Elämäntapojen sosiologia. Nuorisokulttuuri, populaarikulttuuri, underground

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
33 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Väitöskirjassa tutkitaan suomalaisten nuorten arvoja sekä asenteita tietoyhteiskuntaan. Lisäksi tutkimuksessa selvitellään, mitä yhteyksiä tietoyhteiskunta-asenteilla ja nuorten arvoilla on.
Sivuston kieli: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/21609/nuortena.pdf?sequence=1

Näytä enemmän
Pohjois-Pohjanmaan museon näyttelyesittely. Sivuilla artikkeleita 1950-luvusta, erityisesti kulttuurihistoriasta, populaarikulttuurista ja nuorisokulttuurista. Mukana runsaasti kuvamateriaalia. Sivusto on osa Opetushallituksen Suomi tietoyhteiskunnaksi -projektia.
Sivuston kieli: 
http://oulu.ouka.fi/ppm/1950/index.html

Näytä enemmän
Markalla merkkareita kertoo lapsuudesta 1970-luvulla. Mukana on tietoa, tarinoita, tehtäviä ja valokuvia. Tarinoiden taustalla on verkkokysely, jossa vastaajat kertoivat lapsuudestaan 1970-luvulla. Keski-Uudenmaan museoiden yhteistyönä syntynyt opetuspaketti on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen ja alaluokkien käyttöön.
Sivuston kieli: 
https://www.markallamerkkareita.fi/

Näytä enemmän
Ungdomarnas informations – och rådgivningsservice Reimari är en plats var man får yrkeskunnig handledning och information om olika frågor som berör ungdomarnas liv. På sidorna finns även info om de ungas liv, aktiviteter och evenemang, särskilt i staden Vasa.
Sivuston kieli: 
https://reimari.info/sv/framsida/

Näytä enemmän
Vuosittaiset Nuorisobarometri-tutkimukset vapaasti luettavina ja ladattavina tiedostoina. Tietoa nuorten asenteista, käyttäytymisestä, mieltymyksistä jne. Nuorisobarometri on vuodesta 1994 lähtien vuosittain toteutettu kyselytutkimus. Sen kohteena ovat Suomessa asuvat 15–29-vuotiaat. Osa barometrin kysymyksistä toistuu samoina, osa on vaihtuvien teemojen mukaisia.
Sivuston kieli: 
https://tietoanuorista.fi/nuorisobarometri/

Näytä enemmän
Statens ungdomsråd berättar om sin verksamhet och uppgifter. Rådet ger ut den årliga publikationen Ungdomsbarometern, som mäter finländska 15 – 29-åriga ungdomars värden och attityder. Sammandrag av barometern kan läsas på rådets publikationssida.
Sivuston kieli: 
https://tietoanuorista.fi/sv

Näytä enemmän
Ari Haasio on selvittänyt tutkimuksessaan toiseuden kokemuksen vaikutusta tiedontarpeiden sisältöihin ja niiden artikulointiin. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, miten sosiaalinen vetäytyminen vaikuttaa tiedon jakamisen tapoihin osana yksilöiden informaatiokäyttäytymistä.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-44-9878-7

Näytä enemmän
Nuorisotutkimusseura ry. on perustettu 1988 ja sen tarkoituksena on edistää monitieteistä nuorisotutkimusta Suomessa. Nuorisotutkimusseura kehittää nuorisotutkijoiden, tutkimuslaitosten, korkeakoulujen sekä nuorten kanssa työskentelevien ammattiryhmien välistä kansallista ja kansainvälistä yhteistoimintaa.
Sivuston kieli: 
https://www.nuorisotutkimusseura.fi/

Näytä enemmän
Tutkimuksessa tarkastellaan Suomen romanien hyvinvointia, osallisuutta, terveyttä, syrjintäkokemuksia, toiminta- ja työkykyä, elintapoja, elinoloja sekä palvelujen tarvetta ja käyttöä.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-246-8

Näytä enemmän
Sandra Wallenius-Korkalo tarkastelee tutkimuksessaan erityisesti vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä käynnissä olevaa murrosta ja sen heijastumista yhteiskunnassa. Tutkimusaineistona on neljä 2010-luvun taitteessa ilmestynyttä nykylestadiolaisuutta kuvaavaa teosta: Kielletty hedelmä -elokuva, We Sinners -romaani, Iholla-televisiosarja ja Taivaslaulu-näytelmä.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-337-078-4

