Sosiaaliturva

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
21 osumaa haulle. Näytetään 1 - 21 tulosta.
Suomi on kehittynyt sadassa vuodessa köyhästä ja maatalousvaltaisesta maasta pohjoismaiseksi hyvinvointivaltioksi. Sarjakuvatarina Valtasten suvun vaiheista tuo esille elinehdot eri vuosikymmenillä sekä vähittäisen kehityksen kohti parempia elämän edellytyksiä ja turvatumpaa elämää.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/229393

Näytä enemmän
Sanastoon on koottu lähes 500 Kelan etuuksiin liittyvää käsitettä ruotsinkielisine vastineineen. Sanasto on tarkoitettu apuvälineeksi esimerkiksi lainvalmistelijoille, tiedottajille, toimittajille ja kääntäjille.
Sivuston kieli: 
https://www.kela.fi/kelan-termit

Näytä enemmän
Socialförbundet FSSF är en finlandssvensk intresseorganisation för personer och mindre föreningar inom social- och hälsovård. Medlemsärenden, kontaktuppgifter, kurser och tips på andra aktualiteter.
Sivuston kieli: 
http://www.fssf.fi/start

Näytä enemmän
Databasen innehåller central statistik bl.a. över mottagare av FPA-förmåner samt över utbetalda och genomsnittliga förmånsbelopp.
Sivuston kieli: 
https://www.kela.fi/web/sv/statistikdatabasen-kelasto

Näytä enemmän
Information om Folkpensionsanstaltens tjänster för bl.a. barnfamiljer, studerande, arbetslösa, värnpliktiga, pensionärer, efterlevande, sjuka och funktionshindrade. Information också om t.ex. bostadsbidrag, bostadstillägg och utkomststöd. Webbplatsen innehåller också information för arbetsgivare och samarbetspartner. Kontaktuppgifter, publikationer, blanketter, räknare och e-tjänst ingår liksom allmän presentation, statistik och forskning.
Sivuston kieli: 
http://www.kela.fi/web/sv

Näytä enemmän
Social- och hälsovårdsministeriets webbplats innehåller information om ministeriets ansvarssektorer, organisation, uppgifter och verksamhet. Därtill finns aktuell information om olika projekt, pressmeddelanden och förteckning över publikationer och ett flertal broschyrer. Många av dessa är i webbformat. Kontaktuppgifter samt länkförteckning ingår.
Sivuston kieli: 
http://stm.fi/sv/framsida

Näytä enemmän
Thl:s elektroniska handböcker, handbok för barnrådgivningar, för barnskyddet och om funktionshinderservice, riktar sig till yrkespersonal inom social- och hälsovårdssektorn och kan användas som stöd i arbetet.
Sivuston kieli: 
https://thl.fi/sv/web/thlfi-sv/publikationer/elektroniska-handbocker

Näytä enemmän
Sosiaali- ja terveysministeriön kokonaisuuteen on koottu tiedot tuista ja tukipalveluista, joita on tarjolla ikääntyneille. Näitä ovat kuntoutus, palvelutarpeiden arviointi, veteraanipalvelut, asumispalvelut, kotipalvelut, laitoshoito, omaishoito sekä tietopaketit muistisairauksista.
Sivuston kieli: 
https://stm.fi/ikaantyneiden-palvelut

Näytä enemmän
Tietoa eri alojen ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään läheisensä menettäneitä. Sivuille on koottu välineitä kohtaamisiin sekä palveluja, joita sureville on tarjolla. Työyhteisöille on osio, jossa käsitellään mm. sitä, miten varautua työntekijöidensä kohtaamiin menetyksiin ja miten tukea surevaa työntekijää.
Sivuston kieli: 
https://www.surevankohtaaminen.fi/

Näytä enemmän
Perustilin yhtenä tavoitteena on sosiaaliturvan yksinkertaistaminen. Sivustolla esitellään malli, joka mahdollistaa työmarkkinatuen, peruspäivärahan ja opintorahan korvaamisen perustilillä ja sitä tukevalla osallistumistulolla.
Sivuston kieli: 
https://perustilisimulaatio.fi/

