Uusi aika 1500-1788

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
13 osumaa haulle. Näytetään 1 - 13 tulosta.
Sveriges utbildningsradios (UR:s) videor om Europas och världens historia under nya tiden och modern tid.
Sivuston kieli: 
https://urplay.se/amne/historia/nya-tiden-europa-och-varlden

Näytä enemmän
Galileo Projectin sivut sisältävät tietoa Galileo Galilein elämästä ja työstä sekä hänen aikansa tieteestä ja kulttuurista. Sivuilta löytyy mm. Galileo Galilein tyttären Marie Celesten kirjeitä isälleen (englanniksi käännettyinä). Bibliografiassa sivuston laadinnassa käytetyt lähdeteokset.
Sivuston kieli: 
http://galileo.rice.edu/

Näytä enemmän
Paitsi taiteilija Leonardo da Vinci oli myös arkkitehti, muusikko, luonnontutkija, insinööri ja kirjailija, siis varsinainen renessanssinero. Leonardo DaVinci Museum of Science esittelee Leonardon tieteeseen suuntaunutta lahjakkuutta.
Sivuston kieli: 
https://www.mos.org/leonardo/

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan elämästä renessanssin ajan Euroopassa, erityisesi Firenzessä. Erityisesti tarkastellaan tutkimusmatkoja, kaupankäyntiä, kirjapainotaitoa, ajattelua, arkkitehtuuria, musiikkia ja maalaustaidetta.
Sivuston kieli: 
https://www.learner.org/series/renaissance/

Näytä enemmän
Soutoll Registers sisältää tulliasiakirjoja Ruotsin ja Tanskan välisestä kauppaliikenteestä vuosien 1497 ja 1857 välillä.
Sivuston kieli: 
http://www.soundtoll.nl/index.php/en/welkom

Näytä enemmän
Into Konrad Inhan teos Maanteide ja löytöretket vuodelta 1912 kuvaa kansojen maantiedon tuntemusta, matkailua ja maailmankuvaa vanhalta ajalta löytöretkien ajalle saakka.
Sivuston kieli: 
https://www.gutenberg.org/ebooks/68977

Näytä enemmän
Ylen podcast-sarjassa tutkitaan eurooppalaista maailmankuvaa ja kartanpiirtämistä keskiajan kristillisestä mappa mundi -traditiosta alkaen 1600-1700 -luvuille, jolloin maailmankuva oli laajentunut kauppamahtien merimatkailun ja tutkimusmatkaillijoiden ansiosta ja mittausmenetelmät kehittyneet niin, että kartat tehtiin nousivat tarkkuudeltaan aivan uudelle tasolle.
Sivuston kieli: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-3725093

Näytä enemmän
Lukion filosofian materiaalissa käsitellään filosofeja Sokrates, Platon, Aristoteles, Descartes, Locke ja Kant sekä filosofian historiaa..
Sivuston kieli: 
https://www.mv.helsinki.fi/home/olappi/lukionfilosofia/index.htm

Näytä enemmän
Taidehistorian kurssilla käydään läpi taidehistorian aikakaudet esihistoriallisella ajalta 1900-luvulle. Samalla kuvataan aikakauden yleisiä piirteitä, erityisesti renessanssia kuvataan kokonaisvaltaisesti.
Sivuston kieli: 
https://blog.edu.turku.fi/hi8taidehistoria1/2011/10/25/

Näytä enemmän
Refashioning the Renaissance -projektissa on tutkittu, analysoitu ja rekonstruoita renessanssin ajan vaatetusta, kankaita ja vaatteiden valmistustapoja. Projektin sivustolta löytyy julkaisuja, malleja sekä näyttelykuvauksia aiheesta.
Sivuston kieli: 
https://refashioningrenaissance.eu/

Näytä enemmän
Historiaa kouluun -kanavalla on esitykset renessanssista, löytöretkistä, Kalmarin unionista, Kustaa Vaasasta ja uskonpuhdistuksesta. Kanavalta löytyy myös esitys historian keskeisistä aikakausista ja käsitteistä.
Sivuston kieli: 
https://www.youtube.com/channel/UCCUSCj1SARPTu-Lnw813jCw

Näytä enemmän