15 osumaa haulle. Näytetään 1 - 15 tulosta.
Verkkonäyttely esittelee venäläisen sotaväen jäljiltä Suomeen jääneitä arkistoaineistoja, kuten sotilasasiakirjoja, piirustuksia ja karttoja. Osa aineistosta löytyy Kansallisarkiston Vakka -tietokannasta digitoidussa muodossa, osasta löytyy vain kuvailutiedot.
Sivuston kieli: 
http://www.narc.fi/vesa

Näytä enemmän
1809 : Nationen växer fram uppmärksammar uppkomsten av det autonoma Finland år 1809. Sidan innehåller information om Finland och Europa under denna tid, om Finska kriget, Borgå lantdag, Freden i Fredrikshamn och om Statsrådet.
Sivuston kieli: 
http://www.1809.fi/etusivu/sv.jsp

Näytä enemmän
Elävässä arkistossa voi kuunnella historiantutkija Tauno Kuusimäen laatimia haastatteluja, joissa jääkärikoulutukseen Saksaan vuosina 1915-1916 lähteneet miehet kertovat vaiheistaan.
Sivuston kieli: 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/23/uutta-valoa-jaakarihistoriaan-nain-he-itse-sen-kertoivat

Näytä enemmän
Suomen itsenäistymisestä tulee vuonna 2017 kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden teemana on Yhdessä; ohjelmaa rakennetaan yhdessä eri toimijoiden kanssa. Täällä voi tutustua suunnitelmiin, tulevaan ohjelmaan ja hyväksyttyihin hankkeisiin sekä ehdottaa hankkeita.
http://suomifinland100.fi/

Näytä enemmän
Sivustolla kuvataan Suomen itsenäisyysvaiheen tapahtumia ja keskeisiä merkkihenkilöitä. Kronologia esittelee itsenäistymiskehityksen kannalta tärkeitä päivämääriä sekä muita merkittäviä tapahtumia. Pienoiselämäkerrat kertovat politiikan, talouden, median, sivistyksen, puolustuslaitoksen ja urheilun aloilla toimineista henkilöistä.
Sivuston kieli: 
http://itsenaisyys100.fi/

Näytä enemmän
Suomi 100 maailmalla –tapahtumakalenteri kokoaa yhteen juhlavuoden tapahtumat Suomen ulkopuolella. Sivuilla on myös idea-, materiaali- ja esiintyjäpankki.
Sivuston kieli: 
http://suomi-seura.fi/suomi100maailmalla/fi/etusivu/

Näytä enemmän
Ylen juttusarja kertoo tapahtumista ja ihmiskohtaloista sadan vuoden takaa Suomen itsenäistymisen alkuajoilta.
Sivuston kieli: 
http://yle.fi/uutiset/3-9417230

Näytä enemmän
Pirita Frigren tarkastelee tutkimuksessaan sitä, minkälainen oli merimiesten vaimojen sosiaalinen ja taloudellinen asema 1800-luvun alkupuolen ja puolivälin kaupunkiyhteisössä.
Sivuston kieli: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-6511-2

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua Suomenlinnan historian venäläiseen aikakauteen. Sveaborgiksi nimetty linnoitus siirtyi Venäjän keisarikunnalle vuonna 1908. Venäläinen aika linnoituksessa kesti vuoteen 1918 saakka. Näyttely kertoo mm. Viaporin sotilaallisesta merkityksestä, tekniikan kehityksestä, rakentamisen uudistuksista ja kasarmin arjesta.
http://suomenlinna.fi/krepostsveaborg/

Näytä enemmän
Ylen draamasarja vuoden 1917 tapahtumista Suomessa ja Olivia_17-peli, jossa voi eläytyä 17-vuotiaan tytön elämään Helsingissä syksyllä 1917.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/1917

Näytä enemmän
Kansakuntaa rakentamassa -teemajulkaisussa käsitellän Suomen autonomian alun historiallista murrosvaihetta ja yhteiskunnallista kehitystä. Julkaisussa kuvataan myös sodan muistoja ja sankareita, aikalaiskokemuksia ja kansallistunteen heräämistä. Julkaisu on tuotettu opiskelun tueksi peruskouluihin ja lukioihin.
Sivuston kieli: 
http://www.oph.fi/julkaisut/2009/kansakuntaa_rakentamassa_autonomian_juhlaa

Näytä enemmän
Fakta om Borgå lantdag (25.3.-19.7.1809), inkl. länkar till kejsarens regentförsäkran samt tal vid lantdagens avslutande, i.o.m. vilket Finland ansetts \blivit upphöjt bland nationernas antal\. (Texten är skriven för Riksdagens arkiv, som introduktion till de två ovannämnda dokumenten.)
Sivuston kieli: 
http://www.eduskunta.fi/kirjasto/Arkisto/p_vp-swe.htm

Näytä enemmän
Merkkivuoden sivut esittelevät autonomian aikaa edeltäneitä tapahtumia Suomen historiassa. Sivuilla on tietoa Suomen sodasta, Haminan rauhasta, Porvoon valtiopäivistä ja 200-vuotiaan valtioneuvoston taustoista. Sivuilla käydään läpi 1700-luvun lopun ja 1800-luvun alkupuolen vaiheita Euroopan historiassa. Suomen historiaa valotetaan myös aikajanan avulla vuodesta 1154 alkaen vuoteen 1816.
Sivuston kieli: 
http://www.1809.fi/etusivu/fi.jsp

Näytä enemmän