37 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Interaktiivisen atlaksen kielinä on ruotsi, norja, tanska ja englanti. Sisältää erilaisia teemakarttoja ja tilasto- ja vertailutietoa eri maista. Tuottaja on Norjan YK-liitto yhteistyökumppaneineen.
http://www.globalis.se

Näytä enemmän
Sää, eläimistö ja kasvisto eri kasvillisuusvyöhykkeillä: tundra, havumetsä, lehtimetsä, aavikko, aro, sademetsä, savanni. Harjoituksissa pitää löytää kullekin kasville suotuisin kasvualue ja lämpötilojen ja sademäärien perusteella oikeat kaupungit.
http://earthobservatory.nasa.gov/Experiments/Biome

Näytä enemmän
Project Finland on Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön laatima interaktiivinen oppimateriaali Suomesta. Se on suunnattu Pohjois-Amerikan koululaisille, lähinnä ala-asteikäisille. Suomea lähestytään ympäristö-, sosiaalisesta sekä globaalista näkökulmasta.
Sivuston kieli: 
http://www.projectfinland.org

Näytä enemmän
Monipuolinen maailman valtioiden tilasto.
Sivuston kieli: 
http://www.nationmaster.com

Näytä enemmän
Gaisma-palvelusta näet auringonlaskujen ja -nousujen ajat sekä ilta- ja aamuhämärät eri puolilla maailmaa.
Sivuston kieli: 
http://www.gaisma.com

Näytä enemmän
Geo-lehden verkkosivuilta löytyy osa painetussa lehdessä julkaistuista artikkeleista. Aiheina ovat matkat, ihmiset ja ilmiöt, luonto ja tiede.
Sivuston kieli: 
http://www.geo-lehti.fi

Näytä enemmän
Noin 1,7 miljoonan nykyisen ja historiallisen paikannimen hakutietokanta. Haun tuloksena paikan koordinaatit ja monissa tapauksissa lyhyt kuvailu.
http://www.getty.edu/research/tools/vocabulary/tgn

Näytä enemmän
World Bank on koonnut sivustolleen tietoa yli 100 kehitysmaan taloudellista tilasta. Kunkin maan sivun alussa on lyhyt sanallinen kuvaus, jota täydentää maan olosuhteita keskeisten taloudellisten avainindikaattorien avulla kuvaavat taulukot. PDF-muodossa olevien taulukkojen tutkiminen edellyttää Adoben Acrobat Readeriä.
http://www.worldbank.org/countries

Näytä enemmän
Graafinen näkymä maailman reaaliaikaan. TimeTickeristä näet kätevästi, mitä maita mihinkin aikavyöhykkeeseen kuuluu. Kertoo myös tarkan ajan ja päivämäärän valikosta valitun maan pääkaupungissa.
http://www.timeticker.com

Näytä enemmän
Tiedemiehet ovat eri mieltä maapallon biomien tarkasta lukumäärästä. Tällä sivustolla lähdetään siitä, että on olemassa viisi biomien pääryhmää: tundra, metsä, ruohoalue, aavikko ja vesialueet. Tietoa biomeista, ympäristöuutisia, mielenkiintoisia jatkolinkkejä ja hyvä FAQ-osio.
http://www.worldbiomes.com

Näytä enemmän
Interaktiivinen tietokanta satelliittikuvia maailman muutoksesta, inhimillisen kehityksen tilasto- ja vertailutietoa eri maista, artikkeleita konfliktialueista ja kuvaukset kansainvälisistä sopimuksista. Myös YK:n vuositavoitteiden saavuttamisesta on tietoa. Palvelu on rakennettu erityisesti koulujen käyttöön, mutta sopii kaikille kiinnostuneille.
Sivuston kieli: 
http://www.globalis.fi

Näytä enemmän
Monitieteelliset maakatsaukset perustuvat USA:n puolustusministeriön rahoittamaan ohjelmaan. Kukin katsaus sisältää perustietoja maan historiasta, maantieteestä ja yhteiskunnasta. Poliittisia, taloudellisia ja sosiaalisia oloja kuvataan tekstein ja liitetaulukoin. Tietojen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa, kunkin tekstiosuuden lopussa on valmistumispäivämäärä.
http://lcweb2.loc.gov/frd/cs/cshome.html#toc

Näytä enemmän
Webbsidan innehåller en lista i alfabetisk ordning över självständiga stater som dels bygger på uppgifter från svenska utrikesdepartementet, dels relevant ISO-dokument. Enligt beslut av medlemsländernas ständiga representanter skall beteckningarna användas för EU-länderna, trots vissa avvikelser mot ISO:s tvåbokstavskod. Förteckningen omfattar landskod, landets namn i kortform och långform, invånarbeteckning och adjektiv samt huvudstad.
http://publications.eu.int/code/sv/sv-5000500.htm

Näytä enemmän
Palvelu näyttää, mitä kello on tällä hetkellä eri puolilla maailmaa.
http://www.timeanddate.com/worldclock

