Linnat. Palatsit. Kartanot

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
28 osumaa haulle. Näytetään 1 - 28 tulosta.
Louhisaari on Askaisissa sijaitseva 1600-luvulta peräisin oleva kartano ja C.G.E. Mannerheimin syntymäkoti. Sivuilla kerrotaan kartanosta, sen rakennushistoriasta ja arkkitehtuurista sekä eri omistajista.
Sivuston kieli: 
https://www.kansallismuseo.fi/fi/louhisaari/etusivu

Näytä enemmän
En förteckning över de slott, herrgårdar och övriga museer som Museiverket administrerar. Information om husens historia och arkitektur.
Sivuston kieli: 
http://www.nba.fi/sv/museer

Näytä enemmän
På sidorna presenteras slott och fästningar i Finland och nordvästra Ryssland. Man kan läsa om fästningarnas historia och får tips för resan med hjälp av kartor och ruttförslag.
Sivuston kieli: 
http://www.fort.fi

Näytä enemmän
Fontainebleun linna oli Ranskan kuninkaiden residenssi keskiajalta Ludvig XIV aikaan asti. Vallankumouksen jälkeen valta palasi sinne Napoleon I:n mukana. Linnaa on rakennettu keskiajalta uudelle ajalla, aluetta ja linnan sisäsosia pääsee ihailemaan virtuaalisesti ja sen kokoelmista löytyy kuvakokoelmat patsaista sekä maalauksista. Taidekokoelmat keskittyvät renessanssin ajalta 1800-luvulle.
https://www.chateaudefontainebleau.fr/

Näytä enemmän
Bilder och information om slott runt Mälaren som är öppna för besök.
Sivuston kieli: 
http://www.malarslott.se/

Näytä enemmän
Bayernin alueen linnat, palatsit, linnoituksen ja kartanot esitellään kuvin, videoin ja 3D-eistyksin linnahallinnon tuottamassa palvelussa. Täällä voi vierailla etänä komeissa palatseissa!
Sivuston kieli: 
https://www.schloesser.bayern.de/englisch/palace/index.htm

Näytä enemmän
Information om Raseborgs slottruin, möjligheterna att besöka slottet och produkter som säljs där. Dessutom information Forngårdens museum i Snappertuna och kajakuthyrning.
https://raaseporinlinna.fi/sv/

Näytä enemmän
Åbo slotts guider berättar om slottets historia. Lyssna hemma, eller på plats.
Sivuston kieli: 
https://www.turku.fi/sv/abo-slott/valkommen-till-museet/ljudguide-over-abo-slott

Näytä enemmän
Versailles'in kuninkaallisen linnan historia sekä virtuaalinäytelyitä historiasta muotiin, ruuasta tieteeseen. Virtuaalikierrokselle pääsee myös puutarhoihin sekä kuningattaren taloon ja ympäristöön. Myös museon 22 000 taideteosta kautta Ranskan historian ovat katseltavissa.
Sivuston kieli: 
https://en.chateauversailles.fr/

Näytä enemmän
Sidan berättade om Bomarsunds fästnings historia och militära betydelse från planeringen av fästningen tills den förstördes.
Sivuston kieli: 
https://www.museum.ax/vara-museer-och-sevardheter/bomarsunds-fastningsruin

Näytä enemmän
Viiden suositun matkailukohteen hienot esittelyt: Tower of London, Hampton Court Palace, Kensington Palace, Banqueting House ja Kew Palace. Sivuilta löytyy myös historiallisia kertomuksia kuninkaallisista, mm. Henrik VIII:n vaimoista, muista historiallisista henkilöistä sekä hovielämästä.
Sivuston kieli: 
https://www.hrp.org.uk

Näytä enemmän
Oppaassa esitellään japanilaisia linnoja, joissa sivujen tekijä on käynyt sekä joitakin lukijoiden lisäämiä. Jokaisesta linnasta erustiedot ja laajempia kuvauksia. Linnat on myös sijoitettu kartalle. Japanilaisen linnakulttuurin historiasta ja linnatyypeistä annetaan taustatietoa.
Sivuston kieli: 
https://www.jcastle.info/view/Home

Näytä enemmän
Maailman linnoista kertovassa sivustossa on tietoa, faktoja sekä kuvia linnoista ympäri maailmaa, kuvausta linnojen rakenteista ja rakennustavoista, keskiajan historiaa sekä heraldiikkaa.
Sivuston kieli: 
https://www.castlesandmanorhouses.com/

