13 osumaa haulle. Näytetään 1 - 13 tulosta.
Suomen Näytelmäkirjailijaliiton Näytelmät.fi on teatterintekijöille suunnattu maksullinen palvelu, josta käyttöluvan hankkineet voivat ladata näytelmiä digitaalisessa muodossa ja kopioida niitä teattereiden käyttöön. Käyttölupia ei myönnetä yksityishenkilöille, mutta näytelmätietojen etsiminen palvelun hakukoneella on mahdollista kaikille.
Sivuston kieli: 
http://www.naytelmat.fi

Näytä enemmän
Projekti Lönnrot sisältää kirjallisuutta, romaaneja, runoutta ja näytelmiä, valtaosa mateiraalista on suomalaista ja suomenruotsalaista kirjallisuutta, mutta myös suomennoksia on tarjolla antiikin teksteistä lähtien.
Sivuston kieli: 
http://www.lonnrot.net/

Näytä enemmän
Täällä voi lukea Aleksis Kiven Karkurit-näytelmän vuodelta 1867. Kriittinen editio tarjoaa mahdollisuuden tutustua näytelmän taustaan ja vastaanottoon, kirjallisiin ja draamallisiin ominaispiirteisiin, näyttämöhistoriaan sekä kirjallisuushistorialliseen asemaan.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/skst.1428/

Näytä enemmän
Täällä voi lukea Aleksis Kiven näytelmätekstin ja tutustua sen syntyyn, julkaisuhistoriaan, vastaanottoon, kirjallisuushistorialliseen asemaan ja kirjallisiin ominaispiirteisiin. Liitteissä on tietoa mm. tekstiin tehdyistä muutoksista sekä Kullervon säilyneestä käsikirjoituskatkelmasta.
Sivuston kieli: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/kullervo/index.html

Näytä enemmän
Aleksis Kiven näytelmän kriittinen editio valaisee Lean teatterihistoriallisia juuria sekä käsittelee Kiven näytelmien vaiheita näyttämöllä. Artikkelit ja kommentaarit tarjoavat tietoa mm. Lean raamatullisesta taustasta ja julkaisuhistoriasta.
Sivuston kieli: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/lea/index.html

Näytä enemmän
Nummisuutarien kriittinen editio tarjoaa näytelmän luettavaksi siinä muodossa kuin Aleksis Kivi sen julkaisi. Editiossa voi esimerkiksi etsiä tietoa Nummisuutarien eri aikoina julkaistuista versioista sekä tutustua näytelmän ensipainokseen kuvina.
Sivuston kieli: 
http://elias.finlit.fi/nummisuutarit/

Näytä enemmän
Antologia sisältää yksitoista aasialaista klassikkonäytelmää, jotka ovat peräisin Intiasta, Indonesiasta, Kiinasta ja Japanista. Johdannossa esitellään aasialaisen näytelmäkirjallisuuden aihemaailmoja, näytelmien syntyä ja niiden esittämistekniikoita.
Sivuston kieli: 
https://taju.uniarts.fi/handle/10024/7070

Näytä enemmän
Kriittinen editio Aleksis Kiven pienoisnäytelmästä Yö ja päivä. Artikkelit, kommentaarit ja liitteet tarjoavat tietoa näytelmän kirjallisuushistoriallisesta taustasta, draamallisista piirteistä ja julkaisuhistoriasta.
Sivuston kieli: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/yo-ja-paiva/index.html

Näytä enemmän
Aleksis Kiven Karkureiden kriittinen editio tarjoaa näytelmätekstin ja sen kommentaarien ohella tietoa näytelmän dramaturgiasta ja suhteista eurooppalaiseen draamaperinteeseen. Editiossa valaistaan näytelmän teatteri- ja julkaisuhistoriaa ja taustoitetaan sääty-yhteiskunnan murrosta 1800-luvun Suomessa. Kriittinen editio on julkaistu aiemmin painettuna kirjana ja e-kirjana.
Sivuston kieli: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/karkurit/index.html

Näytä enemmän
Verkkosovelluksen avulla voi lukea vuosina 1870–1940 ilmestyneitä suomenkielisiä kaunokirjallisia teoksia ja tarkastella kartalla niiden maantieteellisiä paikkoja. Aineistona on yli 800 Projekti Lönnrotin ja Project Gutenbergin vapaasti käytettävissä olevaa teosta. Sovellus on toteutettu Turun yliopistossa kulttuurihistorian oppiaineessa.
Sivuston kieli: 
https://atlas-data.utu.fi/

Näytä enemmän
Kansallisteatterin näyttelijät lukevat Minna Canthin kaikki näytelmät Kansallisteatterin Äänikanavalle Soundcloudissa. Maksuttomat lukudraamatallenteet julkaistaan Minna Canthin juhlavuoden 2022 aikana.
Sivuston kieli: 
https://m.soundcloud.com/kansallisteatteri/sets/minna-canthin-naeytelmaet

Näytä enemmän
Kertomakirjallisuuden klassikkoja ilmaiseksi luettaviksi e-kirjoina sekä kuunneltaviksi äänikirjoina. Mukana on romaaneja, näytelmiä ja runoutta, nuorten ja lastenkirjallisuutta, esimerkiksi L. M. Montgomery, Anna-kirjat, Jules Verne, Henrik Ibsen, William Shakespeare, Charles Dickens, R.L. Stevenson, Alexandre Dumas, Arthur Conan Doyle, Leo Tolstoi, Emil Zola, suomalaisista Eino Leino, Minna Canth, Pietari Päivärinta, Aleksis Kivi, Juhani Aho, Teuvo Pakkala, Elias Lönnrot, Uuno Kailas, Maiju Lassila.
Sivuston kieli: 
https://kirja.elisa.fi/kirjat/ekirjat/ilmaiset-klassikot

Näytä enemmän