Pääkaupunkiseutu

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
9 osumaa haulle. Näytetään 1 - 9 tulosta.
Esittelyssä Helsingin luontokohteet: saaristo, metsät, lintupaikat, puistot, puutarhat jne. Tarjolla myös luontoretkivideoita ja livekameroita sekä vinkkejä luonnossa liikkumiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.myhelsinki.fi/fi/näe-ja-koe/luonto-helsingissä

Näytä enemmän
Kirjassa esitellään Helsingin merkittävimmät luontoalueet, mutta myös vähemmän tunnettuja kohteita. Luonnonsuojelualueiden ohella mukaan on valittu mm. asuinalueiden lähikallioita, puita, ketoja ja siirtolohkareita.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/static/liitteet/kaupunkiymparisto/asuminen-ja-ymparisto/luonto/lumoava-helsinki.p...

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua kymmeneen luontokohteeseen Helsingissä ja Tallinnassa.
https://citynature.eu/fi/

Näytä enemmän
Täällä on tietoa Helsingin saaristoluonnosta ja luonnonsuojelualueista sekä siitä, mitä veneilijöiden tulee ottaa huomioon saaristossa liikkuessaan.
Sivuston kieli: 
https://luontoviisas.hel.fi/

Näytä enemmän
Helsingin kaupungin tietokeskuksen julkaisemassa oppaassa analysoidaan Helsingin kaupungin vaihtelevaa luontoa ja maisemia, tutkitaan kasvillisuutta ja eläimistöä. Oppaassa kerrotaan meren ja merenranta-alueiden virkistyskäytöstä, mm. uimarannoista ja kalastuksesta. Lisäksi kuvataan helsinkiläisten liikuntaharrastuksia ja harrastusmahdollisuuksia. Opas sisältää myös tietoa matkailusta Helsingissä. Lopuksi siinä kuvataan kaupungin erityispiirteitä ja annetaan keskeisimpiä tunnuslukuja.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/05_08_10_ranto_vj25.pdf

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy tietoa Seurasaaren rakennuksista, tapahtumista, pääsymaksuista, julkaisuista ja yhteystiedoista.
Sivuston kieli: 
https://www.kansallismuseo.fi/fi/seurasaarenulkomuseo

Näytä enemmän
Vantaan seurakuntien sielun latauspisteessä voi seurata meditaatioreittejä Vantaan luonnossa, Sipoonkorven kansallispuistossa ja Vanhalla kirkkotiellä, kuunnella podcasteja, joogata videon avulla ja tutkia retriittejä.
Sivuston kieli: 
https://www.vantaanseurakunnat.fi/sielunlatauspiste

Näytä enemmän
Vantaan kaupunki esittelee alueidensa luontoa ja retkeilyreittejä. Kokonaisuudessa on karttoja ja opastettujen kierrosten esittelyä sekä luontokohteiden kuvaus.
Sivuston kieli: 
https://www.vantaa.fi/fi/vapaa-aika-ja-hyvinvointi/liikunta-ja-ulkoilu/retkeile-luonnossa

Näytä enemmän
Luontotietojärjestelmässä voi tutustua Helsingin monipuoliseen luontoon. Luontotietojärjestelmän aineistoja ovat mm. luonnonsuojelukohteet, arvokkaat kasvisto- ja lintu- ja lepakko-alueet. Aineistoja voi tarkastella kartalta tai ilmakuvista. Yleisöversion tietosisältöä on suodatettu luonnonsuojelusyistä. Kartta löytyy osoitteesta kartta.hel.fi.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/ympariston-ja-luonnon-suojelu/luonnonsuojelu-ja-...

Näytä enemmän