Lastensuojelu

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
5 osumaa haulle. Näytetään 1 - 5 tulosta.
Lastensuojelun käsikirja tarjoaa tietoa lastensuojelulaista ja sen soveltamisesta. Siinä kuvataan lastensuojeluprosessin eri vaiheet: lastensuojelutarpeen selvitys, avohuollon tukitoimet, lapsen kiireellinen sijoitus ja huostaanotto sekä niihin liittyvä sijaishuolto ja jälkihuolto.
Sivuston kieli: 
https://thl.fi/fi/web/lastensuojelun-kasikirja

Näytä enemmän
Tutkimuksessa etsitään vastauksia kahteen kysymykseen. Ensimmäinen liittyy siihen, mitä ja miten lastenkodista kerrotaan osana henkilökohtaista elämää. Toinen kysymys liittyy tutkimusmetodeihin ja -etiikkaan: miten erilaisia tarinoita lastenkodista osana henkilökohtaista elämää kerrotaan ja voidaan tutkia.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/urn:isbn:978-951-44-8754-5

Näytä enemmän
Tietoa lapsesta, lapsen oikeuksista ja lastensuojelusta, esimerkiksi sairaan lapsen tukipalveluista, adoptiosta, sijaishuollosta ja huostaanotosta. Myös liiton tiedotteet ja kannanotot, ajankohtaista, toiminta, kehittämishankkeet, koulutus ja Lapsen maailma -lehti löytyvät sivulta.
Sivuston kieli: 
https://www.lskl.fi

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy tietoa SOS-Lapsikylän työstä perheiden tukemiseksi ja tarjolla olevista lastensuojelupalveluista. Sivuilla kerrotaan myös, kuinka SOS-lapsikylätyötä on mahdollista tukea mm. kuukausilahjoittajana tai kummilapsitoiminnan kautta. Lisäksi sivuilla on tietoa SOS-lapsikylätoiminnasta Suomessa ja ulkomailla, ajankohtaisia uutisia sekä yhteystiedot toimipisteisiin.
Sivuston kieli: 
https://www.sos-lapsikyla.fi/

Näytä enemmän
Kokemusasiantuntijanuorten kehittäjäryhmä on pohtinut vuosien 2023-2024 aikana, miten lastensuojelua tulisi uudistaa. Julkaisuun on koottu ryhmän ajatuksia erityisesti neljästä teemasta: lasten sijoitusten määrän vähentäminen lasrensuojelun tukitoimilla, koko perheen ja erityisesti vanhemmuuden tukeminen huostaanottotilanteessa, jälkihuollon uudistaminen monialaiseksi aikuistumisen tueksi ja lastensuojelun sijaishuollon palvelujen ja muun palvelujärjestelmän systemaattisen yhteistyön kehittäminen ja uudistaminen.
Sivuston kieli: 
https://www.lskl.fi/julkaisut/soila-koordinaatiohankkeen-kokemusasiantuntijanuoret-kokemusnakokulmia...

Näytä enemmän