Näytä enemmän
Reimari on nuorille suunnattu palvelu, johon on kerätty tietoa nuorille. Sivustossa toimii neuvontachat, jossa voi keskustella luottamuksellisesti. Erityisesti kerrotaan Vaasan seudun palveluista, tapahtumista ja nuorisokulttuurista.
Sivuston kieli: 
https://reimariinfo.test.cchosting.fi/

Näytä enemmän
Verkkonäyttely kertoo eri puolilla Suomea asuvien ihmisten elämästä yhtenä talvisena keskiviikkopäivänä.
Sivuston kieli: 
http://tako.nba.fi/suomalainentalvipaiva/

Näytä enemmän
Veera Kinnusen väitöskirjatutkimus vie lukijan muuttomatkalle tavaroiden kanssa ja haastaa pohtimaan suhdetta jätteisiin, tavaraan ja maailmaan.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-337-033-3

Näytä enemmän
Sivusto tarjoaa tietoa, aineistoja ja näkökulmia menneeseen lapsuuteen ja lapsuuden historialliseen tutkimukseen. Sivustolla on artikkeleita, valokuvia ja tarinoita eri vuosikymmeniltä. Sivuston tekemiseen voi osallistua kirjoittamalla omista lapsuuden kasvuympäristöistä, leikeistä, ystävistä ym.
Sivuston kieli: 
https://www.lapsuudenhistoriaa.fi/

Näytä enemmän
Kirja tutustuttaa lapsuuden historian keskeisiin tutkimustraditioihin, aineistoihin sekä menetelmiin, joiden avulla menneisyyden lapsuutta eri tieteenaloilla tutkitaan.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/ht.288/

Näytä enemmän
Teos tarjoaa yleiskuvan 2000-luvun kansanomaisesta kulttuurista ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Kirjan ensimmäisessä luvussa perehdytään kulttuuriseen kierrätykseen ja luovuuteen, toisen teemana ovat performanssi ja tunne, ja kolmannessa syvennetään näkökulmaa kaupallisen ja vernakulaarin väliseen vuorovaikutukseen. Artikkeleiden aiheina ovat mm. internetmeemit, metsäjooga, rap-musiikki, stand-up -komiikka ja videopelit.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.279/

Näytä enemmän
Oppimateriaalissa kuvataan juhlia ja niiden yhteisöllisyyttä. Siihen on kerätty tapoja järjestää monikulttuurisia juhlia esimerkiksi koulussa. (Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran julkaisuja 10)
Sivuston kieli: 
https://kulttuurinvuosikello2.fi/wp-content/uploads/2018/01/kulttuuriperinto_monikulttuuriset_juhlat...

Näytä enemmän
Mannerheimin lastensuojeluliiton Nuorten netti tarjoaa nuorille painavaa ja kevyttä asiaa. Painaviin asioihin on koottu paketit Internetin käytöstä, kiusaamisesta, seurustelusta, väsymyksestä ja mediasta. Kevyessä osassa voi katsella idolikortteja, lähettää nettikortteja, testata itseään tai lukea herkutteluohjeita.
Sivuston kieli: 
https://www.nuortennetti.fi

Näytä enemmän
Johan Knut Harju oli perinteenkerääjä, joka tallensi erityisesti yhteiskunnan marginaaleissa eläneiden ihmisten elämää ja perinnettä. Sivustolla voi tutustua SKS:n arkistoon tallennettuun aineistoon. Kokoelma sisältää muun muassa omakohtaisia kuvauksia asunnottomuuden kokemisesta ja korvikealkoholista, paikallistarinoita Helsingistä, yömajahaastatteluita, vankila- ja huoltolaperinnettä, lapsuuden, nuoruuden ja sota-ajan muistelua sekä aiheita kuvittavia piirroksia.
Sivuston kieli: 
https://aineistot.finlit.fi/exist/apps/harju/index.html

Näytä enemmän
Valtion nuorisoneuvosto on valtioneuvoston asettama nuorisotyön ja -politiikan asiantuntijaelin, joka keskittyy nuorten elinoloja parantaviin hankkeisiin ja yhteistyöhön nuorisokysymysten parissa työskentelevien tahojen kanssa. Sivulla on valtion nuorisoneuvoston tiedotteet ja kannanotot, tilastotietoja nuorisotyön rahoituksesta, tutkimuksia ja selvityksiä nuorten elinoloista ja asenteista sekä nuorisobarometrit.
Sivuston kieli: 
https://tietoanuorista.fi/

Näytä enemmän

Sivut