Tietoliikenne. Tietoturva

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
39 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Kommunikationsministeriets webbplats innehåller information om ministeriets organisation, verksamhet och uppgifter. Ministeriets förvaltningsområden trafik respektive kommunikation presenteras. Där ingår bl.a. uppgifter om trafikpolitik och transportformer samt information om kommunikationsmarknaden med fakta om företag, teleområden, masskommunikation, tv- och radioverksamhet och presstöd samt posten. Aktuell information, pressmeddelanden, länkar till EU-organ och kontaktuppgifter ingår.
Sivuston kieli: 
http://www.lvm.fi/sv/framsida

Näytä enemmän
Kommunikationsverkets anvisningar och rekommendationer för aktöer inom elektronisk kommunikation. I avsnittet Cybersäkerhet publiceras varningar, Informationssäkerhet nu!-artiklar och sårbarheter från Cybersäkerhetscentret vid Kommunikationsverket.
Sivuston kieli: 
https://www.viestintavirasto.fi/sv/cybersakerhet.html

Näytä enemmän
Wi-Fi Alliance on WLAN-tuotteiden valmistajien sertifiointi- ja markkinointiorganisaatio. Knowledge Center -osiossa on tietoa Wi-Fi-tuotteista ja yleensä langattomista lähiverkoista.
Sivuston kieli: 
http://www.wi-fi.org

Näytä enemmän
FiCom ry on elinkeinopoliittinen yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö, jonka jäseniä ovat tietoliikenteen, tietotekniikan ja viestinvälityksen alalla toimivat yritykset ja yhteisöt. Sivulla tietoa on järjestöstä, ajankohtaisuutisia ja jäsenluettelo.
Sivuston kieli: 
https://www.ficom.fi/

Näytä enemmän
Sanaston tavoitteena on helpottaa ja yhtenäistää laajakaistaa koskevaa viestintää. Sanastoon on koottu keskeiset tiedotusvälineissä ja laitteiden käyttöoppaissa esiintyvät käsitteet. Käsitteille on annettu suomenkieliset termisuositukset ja niille ruotsin- ja englanninkieliset vastineet.
http://www.tsk.fi/tiedostot/pdf/Laajakaistasanasto.pdf

Näytä enemmän
Mobiimittari on Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen palvelu, jonka avulla voi mitata mobiililaajakaistan todellisen tiedonsiirtonopeuden. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi. Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä.
http://www.mobiilimittari.fi/

Näytä enemmän
Oppaassa kerrotaan, mitä tekemistä kyberturvallisuudella ja tietoturvalla on arkemme kanssa, mitä on informaatiovaikuttaminen ja millainen on hyvä salasana. Opas sisältää sanaston sekä 11 kyberkäskyä, joiden avulla voi parantaa kyberturvallisuutta.
Sivuston kieli: 
https://issuu.com/jyuit/docs/mpk-jy-kyberopas_22032017

Näytä enemmän
Suomen kansallisen laajakaistatoimiston sivusto tarjoaa tietoa laajakaistasta ja laajakaistan rakentamisen rahoitusmahdollisuuksista. Sivuilla on tietoa myös laajakaistan tarjonnasta ja digitalisaation etenemisestä Suomessa.
Sivuston kieli: 
https://www.maaseutu.fi/laajakaistainfo

Näytä enemmän
Opas neuvoo, mistä asioista on huolehdittava, jotta tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käyttö ja internetissä toimiminen on turvallista. Kybermaailman riskejä ja mahdollisuuksia havainnollistaan useiden esimerkkien avulla.
Sivuston kieli: 
https://turvallisuuskomitea.fi/?s=kodin+kyberopas

Näytä enemmän
CERT Coordination Center on internetin tietoturvaan keskittyvä Yhdysvaltojen julkishallinnon rahoittama tutkimus- ja raportointikeskus.
Sivuston kieli: 
https://www.sei.cmu.edu/about/divisions/cert/index.cfm

Näytä enemmän
Kyberturvallisuuskeskus kehittää ja valvoo viestintäverkkojen ja -palveluiden toimintavarmuutta ja turvallisuutta. Sivustolla on tietoturvaohjeita sekä tietoa varoituksista ja haavoittuvuuksista.
Sivuston kieli: 
https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi

Näytä enemmän
Liikenne- ja viestintäviraston tietoturvakampanja neuvoo, miten tietosi säilyvät tallessa, laitteesi päivitettynä ja salasanasi suojassa.
Sivuston kieli: 
https://turvalistit.fi/

Näytä enemmän
Sinä päätät on 9-17-vuotiaille suunnattu oppimateriaali, joka käsittelee yksityisyyttä ja tietoturvaa netissä. Se sisältää kustakin teemasta lyhyen ajatuksia herättävän videon, kysymyksiä keskustelun pohjaksi ja tehtäviä.
Sivuston kieli: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/sina-paatat

Näytä enemmän
Kuntaliiton ja Valtiovarainministeriön opastusvideo ohjaa käyttäjää arjen tietosuojassa ja henkilötietojen luovutuksessa sekä niiden käytössä eri organisaatioissa.
Sivuston kieli: 
https://vimeo.com/222342825

