53 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Sivuilla kerrotaan elämästä keskiajan Euroopassa, eriyisesti feodalismista, uskonnosta, asumuksista, vaatetuksesta, terveydestä, taiteista ja huvituksista sekä kaupunkielämästä. Sivuilta löytyy myös tehtäviä.
Sivuston kieli: 
http://www.learner.org/interactives/middleages

Näytä enemmän
- Wikipedian artikkeli noitavainoista.
http://en.wikipedia.org/wiki/Witch-hunt

Näytä enemmän
- Ristiretkien historia (Dr. Ellis L. Knox Boise State University)
http://history.boisestate.edu/westciv/crusades/01.htm

Näytä enemmän
Keskiajan elämänmenosta, elinkeinoista, ammateista, ihmisistä ja Suomen keskiaikaisista rakennuksista kertova sivusto. Multimedia-esitys Turun Tuomiokirkon rakentamisesta.
Sivuston kieli: 
http://edu.turku.fi/tiimalasi/

Näytä enemmän
Multimediamatka kuljettaa Danten Jumalaisen näytelmän Helvettiin, Kiirastuleen ja Paratiisiin. Vahvat kuvat vievät pääosan. Teksteissä kerrotaan Dantesta, hänen ajastaan ja hahmoista, joita kolmessa kuoleman jälkeisessä maailmassa kohdataan.
Sivuston kieli: 
http://danteworlds.laits.utexas.edu

Näytä enemmän
Susan Wallace on ottanut keskiaikasivustolleen mukaan niin tarua kuin tottakin. Sivut sisältävät tietoa brittiläisestä heraldiikasta, keskiajan lääketieteestä, kalenterista, kirkosta ja uskonnosta sekä tarueläimistä. Mukana on myös keskiaikaisten balladien tekstejä sekä musiikkia MP3-muodossa.
http://www.mostly-medieval.com/explore/index.htm

Näytä enemmän
Keskiajan tutkimukseen erikoistuneessa verkkolehdessä julkaistaan artikkeleita ja kirja-arvioita sekä esitellään keskiajan historiaa sivuavia opinnäytetöitä.
Sivuston kieli: 
http://www.glossa.fi/mirator/index.html

Näytä enemmän
Sivuilla on kurssimateriaalia, bibliografioita antiikin naisen asemaan liittyvistä aihepiireistä, linkkejä kuva- ja tekstisivuille sekä englanniksi käännettyjä antiikin ajan naiskirjailijoiden tekstejä ja muita naisen asemaa ja naista käsitteleviä tekstejä.
Sivuston kieli: 
http://www.stoa.org/diotima

Näytä enemmän
Seura kertoo toiminnastaan, johon kuuluvat mm. keskiaikaiset juhlat, teemaillat ja harrastuspiirit.
http://www.humalasalo.org/

Näytä enemmän
Keskiaikapukujen (päällys- ja aluspukujen) kaavat ja ompeluohjeet.
Sivuston kieli: 
http://edu.turku.fi/tiimalasi/pukeutuminen.html

Näytä enemmän
Keskiajan tutkimuksen seuran esittely sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Glossae-lehden arkisto.
Sivuston kieli: 
http://www.glossa.fi

Näytä enemmän
- syyt ja seuraukset, rutto kirjallisuudessa
http://www.brown.edu/Departments/Italian_Studies/dweb/plague

Näytä enemmän
Erinomaisen tarkat ja kattavat sivut keskiajan vaatetuksesta. Sivut perustuvat arkeologisiin hautalöytöihin. Dokumentoitua tietoa vaatteista sekä kengistä ja viitteitä kirjalliseen dokumentaatioon.
Sivuston kieli: 
http://www.personal.utulsa.edu/~marc-carlson/cloth/bockhome.html

Näytä enemmän
- 400 antiikin kreikkalaista ja roomalaista tekstiä englanninkielisinä käännöksinä, kirjailijan, teoksen, vuosiluvun ja kääntäjän mukaan, kirjailijoista suppea kuvaus - tunnettujen kirjailijoiden (Chaucer, Malory) teoksia, keskiajan lyriikkaa, tekstejä, elämäkertoja, sivut hyvin linkitetty
http://classics.mit.edu

Näytä enemmän
Laaja keskiaikaa käsittelevä linkkihakemisto, aiheina mm. keskiajan filosofia, kulttuuri, uskonto, taide, musiikki, kirjallisuus, keskiajan nainen jne. Sivuilla on myös keskiaikasanasto.
Sivuston kieli: 
http://www.netserf.org

Näytä enemmän
- Sivu kertoo v. 1348 Euroopassa riehunneesta rutosta ja miten ruttoa vastaa taisteltiin.
http://jefferson.village.virginia.edu/osheim/intro.html

Näytä enemmän
Encyclopedia mythologica sisältää artikkeleita, kuvia, karttoja ja sukutauluja mytologiasta. Tietoa löytyy monien kansojen myyteistä (atsteekkien, kelttien, kiinalaisten, egyptiläisten, etruskien, kreikkalaisten, haitilaisten, hindujen, japanilaisten, latvialaisten, majojen, mesopotamialaisten, intiaanien, persialaisten, pohjoismaiden, polyneesialaisten ja roomalaisten). Sivuilta voi etsiä tietoa selailemalla kansojen mukaista hakemistoa tai hakulauseella. Artikkelit ovat eri kirjoittajien tietokantaan lähettämiä ja ne arvioidaan ennen julkaisemista.
Sivuston kieli: 
http://www.pantheon.org