Näytä enemmän
Perustietoa yli 260 maasta: kartta, lippu, maantiede, väestö, hallinto, talous, liikenne, tietoliikenne ja puolustus. Selaus onnistuu maittain, maanosittain tai asiasanan mukaan.
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/

Näytä enemmän
Paikkatietoikkunan karttaikkunassa voi selata useiden eri organisaatioiden tuottamia karttoja erikseen tai läpinäkyvinä päällekkäin. Haku paikannimillä ja osoitteilla onnistuu myös.
http://www.paikkatietoikkuna.fi

Näytä enemmän
Kolmas ulottuvuus tarjoaa dokumentteja Aasiasta, Afrikasta, Latinalaisesta Amerikasta ja Lähi-idästä. Maa- ja teemasivujen kautta voi perehtyä syvemmin eri maihin. Sivustolta löytyy myös kehitysyhteistyöstä kertovia videoita, matkatarinoita ja videoblogeja.
http://yle.fi/kolmasulottuvuus/

Näytä enemmän
Geocube on peruskouluun ja lukioon tarkoitettu maantieteen opetuksen englanninkielinen verkkoaineisto.
Sivuston kieli: 
http://www.geo-cube.eu

Näytä enemmän
Poliittista, taloudellista, kulttuurista, historiallista ja ympäristötietoa 191 valtiosta. Asiantuntevasti laaditut, ajantasaiset sivut koululaisten, opettajien ja matkailijoiden käyttöön.
Sivuston kieli: 
http://www.countrywatch.com

Näytä enemmän
Unescon ylläpitämä lista Unescon maailmanperintökohteista, mukana sekä kulttuurihistorialliset kohteet että luonnonkohteet. Lista on maittain aakkosissa. Suojelukohtet valitsee Maailmanperintökomitea, jonka kokousten jälkeen listaa päivitetään uusilla kohteilla.
Sivuston kieli: 
http://whc.unesco.org/en/list

Näytä enemmän
Oppimateriaali peruskoulun 5-9-luokkalaisille ja lukiolaisille rajojen ja raja-alueiden tutkimiseen. Tarkoituksena on innostaa oppilaita tieteen ja tutkimuksen pariin sekä edistää heidän taitojaan tutkia ja kyseenalaistaa ympäristössä olevia rajoja.
Sivuston kieli: 
https://rajatontatiedekasvatusta.wordpress.com/oppimateriaali/

Näytä enemmän
Laaja lipputietokanta, jossa on valtioiden ja osavaltioiden lippujen lisäksi esim. vaakunoita, viirejä ja vanhoja lippuja.
Sivuston kieli: 
http://www.crwflags.com/fotw/flags

Näytä enemmän
National geographic -sivustoon on koottu tietoa eri aloilta. Sivusto koostuu osista eläimet, historia, kartat, uutiset, maat ja kansat, valokuvaus ja maailman musiikki.
Sivuston kieli: 
http://www.nationalgeographic.com

Näytä enemmän
Kansainvälistä tilastotietoa -portaaliin on koottu keskeisiä kansainvälisiä tilastotietoja ja tietolähteitä. Mukaan on valikoitu tärkeimpien ja luotettavimpien kansainvälisten järjestöjen ja yhteisöjen tuottamia veloituksettomia tietolähteitä.
Sivuston kieli: 
http://tilastokeskus.fi/tup/kvportaali/index.html

Näytä enemmän
USAn valtion viranomaisten ylläpitämässä täystekstitietokannassa maittaista tietoa mm: perustilastot ja maantiede, historiaa, politikkaa, taloutta, ulkosuhteet, matkailu.
Sivuston kieli: 
http://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/

Näytä enemmän
Maailmanlaajuista matkailutietoa BBC:ltä, eri maista tärkeimpiä kaupunkeja ja nähtävyyksiä, koreita kuvia ja erikoisuuksia.
Sivuston kieli: 
http://www.bbc.com/travel

Näytä enemmän
Linkkitietokanta sisältää tietoa maailman maiden taloudesta, hallinnosta, kulttuurista, ihmisoikeuksista, sosiaalisista oloista, kouluista, puolueista, liikenneoloista jne. Pääkielenä linkeissä on englanti.
Sivuston kieli: 
http://www.eduskunta.fi/kirjasto/Elki/maakehys.html

Näytä enemmän
Etäisyys- ja matkamittari sekä kartat. Palvelu antaa reittiohjeet, laskee tietullit ja polttoaineen kulutuksen.
Sivuston kieli: 
http://www.mappy.co.uk

Näytä enemmän
Satelliittikuvia ja ajankohtaista tietoa maapallon tutkimuksesta, pääpaino ilmaston ja ympäristönmuutoksissa. Artikkeleita aiheista: ilmakehä, meret, maaperä, eliöt, lämpö ja energia, kaukokartoitus...
Sivuston kieli: 
http://earthobservatory.nasa.gov

Näytä enemmän
Tietoa Suomen maantieteellisen seuran toiminnasta, tapahtumista ja julkaisuista sekä linkkejä
Sivuston kieli: 
http://www.helsinki.fi/maantiede/geofi

Näytä enemmän

Sivut