Tilastot

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
8 osumaa haulle. Näytetään 1 - 8 tulosta.
Tilastokeskuksen tietopaketti suomalaisen tilastoinnin ja tilastotoimen historiasta. Oppaassa kerrotaan oman tilastoviraston merkityksestä identiteettiään etsivälle Suomen suuriruhtinaskunnalle sekä siitä, miten esimerkiksi sosiaaliset, taloudelliset ja ekologiset muutokset ovat vaikuttaneet tilastointiin ja tietotuotantoon eri aikoina.
Sivuston kieli: 
https://guides.stat.fi/suomentilastojenhistoria

Näytä enemmän
Opas sisältää tilastoihin liittyvää tietoa, ajankohtaisasiaa, erilaisia tietolähteitä sekä oppimateriaalivinkkejä opetuksen tueksi. Tarjolla on myös radio-ohjelmia, podcasteja ja videoita.
Sivuston kieli: 
https://guides.stat.fi/opettajan-tilasto-opas

Näytä enemmän
Opi tilastoista -sivusto kokoaa yhteen tilastoaiheista materiaalia itsenäiseen opiskeluun kaikille tilastoista kiinnostuneelle. Sivuilla on sisältöjä opetuksen tueksi, vinkkejä tilastotiedonhakuun ja opastusta tilastojen lukutaidon vahvistamiseen. Tarjolla on myös tilastokilpailuja, videoita ja podcasteja.
Sivuston kieli: 
https://www.stat.fi/tup/opi-tilastoista/index.html

Näytä enemmän
Kirjassa käsitellään mittausta ja tilastollisten menetelmien soveltamista kyselytutkimuksessa. Aiheina ovat mm. mittaus ja tiedonkeruu, aineiston esikäsittely, aineiston tiivistäminen, havaintojen vertailu ja aineiston ryhmittely. Kirja soveltuu niin opiskelijoiden, opettajien kuin tutkijoidenkin käyttöön.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/305021

Näytä enemmän
Tehokas tilastotiedon haku opastaa tilastojen etsimisessä. Sen avulla saa kokonaiskuvan tilastotiedon keskeisistä lähteistä ja siitä, miten löytää tilastotietoja.
Sivuston kieli: 
https://guides.stat.fi/tehokastilastotiedonhaku

Näytä enemmän
Världsbankens databank är fri för allmänheten. Databanken innehåller mängder av statistisk information om hur länder och befolkningar utvecklas ekonomiskt, socialt och hälsomässigt.
Sivuston kieli: 
https://data.worldbank.org

Näytä enemmän
Mitä työmarkkinoilla tarkoitetaan ja miten tilastot kuvaavat suomalaisen työelämän eri ilmiöitä? Tilastokeskuksen oppaasta selviää työelämätilastoinnin peruskäsitteet, tilastojen lähtökohdat ja se, miten niitä tehdään. Opas tarjoaa välineitä ymmärtää työelämää ja analysoida työmarkkinoita tilastojen pohjalta.
Sivuston kieli: 
https://guides.stat.fi/tyoelama-tilastoina

Näytä enemmän
Tietoa ajankohtaisista tilastoasioista, organisaatiosta, julkaisuista, palveluista sekä tilastoja ja alan linkkejä. Tilastoista sivuilla ovat mm. Suomi tilastoina, StatFin-tilastopalvelu, Perustilastotietoa taloudesta sekä koulutus-, väestö-, ympäristö, tutkimus-, varallisuus-, ja vaalitilastoja.
Sivuston kieli: 
https://www.stat.fi/

Näytä enemmän