Suomalaiset arkkitehdit

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
43 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Aalto suunnitteli Lappiin mm. Kemijärven kirkon korjaustyön, useita rakennuksia Rovaniemelle sekä karjalaishenkisiä hirsirakennuksia Kittilän Sirkkaan. Sivuilla on artikkeleita hänen työstään pohjoisessa.
Sivuston kieli: 
http://lapinkavijat.rovaniemi.fi/aalto/aalto.html

Näytä enemmän
Lönn oli ensimmäinen suomalainen oman arkkitehtitoimiston perustanut nainen. Hänestä kertovan sivuston osiot ovat Nuoruusvuodet Tampereella, Rakennusalan opiskelu, Työ arkkitehtina, Arkkitehtuurikilpailut, Ulkomaanmatkat. Sisältää lisäksi työluettelon, valokuvia Lönnin monilta ulkomaanmatkoilta ja luonnoksia. Sivuston on toteuttanut Oulun yliopiston arkkitehtuurin osaston arkkitehtuurin historian laboratorio.
Sivuston kieli: 
http://www.kirjasto.oulu.fi/wivilonn

Näytä enemmän
Lasten ja nuorten Arkkitehtuurikoulu Arkki on Suomen ensimmäinen rakennustaiteen opetukseen ja ympäristökasvatukseen erikoistunut koulu. Opetuspaikat ovat Helsingin Kaapelitehdas ja Vantaan Silkkitehdas. Sivuilla on tietoja koulun opetuksesta, seminaareista, näyttelyistä ja majaleireistä.
Sivuston kieli: 
http://www.arkki.net

Näytä enemmän
Guidning till Helsingfors jugendhus. Webbroschyren presenterar jugendarkitektur i Helsingfors i text och bild. Broschyren innehåller två olika rutter som man kan följa. Antingen med spårvagn, eller till fots.
Sivuston kieli: 
http://www.hel.fi/hel2/kaumuseo/jugend/jugendesite.html

Näytä enemmän
Om arkitekten Alvar Aalto i Uppslagsverket Finland.
Sivuston kieli: 
http://www.uppslagsverket.fi/sv/sok/view-103684-AaltoAlvar

Näytä enemmän
En artikel om Alvar Aaltos verk, verksamhet och kontakter i Sverige.
Sivuston kieli: 
http://alvaraalto.se/om-alvar-aalto/

Näytä enemmän
En utförlig artikel om Alvar Aalto. Biografiskt lexikon för Finland är ett uppslagsverk på svenska med anknytning till Finlands historia och nutid.
Sivuston kieli: 
http://www.blf.fi/artikel.php?id=1408

Näytä enemmän
Artikel om Eliel Saarinen, vid sidan av Alvar Aalto Finlands mest kända arkitekt. Biografiskt lexikon för Finland är ett uppslagsverk på svenska med anknytning till Finlands historia och nutid.
Sivuston kieli: 
http://www.blf.fi/artikel.php?id=3614

Näytä enemmän
Villa Mairea planerades av Alvar Aalto för Marie och Harry Gullichsen, och är idag ett museum.
Sivuston kieli: 
http://www.villamairea.fi/sv

Näytä enemmän
Matkailureitti esittelee Alvar Aallon arkkitehtuurikohteita ympäri Suomen aina pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle asti. Arkkitehtuurin ohella reitille on koottu matkailupalveluja, kuten ravintoloita, majoituspaikkoja ja museoita.
Sivuston kieli: 
https://visit.alvaraalto.fi/

Näytä enemmän
Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia Suomesta ja maailmalta.
Sivuston kieli: 
https://www.alvaraalto.fi/tyot/arkkitehtuuri/

Näytä enemmän
Arkkitehtuurikierros Helsingissä esittelee rakennuksia empire-, jugend- ja modernismin ajalta. Hieno kulttuurikierros ja pikakurssi arkkitehtuurin historiaan.
Sivuston kieli: 
https://www.myhelsinki.fi/fi/n%C3%A4e-ja-koe/n%C3%A4ht%C3%A4vyydet/empire-jugend-modernismi-%E2%80%9...

Näytä enemmän
Tutkielma käsittelee jälleenrakennuskauden arkkitehtuuria taidehistorian kirjoituksen valossa. Siinä valotetaan aikakauden arkkitehtuurikäsitteitä sekä käsittelyä taidehistoriassa. Tutkielmasta löytyy taidehistorian analyysin lomasta tietoja ajan arkkitehdeistä ja heidän tuotannostaan.
Sivuston kieli: 
https://core.ac.uk/download/pdf/14925777.pdf

Näytä enemmän
New Yorkin Modernin taiteen museon Alvar Aallto -esittelyssä kerrotaan hänen arkkitehtuuristaan sekä designistään. Sivulla on kuvia Alvar Aallon tuotannosta.
Sivuston kieli: 
https://www.moma.org/artists/34

Näytä enemmän
Suomen Arkkitehtiliiton julkaisema Arkkitehti-lehti verkkomuotoisena. Lehdistä löytyvät kaikkien lehtien sisällysluettelotiedot sekä osa artikkeleista kokotekstimuotoisena.
Sivuston kieli: 
https://www.ark.fi/fi/

Näytä enemmän
Helsingin kaupunginkirjasto esittelee kiitetyn keskustakirjasto Oodin arkkitehtuuria ja sen ydinideoita kolmen kerroksen erillisissä maailmoissa.
Sivuston kieli: 
https://www.oodihelsinki.fi/mika-oodi/arkkitehtuuri/

