Valokuvaus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
39 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Valokuvaukseen ja kuvantekoon keskittyneellä sivustolla on mm. gallerioita, portfolioita ja lehden artikkeleita luettavissa (osa aineistosta vain kirjatuneille).
Sivuston kieli: 
http://www.zonezero.com

Näytä enemmän
Blogin valokuvat ovat otoksia elämästä 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä. Blogin nimi on peräisin nuorelta kaivostyöläiseltä, jota Lewis Wickes Hine kuvasi 1910.
Sivuston kieli: 
http://www.shorpy.com

Näytä enemmän
MAn Rayn elämänvaiheet kronologisesti esitettynä sekä teoksia.
Sivuston kieli: 
http://www.manray-photo.com

Näytä enemmän
Harrastajakuvaaja Bernhard Åströmin valokuvia 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä. Eläinlääkärinä työskennellyt Åström tallensi arjen tilanteita, ihmisiä, eläimiä ja maisemia Länsi-Uudellamaalla ja matkoillaan. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, mutta kuvaajan nimi ja lähde tulee mainita.
Sivuston kieli: 
https://www.finna.fi/Search/Results?limit=100&lookfor=bernhard+%C3%A5str%C3%B6m&type=AllFields%2F&vi...

Näytä enemmän
Muotikuvaajia, dokumentaristeja, kuvajournalisteja, muotokuvaajia, valokuvataiteilijoita, luontokuvaajia ja mainoskuvaajia. Esittelyssä suomalaista nykyvalokuvaa ja kuvaajia: Ritva Kovalainen, Elina Brotherus, Nayab Ikram, Pentti Sammallahti, Emmi Virtanen, Juha Törmälä...
Sivuston kieli: 
http://www.100finnishphotographers.fi/

Näytä enemmän
Ismo Luukkosen taiteellinen tutkimus valokuvan ja ajan suhteesta. Muinaisjäännökset maisemassa, maiseman ajallinen kerroksellisuus ja sen välittyminen maisemavalokuvissa ovat hänen työnsä lähtökohtia.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7555-6

Näytä enemmän
Suomen valokuvataiteen museon podcastissa käsitellään valokuvausta eri näkökulmista ja avataan sen kulttuurisia, yhteiskunnallisia ja historiallisia vaikutuksia. Vieraina on valokuvaajia, tutkijoita sekä Valokuvataiteen museon asiantuntijoita.
Sivuston kieli: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/podcast

Näytä enemmän
Suomen valokuvataiteen museon tehtävämateriaalit sisältävät tehtäviä museon näyttelyihin, mutta materiaaleissa on mukana kuvia, joten niitä voi hyödyntää myös sellaisinaan.
Sivuston kieli: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tule-ja-koe/kouluille/tehtavamateriaalit

Näytä enemmän
Arvaa kuva! -pelissä visaillaan mm. 1950 ja 60-luvun Suomi-kuvien parissa ja opetellaan kuvien ajoitusta, sisällönkuvailua ja tulkintaa leikkimielisellä tavalla.
Sivuston kieli: 
https://arvaakuva.valokuvataiteenmuseo.fi/

Näytä enemmän
Vivian Maier oli amerikkalainen valokuvaaja, jonka kuvat tulivat julkisuuteen hänen kuolemansa jälkeen. Lastenhoitajana elämäntyönsä tehnyt Maier kuvasi lapsia, katuelämää ja tuntemattomia ihmisiä. Valokuvataiteen museon näyttelyssä keskiössä ovat Maierin omakuvat.
Sivuston kieli: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/nayttelyt/virtuaaliopastus-vivian-maierin-nayttelyyn

Näytä enemmän
Suomen Valokuvausjärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry:n sivut, joilla kerrotaan järjestön tavoitteista ja toiminnasta. Tietoa tekijänoikeusasioista sekä alan apurahoista ja palkinnoista.
Sivuston kieli: 
https://finnfoto.fi/

Näytä enemmän
Rob Dobi on kuvannut hylättyjä tehtaita, sairaaloita, maatiloja, kouluja ja muita rakennuksia Uuden Englannin alueella. Jokaisesta kohteesta on useita kuvia. Kokonaisuus on vangitseva.
Sivuston kieli: 
http://www.robdobi.com/photography/

Näytä enemmän
National Geographic -lehden valokuvaajien visioita, pienoisnäyttelyitä, päivän kuva, uutiskuvia
Sivuston kieli: 
https://www.nationalgeographic.com/photography/

Näytä enemmän
Kuopion kulttuurihistoriallinen museo on julkaissut kokoelmissa olevia kuvaaja Victor Barsokevitschin valokuvia Flickrissä.
Sivuston kieli: 
https://www.flickr.com/photos/138287977%40N08/albums/with/72157664108390021

