Suomen kieli

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
8 osumaa haulle. Näytetään 1 - 8 tulosta.
Palvelussa voi selata ja tarkistaa julkishallinnon käsitteitä ja niiden määrityksiä eri aloilta.
Sivuston kieli: 
https://sanastot.suomi.fi/

Näytä enemmän
Suomenkielisiä tekstejä 1500-luvulta 1900-luvun alkuun, murreaineistoja, nykykielen aineistoja, nimistöaineistoa, suomen sukukielten aineistoja. Mm. sananparsia, suomen ja ruotsin kielten murresanakirjat, tasavallan presidenttien uuden vuoden puheet, Karjalan kielen sanakirjan hakusanaluettelo, saamen etymologinen tietokanta sekä nykysuomen sanalista.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/aineistot/tietoa_aineistoista/sahkoiset_aineistot_kootusti

Näytä enemmän
Vanhan kirjasuomen sanakirja on kattava kuvaus varhaisen kirjoitetun suomen kielen sanastosta. Sanakirjan aineistona ovat 1540-luvulta lähtien vuoteen 1810 asti suomeksi julkaistujen painotuotteiden sanasto sekä käsikirjoituksina säilyneiden yhtenäisten suomenkielisten tekstien sanavarat. Sanakirjaa päivitetään edelleen.
Sivuston kieli: 
https://kaino.kotus.fi/vks/

Näytä enemmän
Sanapaja tukee opiskelua suomen ja ruotsin kielellä. Palveluun on koottu eri oppiaineissa esiintyviä sanoja ja käsitteitä selityksineen. Sanoista on saatavilla käännöksiä eri kielillä: arabiaksi, kurdiksi, vietnamiksi, albaniaksi, persiaksi, venäjäksi, somaliksi ja viroksi.
Sivuston kieli: 
https://sanapaja.edu.fi/

Näytä enemmän
Kielipankin ylläpitämä Sanat-wiki sisältää sanastoja ja sanakirjoja. Niiden joukossa on mm. monikielisiä sanakirjoja sekä synonyymisanakirjoja.
Sivuston kieli: 
https://sanat.csc.fi/

Näytä enemmän
Urbaani Sanakirja on ilmainen slangisanakirja, johon käyttäjät voivat lisätä sanoja ja määritelmiä sekä kommentoida niitä.
Sivuston kieli: 
https://urbaanisanakirja.com/

Näytä enemmän
Kielitoimiston sanakirja antaa tietoa nykysuomen sanojen merkityksistä, käytöstä ja tyylisävyistä sekä taivutuksesta ja oikeinkirjoituksesta. Sanakirjassa on yli 100 000 hakusanaa.
Sivuston kieli: 
https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/

Näytä enemmän
Kalle Järvelä esittelee artikkelissaan sienten nimityksiä 1700-luvulta ja pohtii niiden lajeja ja nykyisiä nimiä.
Sivuston kieli: 
https://www.kotus.fi/nyt/kotus-blogi/elavat_paat/sienitietoa_vanhassa_kirjasuomessa.40053.blog

Näytä enemmän