68 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Itsenäisyytemme vuosikymmenten rakennuksia on Helsingin kaupunginmuseon laatima kävelyreitti Helsingissä, jonka varrelle osuu merkittäviä rakennuksia Suomen historian itsenäisyyden ajalta. Sivustossa kerrotaan myös Suomen arkkitehtuurin historiaa itsenäisyyden ajalla.
Sivuston kieli: 
http://www.hel2.fi/kaumuseo/kavely/itsen/kavely.html

Näytä enemmän
Espoon kaupunginmuseon sivuilla kerrotaan espoolaisesta huvilaelämästä 1800-luvun toisella ja 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla.
http://weegee.espoo.fi/museot/verkko/huvila/huvila.htm

Näytä enemmän
En beskrivning av livet på Glims hemman på 1800-talet. Byggnaderna, invånarna, djuren och arbetet presenteras i ord och bild. Virtualmodell av Glims hemman.
Sivuston kieli: 
http://weegee.espoo.fi/museot/verkko/r_puolikuu/rpuoli.htm

Näytä enemmän
Roihuvuoren historiaa viikinkiajalta 1990-luvulle.
Sivuston kieli: 
http://www.roihuvuori.com/index.php?option=content&task=view&id=49&Itemid=193

Näytä enemmän
Helsingin Pitkänsillan pohjoispuolisten kaupunginosien Kallio, Sörnäinen, Alppiharju, Harju historiaa ja nykypäivää kuvin ja tekstein selitettynä. Sisältää myös videoita.
Sivuston kieli: 
http://www.pitkasilta.hai.fi

Näytä enemmän
Helsingin Sanomissa julkaistu sarja kertoo Helsingin keskustan kortteleista. Sivusto sisältää sarjan osat 1-21.
Sivuston kieli: 
http://www2.hs.fi/extrat/kaupunki/korttelit/index.html

Näytä enemmän
Varuskuntasaaren historian lisäksi sivuilta löytyy tietoa alueen luonnosta ja siellä toimivista yhdistyksistä ja viranomaisista.
Sivuston kieli: 
http://www.santahamina.fi

Näytä enemmän
Helsingin Sanomissa julkaistu sarja kertoo Helsingin keskustan kortteleista ja niiden asukkaista. Sivuilta löytyvät artikkelit osasta 19 lähtien.
Sivuston kieli: 
http://www2.hs.fi/extrat/kaupunki/korttelisarja/00_1.html

Näytä enemmän
Espoon kaupunginmuseon päätilat sijaitsevat WeeGee-talossa. Niiden lisäksi museoon kuuluvat Glims talomuseo, Lagstadtin koulumuseo ja Huvilamuseo Villa Rulludd. Sivulla on mm. tietoa näyttelyistä ja lainattavasta oppimateriaalista.
Sivuston kieli: 
http://www.espoonkaupunginmuseo.fi

Näytä enemmän
Signe Branderin kuvasarjat esittelevät Helsingin yleisnäkymää Senaatintorin ja Töölön alueilta 1900-luvun alussa.
Sivuston kieli: 
http://www.hel2.fi/kaumuseo/panoraamat

Näytä enemmän
Minun Helsinkini -julkaisu sisältää vuonna 2004 järjestetyn saman nimiseen kirjoituskilpailuun lähetetyt tekstit. Kirjoittajia on juniori- (alle 20 vuotiaat) sekä seniorisarjassa (yli 65-vuotiaat).
Sivuston kieli: 
http://www.hel2.fi/ajankohtaista/helsinki.pdf

Näytä enemmän
Matapupu-alueen kotiseutuyhdisten kokoamaa paikallishistoriaa. Runsaasti vanhoja valokuvia.
Sivuston kieli: 
http://www.helsinki.fi/kansalaismuisti/matapupu/index.htm

Näytä enemmän
Esbo stadsmuseum har gjort ett informationspaket om förbudslagen år 1919-1932 och om spritsmugglingen i Esbo vid denna tid. Information om övervakning, olika åsikter, smugglingsrutter och om handeln med sprit. Rikt bildmaterial.
Sivuston kieli: 
http://weegee.espoo.fi/museot/verkko/r_kirkas/rkoti2.htm

Näytä enemmän
Espoon keskuksen kasvu kirkonkylästä kaupunkikeskukseksi esitetään pääasiassa valokuvin. Kuvia on kaikkiaan noin 50. Ensimmäisissä on näkymiä 1950-luvulta, viimeisissä tämän vuosituhannen alun julkisia rakennuksia. Esityksen PowerPoint-versiota lainataan esim. kouluille.
Sivuston kieli: 
http://www.hagerlund.net/fi/espoon_keskus

Näytä enemmän
Helsingin kaupunginmuseon julkaisemaan Virma-kokonaisuuteen on luotu kolmiulotteinen virtuaalimalli Helsingin kaupungin keskustasta vuonna 1805. Sivuston käyttäjä voi valita mieleisensä virtuaalihahmon ja tutustua 1800-luvun Helsinkiin.
Sivuston kieli: 
http://www.virtualhelsinki.net/museum/virma

