Antiikin uskonnot ja mytologiat

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
14 osumaa haulle. Näytetään 1 - 14 tulosta.
Illustrerade artiklar om världens sju underverk, samt gudar och gudinnor i såväl grekisk som romersk mytologi. Uppslagsverk med t.ex. egyptiska dito. Även om historiska personer. Privat portal.
Sivuston kieli: 
http://www.antiken.nu

Näytä enemmän
British museumin Troija-näyttelyn yhteydessä julkaistu blogiteksti Troijan sodan mytologiasta ja sen päähenkilöistä: Helenasta, Pariksesta, Menelaoksesta, Akhilleesta, Hektorista sekä Odysseuksesta ja hänen paluumatkastaan Troijasta Kreikkaan. Tekstin kuvituksena on kreikkalaista keramiikkataidetta antiikin ajalta sekä veistostaidetta ja reliefejä.
Sivuston kieli: 
https://blog.britishmuseum.org/the-myth-of-the-trojan-war/

Näytä enemmän
Encyclopedia mythologica sisältää artikkeleita, kuvia, karttoja ja sukutauluja mytologiasta. Tietoa löytyy monien kansojen myyteistä (atsteekkien, kelttien, kiinalaisten, egyptiläisten, etruskien, kreikkalaisten, haitilaisten, hindujen, japanilaisten, latvialaisten, majojen, mesopotamialaisten, intiaanien, persialaisten, pohjoismaiden, polyneesialaisten ja roomalaisten). Sivuilta voi etsiä tietoa selailemalla kansojen mukaista hakemistoa tai hakulauseella. Artikkelit ovat eri kirjoittajien tietokantaan lähettämiä ja ne arvioidaan ennen julkaisemista.
Sivuston kieli: 
https://pantheon.org/

Näytä enemmän
Aakkosellinen luettelo roomalaisista jumaluuksista ja sankareista, melko suppeat selostukset.
Sivuston kieli: 
https://pantheon.org/mythology/roman/

Näytä enemmän
Lapsille suunnattu sivusto antiikin Kreikan jumalista ja sankaritaruista. Piirroskuvitus, osa tarinoista animoituja. Sivun kautta käytössä myös Illustrated Encyclopedia of Greek Mythology.
Sivuston kieli: 
https://www.mythweb.com/

Näytä enemmän
Sivut sisältävät tietoa antiikin Kreikan jumaluuksista ja myyteistä sekä näihin liittyvistä maantieteellisistä paikoista ja kansoista. Kuvituksena karttoja ja yli 500 kuvaa antiikin mytologiaan liittyvistä taideteoksista. Sanahakumahdollisuus sivujen sisällöstä.
Sivuston kieli: 
http://www.maicar.com/GML

Näytä enemmän
Rooman Villa Giuliassa toimii ETRU, kansallinen etruskimuseo. Sen sivuilla esitellään museon esineitä ja niiden historiaa sekä museon toimintaa.
https://www.museoetru.it/

Näytä enemmän
Tietoa ja kuvia antiikin Kreikan jumalista, titaaneista, sankareista, jumaltaruista, taruolennoista ja paikoista. Sivulta pääsee myös lukemaan Homeroksen Odysseiaa (engl.) ja Bulfinch´s Mythology -teosta.
Sivuston kieli: 
https://www.greekmythology.com

Näytä enemmän
Antiikintutkija, dosentti Maijastina Kahlos keskustelee podcastissa antiikintutkimuksen aiheista muiden asiantuntijoiden kanssa.
Sivuston kieli: 
https://maijastinakahlos.net/category/podcast/

Näytä enemmän
Ancient world digital library sisältää digitoituja tieteellisiä julkaisuja vanhan ajan historian, kullttuurin ja kielten tutkimusten alalta. Julkaisuja on egyptologian, assyrologian, antiikin Kreikan ja Rooman tutkimuksen, keski-Aasian tutkimuksen, muinaisen juutalaisuuden tutkimuksen sekä papyrologian alalta.
Sivuston kieli: 
https://dlib.nyu.edu/ancientworld/

Näytä enemmän
Khelidon on yhteisöblogi, jossa voi lukea antiikin ja nykyisyyden ilmiöiden kohtaamisista, sanoista, kielistä ja merkityksistä.
Sivuston kieli: 
http://khelidon.fi/

Näytä enemmän
Suomen Rooman-instituutin podcast-sarja tarjoaa tietoa antiikista, mutta myös uusia näkökulmia tämän päivän elämään. Podcastia juontaa tutkijalehtori FT Elina Pyy.
Sivuston kieli: 
https://irfrome.org/tutkimus-2/tieteen-popularisointi/parlatorio-podcast/

Näytä enemmän
Perseus käsittää laajan tietokannan historiatutkimukseen liittyvää materiaalia. Laajimmin on edustettuna klassillisen materiaalin osasto, joka sisältää antiikin kirjallisuutta kokotekstimuodossa, historiaa, arkeologiaa ja klassillisen kreikan sekä latinan kielten tutkimusta ja papyrustietokannan. Renessanssiosastoon on koottu materiaalia, joka käsittelee Englannin renessanssia. Lisäksi projektin sivuilla on osastot Lontoon historiaa ja Amerikan Keski-Lännen ja Kalifornian historiaa.
Sivuston kieli: 
http://www.perseus.tufts.edu

Näytä enemmän