Näytä enemmän
Huijarit kuriin -kampanja tarjoaa kuluttajille tietoa huijauksista ja vinkkejä huijaukselta välttymiseen sekä opastaa ottamaan yhteyttä viranomaisiin huijauksen tapahtuessa.
Sivuston kieli: 
https://www.kuluttajaliitto.fi/hankkeet/huijarit-kuriin/

Näytä enemmän
En nätutbildning för dig som vill bli tryggare med att använda digitala tjänster i din vardag, Kursen innehåller information om säkerhet och integritet, digital kommunikation och om att söka jobb på nätet.
Sivuston kieli: 
https://www.digitalajag.se

Näytä enemmän
Opas auttaa pienyrittäjiä suojautumaan yleisimpiä kyberuhkia vastaan. Oppaassa käsitellään mm. tietojenkalastelua, haittaohjelmia, päivityksiä ja käyttöoikeuksien hallintaa.
Sivuston kieli: 
https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/pienyritysten-kyberturvallisuusopas

Näytä enemmän
Digi- ja viestintäviraston sivuille on koottu digiturvaan liittyviä koulutuksia organisaation johdolle, asiantuntijoille ja henkilöstölle. Tarjolla on myös peli, jonka avulla voi opetella työelämässä tarvittavia digiturvataitoja. Materiaalit ovat kaikille avoimia.
Sivuston kieli: 
https://dvv.fi/digiturvallinen-elama

Näytä enemmän
Tietosuojavaltuutetun sivusto kertoo uutisia, tietoa mm. ratkaisuista, lausunnoista, julkaisuista, organisaatiosta, toiminnasta, palveluista, kansainvälisistä palveluista, ratkaisukäytännöistä ja alan lainsäädännöstä. Lisäksi löytyy tietoa tietosuojalautakunnan toiminnasta, kokoonpanosta ja ratkaisuista.
Sivuston kieli: 
https://tietosuoja.fi

Näytä enemmän
Sivuilla esitellään Liikenne- ja viestintäministeriön organisaatio, tavoitteet, toimintatavat ja historia. Sivusto sisältää tietoa liikenne- ja viestintäpolitiikasta, liikennemuodoista, televiestinnästä ja postitoiminnasta. Lisäksi sivuilta löytyvät tiedot ministeriön julkaisuista ja tutkimuksesta, henkilöhakemisto ja erilaisia tiedotteita.
Sivuston kieli: 
https://www.lvm.fi/

Näytä enemmän
Blogissa käsitellään kyberturvallisuutta ja verkon turvallisuusuhkia.
Sivuston kieli: 
https://blog.f-secure.com/

Näytä enemmän
Tietopaketti siitä, miten toimia, jos epäilee henkilötietojensa joutuneen vääriin käsiin. Oppaan avulla selviää, mistä tietomurron tai -vuodon huomaa, miten tietoja voidaan käyttää väärin ja mitä tulee tehdä vahinkojen estämiseksi. Oppaan kautta voi hallinnoida tietovuotoihin liittyviä keskeisiä kieltoja Digi- ja väestötietovirastolle.
Sivuston kieli: 
https://www.suomi.fi/oppaat/tietovuoto

Näytä enemmän
Digi- ja väestötietoviraston oppaassa neuvotaan, mitä organisaatiossa tulee tehdä, jos se on joutunut tietomurron kohteeksi tai jos sen hallussa olevia, salassa pidettäviä tietoja on vuotanut julkisuuteen.
Sivuston kieli: 
https://www.suomi.fi/oppaat/tietomurto

Näytä enemmän
Oppimateriaalissa käydään läpi virtuaalitodellisuuden ominaispiirteet käsikirjoittajan näkökulmasta ja annetaan työvälineitä virtuaalivideon käsikirjoituksen suunnitteluun ja toteutukseen.
Sivuston kieli: 
https://julkaisut.turkuamk.fi/isbn9789522167675.pdf

Näytä enemmän
Rupriikki on median historiasta kertova museo. Sen sivuilla esitellään Rupriikki-museo ja sen lisäksi eri medioiden kuten lehdistön, radion, tietokoneen ja teleliikenteen historiaa tamperelaisesta näkökulmasta.
Sivuston kieli: 
https://www.vapriikki.fi/rupriikki/

Näytä enemmän
Kuluttajaliiton kampanjasivuilla on tietoa nettihuijauksista ja ohjeita niiltä suojautumiseen. Sivuilla käydään läpi yleisimmät huijaukset ja parhaat toimintatavat niiden välttämiseen.
Sivuston kieli: 
https://www.kuluttajaliitto.fi/varo-varmista-varoita/

Näytä enemmän
Tietopankkiin on koottu ohjeita, jotka auttavat tunnistamaan digihuijauksia ja suojautumaan niiltä. Ohjeita löytyy kotiin, työpaikalle ja vapaa-aikaan eri muodoissa: oppaina, vinkkilistoina ja animaatioina. Tarjolla on mm. oppaat digitaalisten pelien turvallisuudesta sekä yritysten ja organisaatioiden digiturvallisuudesta.
Sivuston kieli: 
https://www.jamk.fi/fi/projekti/cyberdi/tietopankki

Näytä enemmän

Sivut