47 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Analyyttisen kemian luentomateriaalia ja niihin liittyviä animaatioita.
Sivuston kieli: 
http://ull.chemistry.uakron.edu/analytical

Näytä enemmän
Sivulla tutustutaan mielenkiintoisten molekyylien rakenteeseen.
Sivuston kieli: 
http://www.reciprocalnet.org/common/index.html

Näytä enemmän
MathMol on tehty molekyylien mallintamisesta kiinnostuneille.
http://www.nyu.edu/pages/mathmol

Näytä enemmän
Kuukauden molekyylilistauksessa on myös haku, jolla voi etsiä molekyylin ja kuvauksen sen rakenteesta.
Sivuston kieli: 
http://www.chm.bris.ac.uk/motm/motm.htm

Näytä enemmän
Noin 1400 molekyylimallin hakutietotietokannasta haetaan joko selailemalla tai hakukoneella. Kokonaisuudessa on myös muuta aineistoa kemian opiskelijoille.
Sivuston kieli: 
http://www.molecularmodels.ca

Näytä enemmän
Palvelimelta voi hakea verkossa olevaa tietoa kemiallisista aineista mm. nimen, kaavan ja CAS-numeron perusteella.
Sivuston kieli: 
http://chembiofinderbeta.cambridgesoft.com

Näytä enemmän
Orgaanisen kemian webbikirja sisältää yleistietoja orgaanisista yhdisteistä ja orgaanisten molekyylien malleja. Molekyylimalleja voi vertailla keskenään. Molekyylin kuvan asetuksia voi muuttaa molekyylinhallintaohjelman avulla.
Sivuston kieli: 
http://pelu.jns.fi/~iroi/mol

Näytä enemmän
Ajasta, jolloin radiot olivat bakeliittia on muovien alueella edetty pitkälle. Muoviyhteisö on tehty lähinnä niille, joille muovi on ammatti.
Sivuston kieli: 
http://www.plastics.com

Näytä enemmän
Verkko-oppimateriaali on tarkoitettu yläasteen orgaanisen kemian opiskelun tueksi. Tavoitteena on, että oppilas oppii rakentamaan ja nimeämään hiilivetyjä, ymmärtämään niiden merkityksen yhteiskunnassa ja tunnistamaan erilaisia arjen kulutushyödykkeitä. Sivustoon sisältyy teoriaa, interaktiivisia tehtäviä sekä laboratoriotöitä, joissa tutkitaan tuttuja esineitä, tunnistetaan erilaisia muoveja ja valmistetaan kaseeiinimuovia.
Sivuston kieli: 
http://www.tat.fi/tat/fi/www/koulut/verkko_oppimateriaalit/arjen_aarteita

Näytä enemmän
Suomen Muoviteollisuusliiton sivuilla on tietoa muoveista ja niiden tuotannosta, alan koulutuksesta ja tuotekehityksestä.
Sivuston kieli: 
http://www.luemuovia.net

Näytä enemmän
Orgaanisen kemian kokeita videoilla havainnollistettuina.
Sivuston kieli: 
http://www.uni-regensburg.de/Fakultaeten/nat_Fak_IV/Organische_Chemie/Didaktik/Keusch/D-Video-e.htm

Näytä enemmän
Kuninkaallisen kemiaseuran julkaisema alkuainetaulukko on tyylikkäästi visuaalinen.
Sivuston kieli: 
http://www.chemsoc.org/viselements

Näytä enemmän
EnvironmentalChemistry.com on englanninkielinen ympäristökemian elektroninen sanakirja. Sanakirjan ohella sivulta löytyy myös linkkejä ympäristöalan elektronisiin lehtiartikkeleihin sekä kemian ja ympäristöalan tunnetuinpiin lyhenteisiin.
Sivuston kieli: 
http://environmentalchemistry.com/yogi/chemistry/dictionary

Näytä enemmän
WebElements esittää alkuaineiden jaksollisen järjestelmän. Taulukosta on hyperlinkit tarkempiin tietoihin jokaisesta alkuaineesta. Atomipainojen ym. perustietojen lisäksi löytyy tietoja myös mm. alkuaineiden eristämisestä, historiasta ja biologisesta merkityksestä. Lisäohjelmien avulla voi katsella kolmiulotteisia malleja molekyyleistä ja alkuaineiden kiderakenteesta.
Sivuston kieli: 
http://www.webelements.com

Näytä enemmän
Helsingin Sanomien artikkelisarja esittelee yleistajuisesti alkuaineet raskaimmasta kevyimpään. Alkuaineista kerrotaan niiden löytämisaika ja nimen alkuperä. Alkuaineiden ominaisuuksia ja käyttöä kuvaillaan käytännönläheisin esimerkein. Sarja alkoi 16.8.2005 ja päättyy elokuussa 2007.
Sivuston kieli: 
http://www2.hs.fi/extrat/teemasivut/tiedeluonto/alkuaineet/00.html