Näytä enemmän
Kouluille suunnattu oppimateriaali tarjoaa kokonaiskuvan suomalaisen arkkitehtuurin historiasta. Aihetta lähestytään yksittäisen rakennuksen tai rakennetun ympäristön kautta. Mukana ovat niin rintamamiestalo kuin Olympiastadionkin, kaikkiaan 47 kohdetta.
Sivuston kieli: 
https://www.mfa.fi/wp-content/uploads/2019/12/opetuspaketti_opettajalle_2019.pdf

Näytä enemmän
Esittelyssä Arkkitehtuurimuseon piirustuskokoelmissa olevia toteutumattomia suunnitelmia: kaupungintaloja, kulttuurirakennuksia, yksityistaloja... Mukana mm. Väinö Vähäkallion Kinopalatsi -suunnitelma Pohjoisesplanadille sekä Usko Nyströmin Kaupunkifantasia 1910-luvulta.
https://www.mfa.fi/kokoelmat/tietopaketit/pilvilinnoja-poydalle-jaaneita-suunnitelmia/

Näytä enemmän
Virtuaalikierros esittelee 44 eri paikkaa Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella. Mukana on opiskelutiloja, laboratorioita, työpajoja, palveluita, ulkoilualueita ja rakennuksia. Palvelun suomenkielinen versio julkaistaan myöhemmin.
Sivuston kieli: 
https://virtualtour.aalto.fi/

Näytä enemmän
Artikkeli kertoo Wivi Lönnin ja Hanna Parviaisen elämästä ja työstä. Lönn oli ensimmäinen suomalainen oman arkkitehtitoimiston perustanut nainen. Parviainen oli puolestaan teollisuusyrittäjä, joka sai ensimmäisenä naisena Suomessa kauppaneuvoksen arvonimen.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/uutiset/3-11851431

Näytä enemmän
Elina Standertskjöldin artikkeli suomalaisen arkkitehtuurin tyylipiirteistä 1930–1950 -luvuilla.
Sivuston kieli: 
https://www.rakennustieto.fi/Downloads/RK/RK080100.pdf

Näytä enemmän
Elina Standertskjöldin artikkeli suomalaisen arkkitehtuurin tyylipiirteistä vuosisadan vaihteesta 1920-luvun loppuun.
Sivuston kieli: 
https://www.rakennustieto.fi/Downloads/RK/RK070100.pdf

Näytä enemmän
Alvar Aalto -museon sivuilta löytyy tietoa museon toiminnasta, näyttelyistä ja arkistoista. Verkkonäyttelyssä voi tutustua Alvar Aallon elämään ja töihin. Luettelot Aallon suunnittelemista rakennuksista Suomessa ja ulkomailla; osasta rakennuksia myös kuvia. Aaltoa koskevia artikkeleita viitteinä ja kokoteksteinä. Bibliografia.
Sivuston kieli: 
https://www.alvaraalto.fi

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua suomalaiseen arkkitehtuuriin. Sivusto kertoo perustiedot kymmenistä kohteista valokuvin, arkkitehtuuripiirustuksin ja sijaintitiedoin. Mukana ovat mm. Helsingin Kulttuuritalo, Jyväskylän yliopisto ja Serlachius Museoiden Göstan paviljonki.
Sivuston kieli: 
https://finnisharchitecture.fi/

Näytä enemmän
Suomen Pankin taidekokoelmaa alettiin kerätä 1920- ja 1930-lukujen vaihteessa. Kokoelma sisältää maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia. Täällä voi tutustua taideteoksiin ja niiden taustoihin sekä Ludwig Bohnstedtin suunnittelemaan Suomen Pankin päärakennukseen.
Sivuston kieli: 
https://taide.art/yhteisot/wPc5NaQvLkWV82_N86j9nQ/Suomen%20Pankki

Näytä enemmän
Miksi, kenelle, milloin? Täällä kerrotaan suunnitteilla olevasta uudesta arkkitehtuuri- ja designmuseosta.
Sivuston kieli: 
https://www.admuseo.fi/

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin tuotantoon sekä arkkitehti Erik Bryggmanin suunnittelemiin rakennuksiin, joista suurin osa sijaitsee Turun seudulla. Tunnetuimpia kohteita ovat Ylösnousemuskappeli, Åbo Akademin Kirjatorni, asuinkerrostalo Atrium sekä Hotelli Hospits Betel.
Sivuston kieli: 
http://www.bryggman.fi/suomi/erik-ja-carin-bryggman/

Näytä enemmän
Seinäjoen kaupungin sivulla esitellään lyhyesti Suojeluskuntapiirin esikuntatalo, Lakeuden risti, kaupungintalo, kaupunginkirjasto, valtion virastotalo ja kaupunginteatteri.
Sivuston kieli: 
https://www.seinajoki.fi/kulttuurijaliikunta/alvaraaltoseinajoella.html

Näytä enemmän
Arkkitehtuurimme vuosikymmenet -pelin avulla voi tutustua 1900-luvun suomalaiseen arkkitehtuuriin. Valmiina ovat osiot, jotka kertovat art nouveausta, funktionalismista ja sodanjälkeisestä modernismista.
Sivuston kieli: 
https://www.mfa.fi./arkkitehtuuripeli

Näytä enemmän
Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn myöntämä palkinto. Sivuilla on tietoa ehdokkaista ja aiempien vuosien voittajista.
Sivuston kieli: 
https://www.arkkitehtuurinfinlandia.fi/

Näytä enemmän

Sivut