galleria sisältää poliittisten vaikuttajiemme puhenäytteitä, välähdyksiä urheilumme huippuhetkistä, suurten suomalaisten laulajien esityksiä ja tuokiokuvia historiamme merkkitapahtumista. Ääninäytteisiin liittyy lyhyet taustatekstit sekä valokuvia ao. henkilöistä ja tapahtumista.
http://www.yle.fi/aanigalleria

Näytä enemmän
Seuran päämääränänä on tukea sotahistoriallista tutkimustyötä ja harrastusta, sivuilla on mm. tietoa toiminnasta sekä vuosikirjojen sisällysluettelot.
http://www.sshs.fi

Näytä enemmän
Ohjelmasarja J.V. Snellmanin Kuopion vuosista. Kuunteluun tarvitaan Real Player.
http://www.uku.fi/radio/ajankohtaisohjelmat/2004/10/20041013.shtml

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston Poliittisen historian opiskelijoiden lehti.
Sivuston kieli: 
http://poleemi.wordpress.com/

Näytä enemmän
Agricolan synnyinpitäjässä toimivan seuran sivulla on mm. tietoa juhlista ja muista tapahtumista, seuran toiminnasta ja Agricola-hankkeista Pernajan kunnassa.
Sivuston kieli: 
http://pernajanagricola.net

Näytä enemmän

Näytä enemmän
Elämäkerta, kommentoitu teosluettelo ja otteita Chydeniuksen teksteistä
http://www.chydenius.net

Näytä enemmän
Lähes 70 historiallista kuvaa Topeliuksen teoksesta Finland framstäldt i teckningar, 1845
http://virtual.finland.fi/finfo/english/topelius.html

Näytä enemmän
Lyhyt esittely, Niklas Labart, Mannerheim Museo
http://virtual.finland.fi/finfo/english/mannerheim.html

Näytä enemmän
- Seuran tarkoitus on herättää ja ylläpitää harrastusta oppineisuuden, eri tieteiden ja tiedollisten oppisuuntien sekä tekniikan menneisyyteen ja niiden historialliseen kehitykseen.
http://www.helsinki.fi/~kjkarttu

Näytä enemmän
Hyvin kaukaa alkava ja rautakauden alkuun loppuva taulukko sisältää jäätikkö- ja ilmasto- ja kasvillisuustietoja sekä Itämeren, Päijänteen ja Saimaan kehitysvaiheita ja tietoja ihmisen ilmaantumisesta.
http://www.mikroliitti.fi/aikakaa/aikakaaf.htm

Näytä enemmän

Sivut