Suomalainen kansatiede. Suomalais-ugrilaisten kansojen kansatiede

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
73 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Information om friluftsmuseet Fölisön i Helsingfors, med bl.a. öppettider och kontaktuppgifter.
Sivuston kieli: 
http://www.nba.fi/sv/foliso

Näytä enemmän
Brages friluftsmuseum i Vasa är ett levande museum. På området finns 23 byggnader, som prepresenterar österbottnisk bonde- och fiskekultur. Information om museet och förening Brage i Vasa r.f., aktuella evenemang , öppethållningstider, priser. Karta över området.
Sivuston kieli: 
http://www.vasabrage.fi/sv/

Näytä enemmän
Suomen Antropologisen seuran sivuilla kerrotaan seuran tehtävistä ja kokoonpanosta sekä toiminnasta. Sivuilta löytyy myös antropologisen seuran tiedotusblogi.
Sivuston kieli: 
http://www.antropologinenseura.fi

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy tietoa inkeriläisistä, Inkerin historiasta, merkkihenkilöistä ja inkeriläisen kansanelämän eri muodoista. Sivustossa on myös kokonaisuus inkeriläinen perhealbumi sekä virtuaali-Inkeri.
Sivuston kieli: 
http://www.inkeri.fi/

Näytä enemmän
Föreningen Brage vårdar och främja finlandssvensk folkkultur inom diktning, musik, danser och lekar. En central roll spelar också seder, bruk, dräktskick. På sidorna presenteras de olika verksamhetersformerna vid Brage.
Sivuston kieli: 
http://www.brage.fi

Näytä enemmän
Sivuille on koottu tietoa tervanpoltosta, perinteistä ja tukimuksesta sekä terva-aiheisten julkaisujen luettelo. Toinen aihekokonaisuus on rakentaminen, tuotteet ja tervan myyntikanavat. Lisäksi esitellään kainuulaisia tervakulttuuriin liittyviä matkailutapahtumia. Mukana on hautatervan tuottajien, tervatuotteita valmistavien kainuulaisten yritysten ja henkilöiden yhteystietoja.
Sivuston kieli: 
http://www.kainuunterva.com

Näytä enemmän
Joutsan joutopäivien perinneverkosta löytyy perinnetietoutta, jota on kerätty joutopäivien perinnenäytösten yhteydessä.
Sivuston kieli: 
http://www.joutsa.fi/jouto/perinne

Näytä enemmän
Sivusto sisältää tietoa ja kuvia suomalaisista kansallispuvuista. Pukuja voi etsiä paikkakunnittain tai kartasta.
Sivuston kieli: 
http://www.kansallispuvut.fi

Näytä enemmän
Finnassa voi tutustua Seurasaaren museotalojen esineisiin. Palveluun on tallennettu tiedot Kurssin, Ivarsin, Pertinotsan, Kaukolan savutupien ja Hallan esineistöstä.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?lookfor=Seurasaari&type=AllFields&prefiltered=-&filter%5B%5D=for...

Näytä enemmän
Yksi kuva - tuhat tarinaa kokoaa kuvia suomalaisesta paikallisesineistöstä ja niiden kautta paikallishistoriasta. Jokaiseen kuvaan liittyy tarina. Suomen paikallismuseot ovat voineet valita kokoelmistaan yhden esineen ja kertoneet esineen tarinan avulla jotakin olennaista paikkakunnasta, kotiseudusta, Suomesta ja suomalaisuudesta.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/kotiseutuliitto/sets/72157665972237095/with/32930834292/

Näytä enemmän
Kotiseutuliiton palvelusta löytyy mobiiliopasteita valikoimaan suomalaisia paikallismuseoita.
Sivuston kieli: 
https://emuseo.fi/

Näytä enemmän
Fáktalávvu on usean eri kirjoittajan blogi, joka tarjoaa artikkeleita ja lukuvinkkejä, joiden aiheina ovat saamelaiset.
Sivuston kieli: 
https://faktalavvu.net/

Näytä enemmän
Virtualafierbmi sisältää saamenkielisiä ja saamelaisaiheisia verkkosisältöjä. Aineistoja on mm. kulttuurista, kirjallisuudesta ja kielestä.
http://virtualafierbmi.fi/