Näytä enemmän
Lähteiden etsimiseen opastetaan kymmenosaisen aihejaon perusteella. Aiheita ovat esim. väestö ja asuminen, kaupunkisuunnittelu ja kaupungin rakentuminen sekä arkkitehtuuri. Lisäksi yhteen osioon on koottu sivuilla esiintyneet arkistot ja ne kirjastot, josta löytyy eniten Helsinki-aiheista historiallista kirjallisuutta.
http://www.hel2.fi/tietokeskus/1945

Näytä enemmän
Gästriveriverksamheten på Glims och Bemböle hemman i Esbo under 1700- och 1800-talen beskrivs i ord och bild.
Sivuston kieli: 
http://weegee.espoo.fi/museot/verkko/r_kievari/rkievari.htm

Näytä enemmän
Näyttelyjulkaisu sisältää tietoa J. V. Snellmanista ja 1800-luvun kouluelämästä Helsingissä.
Sivuston kieli: 
http://www.hel2.fi/tietokeskus/julkaisut/pdf/06_02_17__snellman_suomi.pdf

Näytä enemmän
Sinetti-karttarekisteri tarjoaa mahdollisuuden tutustua Helsingin vanhoihin karttoihin ja kaupunkia koskeviin suunnitelmiin, niin toteutuneisiin kuin toteutumattomiinkin. Karttoja löytyy yhteensä noin 2000 vuodesta 1639 aina 1960-luvulle asti. Hakuja voi tehdä esimerkiksi vuosiluvun tai kaupunginosan mukaan.
Sivuston kieli: 
https://yksa3.darchive.fi/YKSA3/public/archive/HELKA/Search.action

Näytä enemmän
Kaupunginmuseon sivuilla on tietoa eri museoista, näyttelyistä, verkkonäyttelyitä sekä Kysy museolta -palvelu.
Sivuston kieli: 
http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/hki/Museo/fi/Etusivu

Näytä enemmän
Luettelo sisältää tiedot Helsingin seudulla toimineista elokuvateattereista 1900-luvun alusta lähtien sekä niiden toiminta-ajat ja mahdolliset nimenmuutokset.
Sivuston kieli: 
https://kavi.fi/fi/kirjasto/aineistot/helsingin-seudun-elokuvateattereita-1900-luvun-alusta-lahtien

Näytä enemmän
Albumit auki on kaikille avoin valokuvatietokanta, jonka monipuolisten hakujen avulla pääsee kurkistamaan Helsingin elämänmenoa vuosikymmenien varrella. Valokuvia tietokantaan voivat tallentaa sekä yksityiset henkilöt kuin yhteisötkin.
Sivuston kieli: 
http://albumit.lasipalatsi.fi/suomi

Näytä enemmän
Helsingin kaupunginmuseo on julkaissut sivuston Elannon historiasta. Sivustossa kerrotaan myymälöiden historiasta, kukoistuskaudesta sekä mullistusten vuosista, liikkeiden sijoittumisesta kaupunkiin ja sen historiaan. Lisäksi on kuvaus Elannon leviämisestä lähiöihin. Sivustossa on myös kartat ja kuvagalleria.
Sivuston kieli: 
http://www.hel2.fi/kaumuseo/elanto/index.html

Näytä enemmän
Helsingfors stadsmuseum ger på sina sidor information om de olika museerna: Stadsmuseum, Gatumuseet, Sederholmska huset, Villa Hagasund, Arbetarbostadsmuseet, Domarby museum, Barnmuseet och Spårvägsmuseet. Uppgifter om utställningarna och rikt bildmaterial. Webbutställningar, länk till virtuella museisidor och särskilda sidor för barn.
Sivuston kieli: 
http://www.hel.fi/wps/portal/Kaupunginmuseo_sv/?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/Museo/sv

Näytä enemmän
Espoon kaupunginmuseon tuottama sivusto sisältää tietoa Espoon alueen asutuksesta, elinkeinoista ja esineistöstä esihistoriallisena aikana. Sivuilla on myös espoolaisten muinaismuistopaikkojen luettelo ja kartat.
Sivuston kieli: 
http://www.weegee.fi/museot/verkko/muinainen/muinaine.htm

Näytä enemmän
Helsinki-aiheisen valokuva-arkiston verkkonäyttely, jossa on 8300 kuvaa. Kuvat ovat vuosilta 1969-1987 ja erityisesti kaupungin pohjoisilta, koillisilta ja itäisiltä alueilta. Kuvia voidaan hakea nimen sekä kaupungiosan mukaan.
Sivuston kieli: 
http://taivaanalla.lasipalatsi.fi

Näytä enemmän
Välähdyksiä on verkkoon siirretty osa näyttelystä Signe - ihmeellinen aikakone, joka oli Rautatientorilla esitetty multivisio-ohjelma. Välähdyksiä sisältää Signe Branderin valokuvia Helsingistä 1900-luvun alussa. Kuviin on pariksi liitetty tuore valokuva vuoden 2000 liepeiltä.
Sivuston kieli: 
http://www.hel2.fi/kaumuseo/signe/signeframe.html

Näytä enemmän
Helsingin niemen puutalot on Helsingin kaupunginmuseon suunnittelema kävelyreitti Helsingissä. Reitin varrella on useita historiallisia puurakennuksia. Sivustossa kerrotaan myös puurakentamisen historiasta Helsingin niemellä.
Sivuston kieli: 
http://www.hel2.fi/kaumuseo/kavely/puutalot/puukavel.html

Näytä enemmän

Sivut