Sukuhistoria. Sukututkimus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
63 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
SukuHaku on portti suomalaisen sukututkimuksen lähdeaineistoihin. Se sisältää sukututkijalle hyödyllistä digitoitua kirjallisuutta sekä hakemistoja erilaisiin arkistoaineistoihin ja julkaisuihin. Aineistojen joukosta löytyy m. sukukirjoja, matrikkeleita, osoitehakemistoja. SukuHaku on pääosiltaan Suomen Sukututkimusseuran jäsenetu.
Sivuston kieli: 
https://sukuhaku.genealogia.fi/

Näytä enemmän
Suomen Sukututkimusseuran Youtube-kanavalla on ohjeet Hiski-sukututkimustietokannan käyttöön, neuvoja sukututkimuksen aloittajalle sekä opastus, miten virkatodistus tilataan seurakunnasta.
Sivuston kieli: 
https://www.youtube.com/channel/UCTe83u9QbcP3VsZ545RyhBQ

Näytä enemmän
Brittiläisen kuningasperhe sivu sisältää tietoa Iso-Britannian kuninkaallisen perheen jäsenistä, kuninkaallisista linnoista, kuninkaallisista kokoelmista (mm. kruununjalokivistä) sekä kruununperimyksestä. Lisäksi sivuilla on lehdistötiedotteita ja tietoa mm. kuningashuoneen ja Windsor-suvun historiasta.
Sivuston kieli: 
https://www.royal.uk/

Näytä enemmän
I Släkt-sök kan man söka släktforskningsmaterial med släktnamn.
Sivuston kieli: 
https://www.rotter.se/faktabanken/slaekt-soek

Näytä enemmän
Sveriges Släktforskarförbundet bjuder information och material åt släktforskaren. Nyheter om släktforskning, nybörjarinformation, föreningar, faktabank och hjälpforum.
Sivuston kieli: 
https://www.rotter.se/

Näytä enemmän
Uppgifter om adeln i Finland - idag och genom historien, samt om de adliga ätterna och deras vapen. Verksamheten vid Riddarhuset inkluderar även utgivning av Finlands Adelskalender.
http://www.riddarhuset.fi

Näytä enemmän
I ätte- och vapendatabasen kan man söka Riddarhusets nu levande ätter.
Sivuston kieli: 
https://www.riddarhuset.se/organisation/attedatabas/atte-och-vapendatabas/

Näytä enemmän
Sökbar databas med förteckningar över födda och döpta, vigda och begravda, samt inflyttade och utflytade. I databasen finns historiaböcker från 1640-talet till slutet av 1800-talet.
Sivuston kieli: 
https://hiski.genealogia.fi/hiski/11yd8h?se

Näytä enemmän
Ruotsin Valtionarkiston sivuilta löytyy opastusta ja reitti arkistojen materiaalien käyttöön, myös karttoja sekä ohjeita sukututkijalle.
Sivuston kieli: 
https://sok.riksarkivet.se/

Näytä enemmän
Siirtolaisuusinstituutin arkiston aineistot Finnassa käsittävät kirjeitä ja valokuvia, jotka liittyvät suomalaisten maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen 1800- ja 1900-luvuilla. Aineistoja on esimerkiksi Australiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.
Sivuston kieli: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=~building%3A%220%2Fsiirtolaisuusinstituutti%2F%22

Näytä enemmän
Hautahaun kautta voi etsiä Helsingin seurakuntayhtymän hautausmaille haudattujen vainajien hautapaikkoja. Palvelussa on noin 350 000 hautapaikan tiedot.
Sivuston kieli: 
https://www.hautahaku.fi/

Näytä enemmän
Siirtolaisuusinstituutin sivuilla esitellään instituutin toimintaa. Sivuilta löytyy pääsy instituutin kirjastoon, arkistoon ja siirtolaisrekisteriin. Niiltä löytyy hyödyllisiä linkkejä maahanmuuttajille ja Siirtolaisinstituutin tutkimuksia, julkaisuja ja tilastoja.
Sivuston kieli: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/

Näytä enemmän
Finlands släkthistoriska förening berättar om sin verksamhet. På sidan finns kyrkböcker och domböcker (på finska).
Sivuston kieli: 
https://www.sukuhistoria.fi/sshy/index_sve.htm

Näytä enemmän
Sisältää arkistointia koskevat määräykset ja ohjeet, luettelon Kansallisarkiston julkaisuista ja niiden saatavuudesta, arkistotietokannan, yksityisarkistorekisterin sekä linkkejä muihin Suomessa oleviin arkistoihin.
Sivuston kieli: 
https://kansallisarkisto.fi/

Näytä enemmän
Kansan Arkisto tallentaa työväenliikkeen ja kansalaisjärjestöjen perinnettä. Sivuilla tietoa arkiston kokoelmista, toiminnasta ja näyttelyistä.
Sivuston kieli: 
https://www.kansanarkisto.fi