Näytä enemmän
- Selkeä, tutkimukseen painottunut linkkihakemisto, pääpaino saksan historialla. Sivustoa ylläpitää Erlangenin Yliopiston Historian laitoksen keskiajan historian dosentti Stuart Jenks
http://www.phil.uni-erlangen.de/~p1ges/ma_fenster.html

Näytä enemmän
Georgetownin yliopiston sponsoroimilta sivuilta löytyy erilaisia resursseja keskiaikaan, esim. kirjallisuutta, kulttuuria, keskiajan opinnot, tieteelliset julkaisut, konferenssit, kuningas Arthur, ristiretket, heraldiikka, keskiajan nainen, viikingit.
Sivuston kieli: 
http://labyrinth.georgetown.edu

Näytä enemmän
- Keskiajan elämää: uskonto, kodit, pukeutuminen, terveys, taiteet ja kaupunkielämä. Kustakin osasta lyhyt essee ja linkit vastaaville sivuille webissä. Joissakin osioissa myös interaktiivisia toimintoja. Lerner Online tulee jatkossa toimittamaan kuukausittain myös muita näyttelyn muotoon puettuja opetuspaketteja koululaisille ja muille kiinostuneille
http://www.learner.org/exhibits/middleages

Näytä enemmän
Keskiajan tutkimukseen erikoistunut monikielinen verkkojulkaisu sisältää artikkeleita ja kirja-arvioita.
http://www.glossa.fi/mirator

Näytä enemmän
Keskiaikasivustosta voi lukea elämästä keskiajalla, yhteiskunnan rakenteista ja Suomen keskiajasta. Sieltä löytyy keskiaikaisia kohteita sekä linkkejä.
Sivuston kieli: 
http://www.katajala.net/keskiaika/index.shtml

Näytä enemmän
Mediaevum.de sivuille on kerätty mahdollisimman kattavasti tietoa keskiajasta ja keskiajan tutkimuksesta. Erityisesti sivut keskittyvät saksankieliseen ja latinankieliseen kirjallisuuteen ja varhaiseen humanismiin, mutta niiltä löytyy runsaasti linkkejä keskiajan tutkimukseen, teksteihin, käsikirjoitusten kuvauksiin sekä mm. netissä ilmestyviin keskiaikaa käsitteleviin aikakausijulkaisuihin. Sivuilta löytyy myös linkit keskustelulistoille ja bibliografioihin. Sivulla toimii hakumahdollisuus.
Sivuston kieli: 
http://www.mediaevum.de

Näytä enemmän
Keskiajan arkielämää ja tapakulttuuria valottava sivustokokonaisuus, joka on tehty EU:n rahoittamana eri koulujen opettajien ja oppilaiden projektityönä. Sivuilla esiintyy joukko keskiajan roolihahmoja, joiden kautta voi tutustua elämmän keskiajalla. Sivut sisältävät myös tehtäviä, palapelejä, keskiaikainen virtuaalikaupunki ja elektronisia postikortteja.
Sivuston kieli: 
http://www.tkukoulu.fi/tiimalasi/en/en-windmills.html

Näytä enemmän
Selostaa, millaisia kenkiä ja muita jalkineita keskiajalla käytettiin ja miten niitä tehtiin.
http://www.personal.utulsa.edu/~marc-carlson/shoe/SHOEHOME.HTM

Näytä enemmän
Minkälaista oli arkielämä Pariisissa keskiajalla, vuosituhannen alussa kuningas Filip II (1180-1123) hallituskaudella? Sivuilla selvitellään mitä pariisilainen söi, miten pukeutui, tutustutaan halleihin ja hautausmaihin. Sivulta selviää mm. että Louvren rakennuttaja ja yliopiston organisoija Filip II August päällystytti Pariisin pääkadut ja rakennutti muurin kaupungin ympärille. Sivulla myös interaktiivinen kartta keskiajan Pariisista.
http://www.philippe-auguste.com/

Näytä enemmän
- Erinomainen tietopaketti sekä linkkikokoelma Mustasta surmasta, mm. Euroopassa (1348-1350) riehuneesta paiserutosta, joka surmasi kolmanneksen maailman väestöstä.
http://www.fidnet.com/~weid/plague.htm

Näytä enemmän
Suomen Keskiaikaseuran sivut. Suomen yhdistyksen nimi on Aarnimetsän paronikunta.
Sivuston kieli: 
http://www.aarnimetsa.org

Näytä enemmän
Bayeux'n tapettia tai seinäverhoa esittelevä sivusto kertoo sen historiasta ja näyttää seinäverhon kuvagalleriana. Readingin museon tuottama sivusto kertoo myös kuvissa esiintyvistä henkilöistä sekä tapahtumista, joihin Bayeux'n tapetti liittyy: Hastingsin taistelu, Wilhelm Valloittajan maihinnousu ja valtaannousu.
Sivuston kieli: 
http://www.bayeuxtapestry.org.uk

Näytä enemmän
Paul Halsallin sivuilla on otteita ja kokotekstejä keskiaikaisista dokumenteista sekä suuri joukko linkkejä.
Sivuston kieli: 
http://www.fordham.edu/halsall/sbook.html

Näytä enemmän

Sivut