Lastensuojelu

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
23 osumaa haulle. Näytetään 1 - 23 tulosta.
Help.some on sovellus, jonka avulla nuoret voivat saada tietoa ja tukea kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä rikosasioiden selvittelyssä. Help.somessa toimivat Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöiden lisäksi Rikosuhripäivystys RIKUn työntekijöitä sekä Helsingin seudun nettipoliiseja.
Sivuston kieli: 
https://www.netari.fi/helpsome/

Näytä enemmän
Opas nuorten seksuaalisen kaltoinkohtelun ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi nuorisotyössä. Helsinkiläisille nuorisotyöntekijöille tarkoitettu opas, josta voi olla apua myös muille nuorten parissa työskenteleville.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/static/liitteet-2019/KuVa/nuoriso/nuortenexit_esite_seksuaalinenhairinta_rgb_aine...

Näytä enemmän
Suojellaan Lapsia keskittyy seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn. Sivuilla on tietoa vertaistukitoiminnasta. Aineistopankkiin on koottu lausuntoja, oppaita ja raportteja. Turvallisesti digiliikenteessä -osio sisältää materiaalia lapsille, nuorille, huoltajille ja opettajille.
Sivuston kieli: 
https://suojellaanlapsia.fi/

Näytä enemmän
Zekin avulla voit selvittää muutamassa minuutissa, miten sinulla menee. 10 kysymystä ja yhteenveto auttavat sinua pohtimaan tulevaisuuttasi. Zekistä saa myös vinkkejä hyödyllisistä palveluista ja lisätiedon lähteistä. Zekki soveltuu parhaiten noin 15–25-vuotiaille.
Sivuston kieli: 
https://www.zekki.fi/

Näytä enemmän
Mannerheimin lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelin ja netti tarjoaa keskustelukumppanin lapselle tai nuorelle. Puhelimeen voi ottaa yhteyttä missä asiassa tahansa. Sivustossa on lisäksi opastettu kasvavan pojan ymmärtämisessä ja laadittu nuori-aikuinen-nuori -sanakirja, jonka avulla voi nähdä, että myös aggressioksi tai häiriköinniksi koettu käytös merkitsee kontaktin ottoa aikuiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Näytä enemmän
Oppaassa on tietoa nuorten kohtaamista seksuaaliväkivallan muodoista ja vinkkejä turvataito- ja seksuaalikasvatukseen. Opas on tarkoitettu 11–17-vuotiaiden vanhemmille.
Sivuston kieli: 
https://pelastakaalapset.s3.eu-west-1.amazonaws.com/main/2022/03/04141652/turvaa-ja-tue-2021-fi.pdf

Näytä enemmän
Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä. Netarissa voi viettää aikaa, tavata kavereita ja jutella nuorisotyöntekijöiden kanssa. Tältä sivulta pääsee myös kahdenkeskiseen chattiin.
Sivuston kieli: 
https://www.netari.fi/

Näytä enemmän
Opas sisältää tietoa radikalisoitumisesta sekä kysymys- ja keskustelurungon, jonka avulla voidaan arvioida nuoren radikalisoitumista ja ohjata hänet oikean tuen piiriin.
Sivuston kieli: 
https://dialogikasvatus.fi/material/huolena-radikalisoituminen/

Näytä enemmän
Oppaassa esitellään keinoja, joiden avulla voidaan ehkäistä lasten ja nuorten päihteiden käyttöä, päihdekokeiluja ja päihdehaittoja.
Sivuston kieli: 
https://www.julkari.fi/handle/10024/104431

Näytä enemmän
Kirjassa käsitellään lastensuojelua yhteiskunnallisena tehtävänä, käytännön toimintana ja inhimillisinä kokemuksina. Kirja sisältää myös ajankohtaisen katsauksen lastensuojelun toimintaympäristöön sekä uusimmat tilastotiedot.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-245-853-7

Näytä enemmän
Valtakunnallinen lastensuojelu-, kehitysvamma-, nuorten erityisryhmien tukiasunto- sekä muiden sosiaalialan palveluiden tuottaja. Sivulla järjestön yhteystiedot, tietoja projekteista ja järjestön ylläpitämistä laitoksista yhteystietoineen.
Sivuston kieli: 
https://www.nuortenystavat.fi/

