Arkistot

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Museoviraston kuvakokoelmien vapaasti käytettäviä kuvia historian, kansatieteen, suomalais-ugrilaisen, rakennushistorian ja Suomen merimuseon kokoelmista. Useimmat kuvista ovat käytettävissä CC BY -lisenssillä eli uudelleen julkaistaessa on kuvaaja ja kuvalähde mainittava.
Sivuston kieli: 
https://museovirasto.finna.fi/

Näytä enemmän
Ruotsin Valtionarkiston sivuilta löytyy opastusta ja reitti arkistojen materiaalien käyttöön, myös karttoja sekä ohjeita sukututkijalle.
Sivuston kieli: 
https://sok.riksarkivet.se/

Näytä enemmän
Siirtolaisuusinstituutin arkiston aineistot Finnassa käsittävät kirjeitä ja valokuvia, jotka liittyvät suomalaisten maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen 1800- ja 1900-luvuilla. Aineistoja on esimerkiksi Australiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.
Sivuston kieli: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=~building%3A%220%2Fsiirtolaisuusinstituutti%2F%22

Näytä enemmän
Aalto-yliopiston arkiston Finna-näkymässä voit tutustua tekniikan, talouden ja taiteen opetuksen sekä tutkimuksen historiaan, saavutuksiin, tarinoihin ja opiskelijaelämään. Aineistot sisältävät Aalto-yliopiston toimintaa dokumentoivia valokuvia, opetusaineistoja, opinnäytteitä, oppilastöitä sekä esineitä.
Sivuston kieli: 
https://aaltoarkisto.finna.fi/

Näytä enemmän
Tänne on tallennettu tiedot Helsingin yliopiston arkiston säilyttämästä arkistoaineistosta. Järjestelmä sisältää myös digitoituja asiakirjoja, kuten Helsingin yliopiston vuosikertomukset vuosilta 1875 - 1994 ja painetut ylioppilasluettelot vuosilta 1828 - 1916.
Sivuston kieli: 
https://yksa.disec.fi/Yksa4/public/HYKA

Näytä enemmän
Sisältää arkistointia koskevat määräykset ja ohjeet, luettelon Kansallisarkiston julkaisuista ja niiden saatavuudesta, arkistotietokannan, yksityisarkistorekisterin sekä linkkejä muihin Suomessa oleviin arkistoihin.
Sivuston kieli: 
https://kansallisarkisto.fi/

Näytä enemmän
Ulkopoliittisen instituutin ylläpitämään verkkoarkistoon on koottu Suomen ulkopolitiikan keskeiset dokumentit ja puheet. Arkistossa on myös kronologia, johon on kirjattu Suomen ulkopolitiikan merkittävimmät tapahtumat vuodesta 1973 alkaen.
Sivuston kieli: 
https://www.eilen.fi/

Näytä enemmän
Alankomaiden ja Belgian arkistojen sisältöjä on tuotu avoimesti käytettäviksi erityisesti sukututkijoiden hyödyksi.
https://www.openarch.nl/

Näytä enemmän
Saksan arkistolaitoksen sivuilta löytyvät arkistot, niiden yhteystiedot sekä verkon kautta käytettävä materiaali.
Sivuston kieli: 
https://www.archivportal-d.de

Näytä enemmän
Tietoa ja digtioituja aineistoja Yhdysvaltojen kansallisarkistossa säilytettävistä historiallisista asiakirjoista ja dokumenteista. Myös oppimateriaaleja.
Sivuston kieli: 
https://www.archives.gov/

Näytä enemmän
Tanskan kansallisarkiston verkossa haettavissa oleva lähdeaineisto kattaa kirkonkirjoja, väestölaskennan luetteloita sekä maastamuuttajien listauksia.
Sivuston kieli: 
https://en.rigsarkivet.dk/explore/records-and-registries/

Näytä enemmän
Täällä voi tarkastella Helsingin kaupunginarkiston aineistoja kuten karttoja, piirustuksia ja asiakirjoja. Kaupunginarkiston aineistot muodostuvat pääasiassa Helsingin kaupungin entisten virastojen ja nykyisten toimialojen tuottamista asiakirja-aineistoista, mutta kokoelmiin kuuluu myös Helsingissä toimineiden tahojen yksityisarkistoja.
Sivuston kieli: 
https://hka.finna.fi/

Näytä enemmän
Harvardin yliopiston tuottama verkkopalvelu kokoaa yhteen tiedonlähteitä Neuvostoliiton historian tutkimukseen. Suurin osa aineistoista on vapaasti saatavilla. Palvelun kautta löytyy myös yli 200 linkkiä entisen Neuvostoliiton alueen eri arkistoihin.
Sivuston kieli: 
https://dccollection.share.library.harvard.edu/

Näytä enemmän
Europeana heraldican kartalla on mahdollista paikallistaa kuntia, kihlakuntia, kirkollisia alueita ja muita aluetyyppejä sekä hoveja, sätereitä, rälssitiloja ja tiloja sekä linnoja, kirkkoja ja muita rakennuksia.
Sivuston kieli: 
https://heraldica.narc.fi/kartta.html?lang=fi

Näytä enemmän
Verkkoarkistoon on tallennettu edustavasti ja monipuolisesti verkon sisältöä vuodesta 2006. Hakemistosta voi etsiä verkkoarkistoon tallennettuja sisältöja ja selata teemakeräyksiä. Verkkoarkistoa voi käyttää vapaakappalekirjastoissa: Kansalliskirjasto, Turun yliopiston kirjasto, Jyväskylän yliopiston kirjasto, Åbo Akademin kirjasto, Oulun yliopiston kirjasto ja Itä-Suomen yliopiston kirjasto. Näiden lisäksi arkisto on käytettävissä Kansallisessa audiovisuaalisessa instituutissa ja Eduskunnan kirjastossa.
Sivuston kieli: 
https://verkkoarkisto.kansalliskirjasto.fi/

Näytä enemmän