Näytä enemmän
Sivustolla on mm. tietoa seurasta, HisKi-kirkonkirjat, kirjallisuusluettelo, sukututkijaluettelo, julkaisutoiminta (esim. Sukutieto-lehti, Genos-lehti), tietoa sukututkimusohjelmista, sukututkimusyhdistykset, sukuseurat, neuvoja sukututkimuksen aloittamiseksi, biografisia hakemistoja, tietoa siirtolaisuudesta, henkilönimistä ja paikannimistä sekä sukututkijan juridiikkaa ja blogi. Suurin osa sisällöstä on kaikkien saataville, osa avautuu vain rekisteröityneille käyttäjille.
Sivuston kieli: 
https://www.genealogia.fi

Näytä enemmän
Tietokannasta voi etsiä tietoja luovutetun alueen kirkonarkistoista 1600-luvulta 1900-luvulle.
Sivuston kieli: 
https://katiha.kansallisarkisto.fi/

Näytä enemmän
Baskimuseossa esitellään baskeja ja baskilaista kulttuuria maahanmuuttajanäkökulmasta. Yhdysvaltalaisen museon sivuilla on tietoa maahanmuuttaneista baskeista, obituaareja, haastatteluja sekä tietoa baskitutkimuksesta, musiikista ja kielestä.
Sivuston kieli: 
https://basquemuseum.eus/

Näytä enemmän
Hollannin kuningashuoneen sivut sisältävät tietoa myös monarkkien asemasta ja velvollisuuksista Hollannissa sekä historian hallitsijoista.
Sivuston kieli: 
https://www.koninklijkhuis.nl

Näytä enemmän
Belgian kuningashuoneen sivusto hollanniksi, ranskaksi, saksaksi ja englanniksi.
https://www.monarchie.be

Näytä enemmän
Espanjan kuningashuoneen sivu sisältää tietoa kuninkaallisen perheen jäsenistä sekä kuninkaan asemasta hallitsijana. Sivuilta löytyvät Espanjan perustuslain pykälät, joihin kuninkaan hallitsijanvalta perustuu. Lisäksi sivusto sisältää tietoa kuninkaallisista linnoista.
Sivuston kieli: 
https://www.casareal.es

Näytä enemmän
Suomen aatelistosta kertovassa kokonaisuudessa annetaan tietoa aatelistosta, aateliin ja ritaristoon kuuluvista suvuista. Täältä löytyvät myös sukujen vaakunat.
Sivuston kieli: 
https://www.ritarihuone.fi/fi/ritarihuoneesta/suvut_ja_vaakunat/

Näytä enemmän
Verkkokokoelma sisältää 1600-luvun maakirjakarttoja (geometriset maakirjat) digitoituina kuvatiedostoina. Kartta-aineisto sisältää fyysisen ympäristön kuvailun lisäksi myös taloudellisia ja verotuksellisia tietoja. Karttoja voi hakea lääniluettelosta tai karttakuvasta.
Sivuston kieli: 
https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/14138

Näytä enemmän
Suomen Sukututkimusseuran aikakauskirjan Genoksen hakemistot vuodesta 1930 eteenpäin sekä artikkeleita.
Sivuston kieli: 
https://www.genealogia.fi/genos/

Näytä enemmän
Syntyneiden ja kastettujen luettelot, vihittyjen luettelot sekä kuolleiden ja haudattujen sekä muuttaneiden luettelot. Hakutietokannassa on historiakirjoja 1640-luvulta 1800-luvun loppuun.
Sivuston kieli: 
https://hiski.genealogia.fi/hiski?fi

Näytä enemmän
Suomen sukututkimusseura opastaa sukututkijaa, mistä löytää lähteitä. Ohjeita on tietokantojen (mm. Hiskin historiakirjat), sanastojen ja hakemistojen käyttöön, kirkonkirjojen tutkimiseen, siirtolaisten jäljittämiseen ja henkilönnimien tulkintaan sekä armeijassa toimineiden tutkimiseen. Kokonaisuudesta löytyy myös ammattisukututkijoiden tietoja.
Sivuston kieli: 
https://www.genealogia.fi/sukututkijan-lahteet/

Näytä enemmän
Ancestry.com sivusto sisältää mahdollisuuden luoda oman sukupuun. Sivustossa on hakuosuus, jossa voi tehdä hakuja muista sukupuista, tarinoista, joita palveluun voi tallentaa, sekä historiallisista luetteloista. Näiden luetteloiden joukosta löytyy mm. maahanmuuttajalistoja.
Sivuston kieli: 
https://www.ancestry.com

Näytä enemmän
Baltian aatelissukujen yhdistysten sivuilla on tietoa baltialaisten aatelissukujen historiasta ja liikkeistä.
Sivuston kieli: 
https://www.baltische-ritterschaften.de

Näytä enemmän

Sivut