Näytä enemmän
Baden-Wûrttembergin linnat, palatsit, luostarit ja puutarhat esitellään erityisesti kuvin.
Sivuston kieli: 
https://www.schloesser-und-gaerten.de/

Näytä enemmän
thisisFINLAND-julkaisun lyhyet esittelyt Suomen keskiaikaisista linnoista on kirjoittanut Carl Jacob Gardberg.
Sivuston kieli: 
https://finland.fi/life-society/medieval-castles/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua valtioneuvoston edustuskartanona toimivan Königstedtin historiaan 1500-luvulta nykypäivään. Julkaisu tarjoaa tietoa kartanoa koskevista kaavoista ja suojelumääräyksistä, nykyisestä rakennuskannasta sekä puretuista tai tuhoutuneista rakennuksista. Lisäksi käsitellään maisemaa ja puutarhaa osana kartanokokonaisuutta.
Sivuston kieli: 
https://www.senaatti.fi/app/uploads/2021/06/978-952-368-077-7_Konigstedt_kulttuuriymparistoselvitys_...

Näytä enemmän
Rakennushistoriaselvitys C. L. Engelin suunnittelemasta, vuonna 1820 valmistuneesta kartanosta, joka sijaitsee Kouvolan Elimäellä. Selvityksessä kerrotaan myös Moision kylän ja kartanon historiasta, omistuksen vaiheista ja tilan toiminnasta.
Sivuston kieli: 
https://livady.fi/wp-content/uploads/Moision-kartanon-paarakennus_RHS_Livady.pdf

Näytä enemmän
Vuonna 1738 rakennettu Kuusiston kartanon päärakennus on Suomen vanhimpia säilyneitä puisia asuinrakennuksia. Julkaisu täydentää aiemmin tehtyjä selvityksiä kartanon rakennusvaiheista.
Sivuston kieli: 
https://livady.fi/wp-content/uploads/Kuusiston-kartano-Museoksi-muuttaminen_Livady_saavutettava_low-...

Näytä enemmän
Tee arkkitehtuurimatka Walesin linnoille ja ihaile myös linnojen taidekokoelmia. Sisältää kuvia ja tietoa yli sadasta linnasta, linnanrakentajista ja rakennustekniikasta. Sivusto on ylläpidetty ja päivitetty vuodesta 1996 lähtien.
Sivuston kieli: 
http://www.castlewales.com

Näytä enemmän
Britannian linnoista on kerrottu, kuinka niitä rakennettiin, varusteltiin, millaista elämää linnoissa vietettiin ja jopa missä linnoissa on kummituksia. Myös matkailijaa on muistettu informaatiolla majoituspalveluista tai kiinnostavia tapahtumia tarjoavista linnoista.
Sivuston kieli: 
http://www.castles-of-britain.com/

Näytä enemmän
Guédelonissa tutkitaan keskiajan linnojen rakennusmenetelmiä käytännön projektissa eli rakentamalla linna. Guédelonin sivustossa on tietoa rakennusprojektin lisäksi keskiajan historiasta ja rakennusarkkitehtuurista.
Sivuston kieli: 
https://www.guedelon.fr/en

Näytä enemmän
Sivulla kuvataan Lappeenrannan linnoitusta ja sen historiaa.
Sivuston kieli: 
http://www3.lappeenranta.fi/linnoitus

Näytä enemmän
Ranskan kansallisen arkeologisen museon kokoelmat ja niiden esittely verkossa. Museo sijaitsee kuninkaallisessa linnassa Saint-Germain-en-Laye'ssä Pariisin lähistöllä. Myös linnan historiaa ja puutarhoja esitellään.
Sivuston kieli: 
https://musee-archeologienationale.fr/

Näytä enemmän
Prahassa, Moldaun rannalla sijaitseva, 1200-luvulta peräisin oleva Hradcany oli aluperin kuninkaanlinna. Nykyisin se toimii presidentin palatsina. Linnassa voi vierailla virtuaalikierroksella.
Sivuston kieli: 
https://www.hrad.cz/en

Näytä enemmän
Pieni kaunis esite Turun linnasta todennäköisesti 1950-luvun alusta.
Sivuston kieli: 
https://www.ojaniemi.com/turunlinna/index.shtml

Näytä enemmän
Virtuaalivierailulla Krakovassa sijaitsevassa Wawelin linnassa voi ihailla historiallisen linnan puitteita ja maisemia.
Sivuston kieli: 
http://3d.wawel.krakow.pl/

Näytä enemmän