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy tietoa etuuksista: asumistuesta, eläketurvasta, perhe-etuuksista, sairausvakuutuksesta, sotilasavustuksista, työttömyysturvasta ja vammaisetuuksista. Palvelussa voi asioida sekä seurata ajankohtaistiedotteita ja tilastoja.
Sivuston kieli: 
https://www.kela.fi/

Näytä enemmän
Kanta tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia palveluja kansalaisten sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden käyttöön. Kanta-palveluihin lukeutuvat sähköinen resepti, lääketietokanta omien tietojen katselu Omakanta sekä potilastiedon arkisto, vanhojen potilastietojen arkistointi, sosiaalihuollon asiakastiedon arkisto, terveydenhuollon todistusten välitys. Sivuilta löytyy tietoa kansalaisille mm. potilaan oikeuksista sekä mm. tilastoja palveluista.
Sivuston kieli: 
https://www.kanta.fi/

Näytä enemmän
Palvelu, josta voi etsiä kaikista Suomen kunnista keskeisiä väestön hyvinvointia ja terveyttä koskevia tietoja vuodesta 1990 alkaen. Tietoja saa graafisina kuvioina ja karttoina.
Sivuston kieli: 
https://sotkanet.fi/

Näytä enemmän
Ministeriön vastuualueet ovat huolehtiminen sosiaali- ja terveyshuollosta, kuntoutuksesta, työterveydestä ja ympäristöterveydenhuollosta, työsuojelusta ja sosiaalivakuutuksesta, tasa-arvosta ja veteraaniasioista. Sivuilla on ministeriön tiedotteita, julkaisut, ministeriön organisaatio ja henkilöstö.
Sivuston kieli: 
https://stm.fi/

Näytä enemmän
Palveluun on koottu tietoa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden tilasta, tarpeesta, laadusta, vaikuttavuudesta ja kustannuksista hyvinvointialueittain ja kunnittain.
Sivuston kieli: 
https://sotekuva.fi/fi/#/chart?regionCategory=HYVINVOINTIALUE&freeze=false&sortByYear=false&absValue...

Näytä enemmän
Tietotarjotin kokoaa yhteen Kelan tuottamaa tutkimus- ja tilastotietoa sekä tähän tietoon pohjautuvia analyysejä ja tutkimuksia. Tarjolla on tietoa kokonaisuuksina ja sitä on saatavilla valtakunnallisesta, alueellisesta ja paikallisesta näkökulmasta.
Sivuston kieli: 
https://tietotarjotin.fi/

Näytä enemmän
Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille suunnatut sähköiset käsikirjat toimivat tukena työssään. Käsikirjoja ovat: lastenneuvolakäsikirja, lastensuojelun käsikirja, matkailijan terveysopas ja vammaispalvelujen käsikirja.
Sivuston kieli: 
https://thl.fi/julkaisut/kasikirjat

Näytä enemmän
Oppaaseen on koottu tietoa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sekä ikääntyneiden henkilöiden sosiaaliturvasta ja palveluista. Tavoitteena on tarjota yhdestä paikasta selkeää ja ajantasaista tietoa sosiaaliturvasta.
Sivuston kieli: 
https://sosiaaliturvaopas.fi

Näytä enemmän
Kelasto on Kelan tilastotietokanta, josta saa tilastotietoja Kelan etuuksien saajista sekä maksetuista ja keskimääräisistä etuuksista.
Sivuston kieli: 
https://tietotarjotin.fi/tilastodata/2051231/tilastotietokanta-kelasto

Näytä enemmän
Kirjassa käsitellään sosiaalista kuntoutusta ja sen toteuttamisen toimintatapoja. Sosiaalisella kuntoutuksella tarkoitetaan toimintaa, joka vahvistaa ihmisten sosiaalista toimintakykyä, ehkäisee syrjäytymistä ja lisää osallisuutta yhteiskuntaan ja työelämään.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-307-0

Näytä enemmän