Näytä enemmän
Toimintamalli nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille. Se auttaa huomaamaan ja puuttumaan syrjäytymisuhassa olevan lapsen ja nuoren tilanteeseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Sivuilla on Tajua Mut! -käsikirja, joka toimii oppaana mallin käyttöönottoon.
Sivuston kieli: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/tajua-mut-kasikirja/

Näytä enemmän
Oppaan tavoitteena on ennaltaehkäistä nuorten kokemaa seurusteluväkivaltaa, seksuaalista väkivaltaa ja sukupuolista häirintää. Opas on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen oppilaitosten opettajille, kuraattoreille ja terveydenhoitajille.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-245-611-3

Näytä enemmän
Tietopankkiin on koottu lasten ja nuorten hyvinvointia kuvaavia kansallisia indikaattoreita esimerkiksi harrastamiseen, perheen taloudelliseen tilanteeseen ja läheisen ystävän puuttumiseen liittyen. Indikaattoreita on yli 50 ja ne päivittyvät automaattisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Tilastokeskuksen tietokannoista. Palvelun käyttöä neuvotaan ohjevideolla.
Sivuston kieli: 
https://itlasto.fi/

Näytä enemmän
Turvataitokasvatuksella pyritään ennaltaehkäisemään lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa kiusaamista ja väkivaltaa. Turvallinen Oulu -hankkeessa on tuotettu tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalit esiopetukseen ja perusopetukseen.
Sivuston kieli: 
https://www.turvataitokasvatus.fi/

Näytä enemmän
Kasvun tuki on tietolähde ammattilaisille lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Se sisältää tietoa ja arviointeja menetelmistä, joiden tavoitteena on parantaa lasten, nuorten ja vanhempien psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.
Sivuston kieli: 
https://kasvuntuki.fi/

Näytä enemmän
Palvelu yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille. Palveluun voi kirjoittaa luottamuksellisesti. Kirjeisiin vastaavat koulutetut vapaaehtoiset aikuiset kahden viikon kuluessa.
Sivuston kieli: 
https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/

Näytä enemmän
Verkkopalvelu kokoaa yhteen THL:n lapsiin, nuoriin ja perheisiin liittyvää tutkimus- ja kehittämistietoa. Palvelun tavoitteena on auttaa henkilöstöä ja kuntia parantamaan lasten, nuorten ja perheiden palveluja. Tarjolla on käytännön malleja, menetelmiä, tutkimustuloksia, tilastoja ja lakitietoa.
Sivuston kieli: 
https://thl.fi/fi/web/lapset-nuoret-ja-perheet

Näytä enemmän
Nuorten turvatalossa tarjotaan nuorille keskustelua, tukea, läheisneuvonpitoa sekä väliaikaisen yöpymispaikan kriisitilanteessa. Sivulta löytyvät yhteystiedot, kuvaus palveluista ja tapahtumista sekä ohjeet vapaaehtoisille, jotka haluavat tarjoutua työhön turvataloon.
Sivuston kieli: 
https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta

Näytä enemmän
Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukilinja 12–20-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat apua ja tukea. Tukilinja päivystää arki-iltaisin. Puheluihin vastaa MLL:n ammattilainen, jonka kanssa voi puhua luottamuksellisesti ja nimettömästi.
Sivuston kieli: 
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Näytä enemmän
Omahelpperi kokoaa nuorille tarkoitetun terveyteen, hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin liittyvän tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen. Sieltä löytyvät chatit, auttavat puhelimet ja nettipalvelut. Sisältökokonaisuuksien aiheina ovat mm. mielenterveys, fyysinen terveys, ihmissuhteet, elämän kriisitilanteet, seksuaalisuus, päihteet ja riippuvuudet, opiskelu, työ ja talousasiat, arjen hallinta sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen.
Sivuston kieli: 
https://omahelpperi.fi/

Näytä enemmän
Sivuilla on tietoa perhehoitajuudesta sekä siitä, kuinka perhehoitajaksi voi ryhtyä. Lisäksi kerrotaan kokemuksista.
Sivuston kieli: 
https://www.perhehoitoliitto.fi/minustako_perhehoitaja

Näytä enemmän