Elintarvike- ja nautintoaineteollisuus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
16 osumaa haulle. Näytetään 1 - 16 tulosta.
Sivulta löytyvät elintarvikkeet aakkosjärjestyksessä, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain, erityisruokavaliot sekä suosituimmat elintarvikkeet.
Sivuston kieli: 
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet

Näytä enemmän
Open ruokaopas kertoo vastuullisesta ruuasta ja kestävästä ruuantuotannosta 12 eri oppiaineen näkökulmasta.
Sivuston kieli: 
https://openruokaopas.fi/

Näytä enemmän
Marttojen tietopaketti elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä, joissa kerrotaan muun muassa ruoan ainesosista, säilyvyydestä, terveellisyydestä, alkuperästä, eettisyydestä ja tuotantotavoista.
Sivuston kieli: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/miksi-pakkausmerkinnat/

Näytä enemmän
Palvelusta voi etsiä elintarvikealan yrityksiä toimialan, tuoteryhmän ja maakunnan mukaan. Luomutuotteita tuottavat yritykset löytyvät palvelusta erikseen.
Sivuston kieli: 
https://www.aitojamakuja.fi

Näytä enemmän
Ruokaviraston kuluttajatietoa elintarvikkeiden lisäaineista ja mahdollisesti yliherkkyyttä aiheuttavista ainesosista.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/ruoka-allergeenit/

Näytä enemmän
Oppimateriaali tarjoaa tietoa elintarvikehygieniasta, mikrobiologiasta, ruokamyrkytyksistä ja elintarvikelainsäädännöstä. Aineisto on suunniteltu erityisesti peruskoulu- ja lukio-opetukseen ja sen pohjalta oppilas voi suorittaa Eviran hygieniaosaamistodistuksen eli hygieniapassin. Oppimateriaalista on myös tulostettava versio.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet

Näytä enemmän
Tietoa muuntogeenisten elintarvikkeiden säätelystä, valvonnasta, jäljitettävyydestä ja pakkausmerkinnöistä.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/muuntogeeniset-elinta...

Näytä enemmän
Tietohaarukka tarjoaa tilastotietoa elintarvikealan koko ruokaketjusta: alkutuotannosta, elintarviketeollisuudesta ja ruoan kulutuksesta.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokatieto.fi/ruokafakta/tietohaarukka-suomalaisen-ruokaketjun-luvut-yksissa-kansissa

Näytä enemmän
Tiekartan tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä Suomessa. Sivustolle on koottu olemassa olevia hävikin vähentämiskeinoja, hankkeita ja oppaita. Sivuston kautta voi ilmoittaa hävikkiä vähentävistä ratkaisuista ja hankkeista.
Sivuston kieli: 
https://ruokahavikkitiekartta.fi/

Näytä enemmän
Ilmasto-oppaan ravinto-osassa kerrotaan, millainen elintarviketuotanto ja millaiset kuluttajan valinnat vaikuttavat ilmastonmuutokseen.
Sivuston kieli: 
https://www.ilmasto-opas.fi/artikkelit/ilmastonmuutosta-voi-hillita-ilmastoystavallisella-ruokavalio...

Näytä enemmän
Sivuilla on tietoa hygieniaosaamisesta, siihen liittyvästä osaamistestistä ja lainsäädännöstä sekä opiskelumateriaaleja.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi/

Näytä enemmän
Ruokaviraston tehtäviin kuuluvat ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden edistäminen, maaseudun elinvoimaisuuden tukeminen sekä erilaisten tietojärjestelmien kehittäminen ja ylläpitäminen. Sivustolta löytyvät viraston palvelut viljelijöille, yrityksille, yhteisöille ja henkilöasiakkaille.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokavirasto.fi/

Näytä enemmän
Ruokatieto kertoo elintarvikkeista, niiden alkuperästä, käytöstä sekä elintarvikealan uutisia. Sivulla on myös ruokakasvatusta, tapakasvatusta ja ruokaohjeita.
Sivuston kieli: 
https://www.ruokatieto.fi/

Näytä enemmän
Reilu ruokamurros (JUST FOOD) -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti. Sivuilta löytyy hankkeen esittely, asiantuntijat ja julkaisut.
Sivuston kieli: 
https://www.justfood.fi/fi-FI

Näytä enemmän