Näytä enemmän
Alkuaineiden jaksollinen järjestelmä esitetään klikattavan taulukon muodossa. Kustakin alkuaineesta on tarkat selvitykset.
Sivuston kieli: 
http://www.chemicool.com

Näytä enemmän
Opinnäyte analysoi alkuaineiden jaksollista järjestelmää sekä sen käyttöä kemian opetuksessa. Se sisältää kattavan kuvauksen jaksollisesta järjestelmästä.
Sivuston kieli: 
http://www.helsinki.fi/kemia/opettaja/ont/tuomisto-m-2005.pdf

Näytä enemmän
Helsingin Sanomien Verkkoliitteen sarjassa esitellään kaikki 116 alkuainetta. Mukana on myös artikkeli Materialla on kätketty järjestys sekä alkuaineiden löytämisvuodet ja kemiallisen ajattelun kehitys aikajanalla. Alkuaineiden jaksollinen järjestys esitetään taulukkona.
Sivuston kieli: 
http://www2.helsinginsanomat.fi/extrat/teemasivut/tiedeluonto/alkuaineet/00.html

Näytä enemmän
Nottinghamin yliopisto on siirtynyt alkuaineiden jaksollisen järjestelmän esittämisessä nykyaikaan: esittelyt näkyvät videoina You Tubessa. Videoissa selitetään, kerrotaan tarinoita, tehdään kokeita ja näytetään esimerkkejä.
Sivuston kieli: 
http://www.periodicvideos.com

Näytä enemmän
Hyvässä, selkeästi luokitellussa linkkihakemistossa on yli 4000 linkkiä. Hakemistoa ylläpidetään Sheffieldin yliopiston kemian laitoksella.
http://www.chemdex.org

Näytä enemmän
Portaali sisältää sivuja kemian alan ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille. Mukana on mm. artikkeleita, uutisia ja linkkejä.
Sivuston kieli: 
http://www.chemistry.org

Näytä enemmän
Laaja hakemisto sisältää tuhansia taulukkolaskentaohjelmia, laskimia, kursseja, käsikirjoja, videoita, animaatioita jne. Jim Martindale on ylläpitänyt hakemistoa vuodesta 1994 lähtien.
Sivuston kieli: 
http://www.martindalecenter.com/GradChemistry.html

Näytä enemmän
Nobelin kemian- ja rauhanpalkinnon saaneen tiedemiehen ja asevarustelun vastustajan elämän ja uran vaiheet ja tietoa hänen tutkimustyöstään.
http://pauling.library.oregonstate.edu

Näytä enemmän
Sisältää muun muassa linkit paikallisseurojen sivuille, mitalit ja palkinnot, kemistigalleria ja tietoa kummikemistitoiminnasta.
http://www.suomalaistenkemistienseura.fi

Näytä enemmän
Sivuston sisältö on suunniteltu sekä oppilasta että opettajaa ajatellen. Sivulla on mm. valmiita tehtäväpapereita sekä pelejä, pähkinöitä ja tietokilpailuja.
http://www.creative-chemistry.org.uk

Näytä enemmän
Jos olet asentanut Quicktime VR-apuohjelman, voit tutkiskella Oxfordin yliopiston virtuaalilaboratorion ihmeitä.
http://neon.chem.ox.ac.uk/vrchemistry/default.html

Näytä enemmän
Entinen kemianopettaja ja nykyinen tietokirjailija on tuottanut suurin piirtein lukioikäisille ja yliopisto-opintoja aloitteleville sopivaa materiaalia kemian eri alueista.
http://www.chemguide.co.uk

Näytä enemmän
Arkipäivän kemiaa 13-15 -vuotiaille. Sivujen huoneesta löytyy monia tuttuja esineitä, joita klikkaamalla saa selville, mitä pitävät sisällään esim. deodorantit, hiustenhoitoaineet, kynttilä, vaatteet, aikakauslehti tai rihkamakorut. Kirjahyllystä löytyy mm. pieni kemian sanasto, pullojen ja pakkausten kirjainlyhenteiden ja symboleiden selitykset sekä tietoa kemiallisten aineiden vaikutuksista ihmisiin ja ympäristöön. Sivusto on tanskalaista tuotanto ja ainoastaan tanskaksi.
http://www.chemicaldays.com

Näytä enemmän
Kansainvälinen tieteellinen järjestö on kemian terminologian auktoriteetti ja standardisoi kemian alan mittausmenetelmiä. Sivuston sisällöstä mainittakoon sähköiset aineistot, joihin kuuluu muun muassa nomenklatuureja, oppimateriaalia ja tietokantoja.
http://www.iupac.org

Näytä enemmän
Laaja akateeminen linkkihakemisto on osa The WWW Virtual Librarya. Toimittamisesta vastaa Liverpoolin yliopiston kemian laitos.
http://www.liv.ac.uk/Chemistry/Links/links.html

Näytä enemmän

Sivut