Näytä enemmän
Eri ikäryhmille suunnattuja tehtäväaihioita, jotka liittyvät valokuvaan ja Suomen valokuvataiteen museon kokoelmiin.
Sivuston kieli: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tule-ja-koe/opastukset-ja-tyopajat/etaopetuksen-tueksi

Näytä enemmän
Tietoa näyttelyistä, kilpailuista, kuvaesityksistä ja tapahtumista. Lisäksi linkkejä luonto- ja valokuvausaiheisille sivuille sekä kuvagallerioita, nettijuttuja ja keskustelufoorumi.
Sivuston kieli: 
https://luontokuva.org/

Näytä enemmän
Ammattilaiset ja harrastajat voivat jakaa täällä tietoa, kuvia ja kokemuksia valokuvauksen digitalisoitumisesta Suomessa. Sivusto täydentää professori Merja Salon kirjaa Jokapaikan valokuva, joka kertoo alan muutoksesta 1990-luvulta lähtien.
Sivuston kieli: 
https://digikuvanhistoria.fi/

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään Valokuvataiteen museo ja sen toiminta, näyttelyt, Virtuaaligalleria, tutkimustoiminta ja valokuvien konservointi. Sivuilla on valokuvatutkimuksen hakemisto, jossa mukana valokuvatutkijat, julkaistut tutkimukset ja opinnäytetyöt.
Sivuston kieli: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi

Näytä enemmän
David Seymour eli Chim toimi sotakuvaajana mm. Espanjan sisällisodassa ja Suezilla. Sotavalokuvauksen lisäksi hän sai arvostusta myös henkilövalokuvistaan, maineikkaita ovat etenkin hänen kuuluisuuksista ottamansa muotokuvat.
Sivuston kieli: 
https://www.icp.org/browse/archive/constituents/chim-david-seymour

Näytä enemmän
Daguerrotypiaan keskittyvät valokuvauksen historiasta kertovat sivut. Erilaisten vanhojen valokuvien näyttelyiden lisäksi sivuilla on mittava lähinnä vanhoista lehtiartikkeleista koostuva tekstikokoelma. Mukana on bibliografioita, lyhyt daguerrotypian historia, selvitys siitä kuinka daguerrotypiamenetelmä käytännössä toimi ja linkkejä muille valokuvauksen historiaa käsitteleville sivuille.
Sivuston kieli: 
https://www.daguerre.org

Näytä enemmän
Produkin-Gorskii kuvasi Venäjän imperiumia I. maailmansodan ja vallankumouksen kynnyksellä. Kuvat esittelevät mm. arkkitehtuuria, työläisiä, liikennettä ja Venäjän etnisiä ryhmiä. Sivuilla kerrotaan myös, miten ja miksi alunperin mustavalkoisista negatiiveista tehtiin värikuvia.
Sivuston kieli: 
https://www.loc.gov/exhibits/empire

Näytä enemmän
International Center of Photography on New Yorkissa sijaitseva valokuvakeskus. Keskus pitää yllä arkistoa ja kirjastoa sekä järjestää valokuva-alan koulutusta ja valokuvanäyttelyjä. Useista näyttelyistä on esittely keskuksen kotisivuilla. Esittelyille on tyypillistä valokuvaesimerkit sekä pääkohtiin keskittyvät ura- ja elämäkertatiedot taiteilijoista.
Sivuston kieli: 
https://www.icp.org

Näytä enemmän
Valokuvataiteen harrastajien kansainvälinen kattojärjestö tiedottaa sivuilla toiminnastaan.
Sivuston kieli: 
https://www.fiap.net

Näytä enemmän
Moneen kertaan palkitun eteläafrikkalaisen valokuvaajan kotisivulla kerrotaan lyhyesti Bieberin urasta ja saavutuksista. Katsottavissa on valikoima kuvia hänen projekteistaan.
Sivuston kieli: 
https://www.jodibieber.com

Näytä enemmän
Valokuvauksen erikoislehden, Kameran, verkkoversiosta voi käydä katsomassa uusimman lehden sisällön sekä lukea valikoituja juttuja. Lisäksi palveluun on laadittu osto-opas ja sieltä löytyvät tiedot siitä, missä lehden numeroissa on kameratestejä.
Sivuston kieli: 
https://kamera-lehti.fi/

Näytä enemmän
Kotisivut kertovat valokuvaaja Lee Millerin elämästä, kuvista, näyttelyistä ja kokoelmista, joissa Millerin teoksia on nähtävillä.
Sivuston kieli: 
https://www.leemiller.co.uk

Näytä enemmän
Kuvatoimisto tai pikemminkin kuvaajien yhteenliittymä, jonka perustivat Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, George Rodger ja David Seymour vuonna 1947. Sivuilla on tietoa mm. Magnumin julkaisuista ja näyttelyistä sekä jäsenten portfoliot. Rekisteröityneille on varattu lisäominaisuuksia.
Sivuston kieli: 
https://www.magnumphotos.com

Näytä enemmän

Sivut