18 osumaa haulle. Näytetään 1 - 18 tulosta.
Mångsidigt om Anders Chydenius liv och verksamhet, tänkande och tidevarv (1729-1803). Biografi, originaltexter och -bilder, kronologi över 1700-talets Sverige mm. Stiftelsens syfte är att i Chydenius anda bl.a. främja debatten om liberaliseringen av handeln.
Sivuston kieli: 
http://www.chydenius.net/sve

Näytä enemmän
Verkkokokoelma sisältää 1600-luvun maakirjakarttoja (geometriset maakirjat) digitoituina kuvatiedostoina. Kartta-aineisto sisältää fyysisen ympäristön kuvailun lisäksi myös taloudellisia ja verotuksellisia tietoja. Karttoja voi hakea lääniluettelosta tai karttakuvasta.
Sivuston kieli: 
https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/14138

Näytä enemmän
Kansallisarkiston tietopaketti kouluille sisältää Suomen sotaan liittyviä asiakirjoja. Aineisto koostuu 19 alkuperäisestä asiakirjasta, joista löytyy myös puhtaaksi kirjoitettu versio. Asiakirjat ovat pdf-muodossa.
Sivuston kieli: 
http://www.narc.fi/1809opetusaineisto/index.html

Näytä enemmän
Horisontti kertoo keskiajan historiasta Suomessa. Se on jaoteltu osioihin kirkko, talonpojat, ristiritarit ja kaupungit. Sivustosta löytyy keskiaika-aiheisia tehtäviä.
Sivuston kieli: 
http://www.tkukoulu.fi/tiimalasi/otava-horisont/esivu.htm

Näytä enemmän
Åbo Akademin tontin kaivausten löytöjä materiaaliryhmittäin. Esineet esitellään kuvin ja sanoin.
Sivuston kieli: 
http://www05.turku.fi/museo/Arkisto/satoa.html

Näytä enemmän
I grevens tid on ruotsin kielen kurssi, jonka tekstit ovat Ruotsi-Suomen aikaan sijoittuvia tarinoita aikakauden tavallisten ihmisisten elämästä. Materiaalista löytyy tekstejä sanastoineen sekä harjoituksia.
Sivuston kieli: 
http://www.igrevenstid.fi

Näytä enemmän
Juhlavuoden sivuilta löytyy tapahtumakalenteri ja tiedotteita sekä rauhansopimus sähköisessä muodossa.
Sivuston kieli: 
http://www.haminanrauha.fi/index.php

Näytä enemmän
Turun linnan rakennushistoria perustamisesta, vuodesta 1280 nykyaikaan, vuoteen 1977.
Sivuston kieli: 
http://www.tkukoulu.fi/tiimalasi/tl-rakennushist.html

Näytä enemmän
Harmaasudet-yhdistys toimii Suur-Helsingin alueella historian tuntemuksen lisäämiseksi ja sen elävöittämiseksi. Sivuilla julkaistaan yhteystietojen ja uutisten ohella kuvitettuja artikkeleita keskiajan historian aiheista. Linkkiosastosta on yhteys moniin suomalaisiin ja ulkomaalaisiin harrastajiin ja hankkeisiin.
http://www.greywolves.org

Näytä enemmän
Verkkoaineistossa luodaan katsaus Suomen Sodan aikaisiin meritaisteluihin ja maihinnousuihin Lounais-Suomessa.
http://www.palvanmeritaistelu.fi

Näytä enemmän
Grundar sig på utställningar om klubbekriget. Persongalleri.
http://www3.kokkola.fi/historia/nuijasota/innehallsforteckning.htm

Näytä enemmän
Merkkivuoden sivut esittelevät autonomian aikaa edeltäneitä tapahtumia Suomen historiassa. Sivuilla on tietoa Suomen sodasta, Haminan rauhasta, Porvoon valtiopäivistä ja 200-vuotiaan valtioneuvoston taustoista. Sivuilla käydään läpi 1700-luvun lopun ja 1800-luvun alkupuolen vaiheita Euroopan historiassa. Suomen historiaa valotetaan myös aikajanan avulla vuodesta 1154 alkaen vuoteen 1816.
http://www.1809.fi/etusivu/fi.jsp

Näytä enemmän
Helsingin Sanomissa julkaistu sarja kertoo Suomen sodan vaiheista.
http://www.hs.fi/juttusarja/suomensota

Näytä enemmän
Ääniarkisto on syntynyt museossa vuonna 2010 olleen Ääniteitä – matka keskiajan ääniympäristöihin -näyttelyn tuloksena. Arkistoon on tallennettu noin 50 nauhoitusta, jotka sisältävät keskiajan ihmisten elämästä kertovia ääniä. Äänet on jaoteltu neljään luokkaan: eläimet ja luonto, esineet, ihmisten äänet sekä työkalut.
http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/tietoa-museosta/aaniarkisto

Näytä enemmän
Kirjava keskiaika -verkkoteos avaa Suomen vanhinta kirjallista kulttuuria lähes tuhannen vuoden takaa aina 1500-luvulle saakka. Verkkoteokseen on digitoitu käsin kirjoitettuja ja painettuja kirjoja, tekstien jäänteitä, asiakirjoja, taidetta ja kirjaimin varustettuja arkiesineitä.
Sivuston kieli: 
http://keskiaika.kansalliskirjasto.fi/

Näytä enemmän
Databas över Reinhold Hausens editerade Finlands medeltidsurkunder (FMU) och Åbo Domkyrkas Svartbok.
Sivuston kieli: 
http://extranet.narc.fi/DF/df.php

Näytä enemmän
Kansallisarkiston kehittämä tietokanta ja verkkopalvelu Suomen keskiaikaa koskevista asiakirjoista. Diplomatarium Fennicumin lähtökohtana on ollut valtionarkistonhoitaja Reinhold Hausenin toimittama teossarja Finlands medeltidsurkunder (FMU) sekä Åbo Domkyrkas Svartbok (Turun tuomiokirkon Musta kirja).
Sivuston kieli: 
http://df.narc.fi/

Näytä enemmän
SKS:n julkaisema Suomen keskiajan ja 1500-luvun käsikirjoitusten digitaalinen kirjasto sisältää tekstejä hallinnon, juridiikan, liturgian, historian ja teologian aloilta. Palvelussa voi selata käsikirjoituksia korkealaatuisina kuvina sekä tutustua käsikirjoituksiin ja niiden historiaan kuvailutietojen avulla.
Sivuston kieli: 
https://www.codicesfennici.fi/

Näytä enemmän