Näytä enemmän
Stundars museum och kulturcentrum finns i Korsholm. På webbplatsen finns information om muséet, museibyggnader, samlingarna och verksamheten.
Sivuston kieli: 
https://www.stundars.fi

Näytä enemmän
Sivusto sisältää monipuolista tietoa inarinsaamelaisten historiasta, elinkeinoista, kulttuurista, elämäntavasta, ympäristöstä, kielestä ja inarinsaamelaisia koskevasta tutkimuksesta. Yleisesitysten lisäksi on syventäviä artikkeleita eri aiheista, kuva-aineistoa sekä kirjallisuusluetteloita.
Sivuston kieli: 
http://www.samimuseum.fi/anaras/

Näytä enemmän
Sivustolla esitellään aineetonta kulttuuriperintöä Suomesta. Perinteet liittyvät esimerkiksi juhliin, ruokaan, käsitöihin, peleihin, luontoon ja esittäviin taiteisiin. Sisällöt ovat eri yhteisöjen tuottamia.
Sivuston kieli: 
https://wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi/

Näytä enemmän
SKS on julkaissut kirjeet, jotka Ruotsissa ja Norjassa asuneet metsäsuomalaiset lähettivät suomen kielen lehtori, kirjailija ja suomalaisuusmies Carl Axel Gottlundille. Kirjeet sijoittuvat ajallisesti 1820-luvulta 1870-luvulle. Vajaan 250 kirjeen kokoelmasta suurin osa on suomenkielisiä, osa ruotsin- tai norjankielisiä.
Sivuston kieli: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/gottlund/index.html

Näytä enemmän
På Svenska litteratursällskapets i Finland Youtybe-kanal finns bland annat filmer med dialektklipp och folkvisor, föreläsningar om etnologi, folkloristik och kulturarv, samt fortbildningsvideor för lärare
Sivuston kieli: 
https://www.youtube.com/user/SLSFinland/featured

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston kulttuuriantropologian emeritusprofessori Matti Sarmela on julkaissut pdf-tiedostona vuonna 2007 uudistetun laitoksen teoksestaan Suomen perinneatlas.
Sivuston kieli: 
https://www.sarmela.net/suomen-perinneatlas/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Inkerinmaan ja sen asukkaiden historiaan ja elämäntarinoihin sekä inkeriläiseen kansanperinteeseen ja kulttuuriin. Tietopaketti sisältää myös inkerinsuomalaisten videohaastatteluja, kirjavinkkejä, arkisto- ja museolähteitä sekä tehtäviä yläkouluun ja lukioon.
Sivuston kieli: 
https://inkerilaiset.finlit.fi/

Näytä enemmän
Setukaiset asuvat Kaakkois-Virossa ja rajan itäpuolella Venäjällä. Heidän kielensä on viron kielen murre. Sivuilta on pääsy seuran jäsentiedotteisiin ja sen joihinkin laajempiin artikkeleihin sekä muita setukaislinkkejä (enimmäkseen virokielisiä).
Sivuston kieli: 
https://www.setomaa.fi/

Näytä enemmän
På Karelska kultursällskapets webbplats finns information om den karelska kulturen, historien och språket. På sidorna finns t.ex. smakprov på de olika karelska dialekterna. På webbplatsen finns också information om föreningens verksamhet och historia.
http://www.karjalansivistysseura.fi/?lang=sv_se

Näytä enemmän
Kilen är ett friluftsmuseum men också ett lägercentrum, värdshus och vandrarhem. Museet berättar om den fiskar- och bondekultur som präglat kustbyarna i svenska Österbotten. På sidorna presenteras musieområdet inklusive byggnaderna. Information om bakgrunden till museiområdet, om Stiftelsen Kilens Hembygdsgård samt om aktuella kurser och seminarier ingår på sidorna.
Sivuston kieli: 
https://www.kilen.fi/sv/start/

Näytä enemmän
Den svenska Sápmi-webbsidan innehåller information om samer, deras kultur, språk och livets realitet. Sidan presenterar också de nordiska områdens natur och djur, samernas historia, levnadssätt, religion samt information om den lokala samiska politiska förvaltningen. Innehåller också information för skolor, förslag på lärorika program (om samer) riktade för förskolebarn och för elever i grundskolan.
Sivuston kieli: 
http://www.samer.se

Näytä enemmän

Sivut