Maanmittaus. Kartoitus. Geodesia

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
23 osumaa haulle. Näytetään 1 - 23 tulosta.
Uppgifter och information om kartor, digitala produkter, lantmäteriförrättningar, fastighetshandel och publikationer. Tjänster och blanketter ingår i vissa fall.Gratis nedladdning av kartor och länkar till karttjänster.
http://www.maanmittauslaitos.fi/sv

Näytä enemmän
Seuran sivulla on tapahtuma- ja toimintatietoja, linkkejä verkossa julkaistuihin väitöskirjoihin, artikkeleita.
Sivuston kieli: 
http://www.kartogra.fi

Näytä enemmän
Webbplats för Geodatacentralen, ett offentligt forskningsinstitut inom inom geodesi, positionering, navigation, kartografi, geoinformatik, fotogrammetri och fjärranalys. Om institutets forskning, tjänster och publikationer.
Sivuston kieli: 
http://www.fgi.fi/fgi/sv

Näytä enemmän
Svenska Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige och förser samhället med geodata, d.v.s. kartor, bilder och annan grundläggande geografisk information. På Lantmäteriets webbplats finns många olika slag av kartor över Sverige, geografisk information och fastighetsinformation.
Sivuston kieli: 
http://www.lantmateriet.se

Näytä enemmän
I karttjänsten Paikkatietoikkuna kan man bläddra i kartor producerade av flera olika organisationer och kombinera dem till en egen karta. Paikkatietoikkuna är en del av webbplatsen Sambruk av geografisk information, och tillsammans bildar de Finlands nationella geodataportal.
Sivuston kieli: 
https://www.paikkatietoikkuna.fi/?lang=sv

Näytä enemmän
Struven ketju on kolmiomittausketju, jolla selvitettiin maapallon kokoa ja muotoa 1800-luvulla. Sivuilla on tietoa sen historiasta, kolmiomittaustekniikasta sekä Suomessa sijaitsevista mittauspisteistä. Struven ketju on yksi Unescon maailmanperintökohteista.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/struvenketju

Näytä enemmän
Maankäyttö-lehti sisältää maanmittausalan asiantuntija-artikkeleita sekä mittausalaan, yhdyskuntasuunnitteluun ja kiinteistöarviointiin liittyviä uutisia. Artikkeleita voi etsiä esimerkiksi kirjoittajan, aihepiirin tai avainsanan mukaan.
Sivuston kieli: 
https://maankaytto.fi/wp/

Näytä enemmän
Kartalla-podcastissa kartta- ja paikkatiedon asiantuntijat keskustelevat paikkatiedon tutkimuksesta ja käytännön sovelluksista. Jaksoissa käsitellään aiheita maailmanperinnöstä avoimeen lähdekoodiin.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/ajankohtaista/kartalla-podcast

Näytä enemmän
OpenStreetMap on vapaaehtoisten tuottama ja ylläpitämä karttapalvelu, josta löytyy tietoja teistä, rautateistä, rautatieasemista ja monista muista kohteista eri puolilla maailmaa. Karttoja voi muokata rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi.
Sivuston kieli: 
https://www.openstreetmap.org/#map=5/63.015/22.852

Näytä enemmän
Struves meridianbåge är en triangelkedja som sträcker sig från Norra Ishavet till Svarta havet. Med hjälp av meridianbågen utreddes jordklotets form och storlek på 1800-talet. På sidan finns information om Struves meridianbåges historia och triangelmätpunkterna i Finland.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/sv/struvesmeridianbage

Näytä enemmän
Paikkatietolaitos FGI:n sivut kertovat laitoksen tehtävistä, tutkimuksesta, julkaisuista ja palveluista.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tutkimus

Näytä enemmän
I Vanda kartservicen kan man studera stadens karta, adresser, plankartor, flygbilder, bebyggelseplaner med flera. I tjänsten finns också historiska kartan att skåda.
Sivuston kieli: 
https://kartta.vantaa.fi/?setlanguage=sv

Näytä enemmän
Täällä voi tutustua kiinteistöjen kauppahintatilastoihin, Suomen pinta-aloihin kunnittain sekä Maanmittauslaitoksen vuositilastoihin.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/organisaatio/tilastot

Näytä enemmän
PaikkaOppi on maksuton oppimisympäristö kouluille. Se tarjoaa työkaluja paikkatietotaitojen perusteiden hallintaan sekä ohjeita paikkatiedon soveltavaan käyttöön eri oppiaineissa.
Sivuston kieli: 
https://www.paikkaoppi.fi/fi/

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan maanmittausalan opiskelumahdollisuuksista ja siitä, minkälaisia töitä alan ammattilaiset tekevät. Lisäksi on esimerkkejä opiskelijoiden ja työntekijöiden kokemuksista alalla.
Sivuston kieli: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/maanmittausalalle

Näytä enemmän
Museovirasto tarjoaa maksutta ladattavaksi kulttuuriympäristöön liittyviä paikkatietoaineistoja. Tarjolla on aineistoa suunnittelijoille, viranomaisille ja tutkijoille sekä muille kulttuuriympäristöstä kiinnostuneille. Ennen lataamista käyttäjän on hyväksyttävä palvelun käyttöehdot.
Sivuston kieli: 
https://www.museovirasto.fi/fi/palvelut-ja-ohjeet/tietojarjestelmat/kulttuuriympariston-tietojarjest...

Näytä enemmän
Sivustolla on perusasioita geokätköilystä, kätkötyypit sekä kirjoitus GPS-paikannusjärjestelmästä, asiaa sekä piilottamisesta että etsimisestä, ajankohtaista ja geokätköilyn historiaa.
Sivuston kieli: 
https://geokätköt.fi/

Näytä enemmän
Tietokantaan on koottu karttoja Suomen alueilta 1600-luvulta aina 1950-luvulle saakka. Kartat on ryhmitelty käyttötarkoituksen mukaan, esimerkkeinä maakirjakartat, tilus- ja kyläkartat, kaupunkikartat ja sotilaskartat. Sivuilta löytyy myös kartta-aiheisia tutkimuksia, tietopaketti maanmittauksen kehityksestä 1600- ja 1700-luvuilla Suomessa sekä Heikki Rantatuvan biografia.
Sivuston kieli: 
https://expo.oscapps.jyu.fi/s/vanhakartta/page/etusivu

Näytä enemmän
GIS-karttojen ohjelmatalon sivulla on tuote- ja palvelutietoa, selostus siitä, mikä GIS on sekä mahdollisuus kokeilla kartan laatimista.
Sivuston kieli: 
https://www.esri.com

Näytä enemmän
Maanmittauslaitoksen sivulta löytyvät kartta- ja kuvapalvelu, maanmittauspalvelu, huoneisto- ja kiinteistöpalvelu sekä paikkatieto.
Sivuston kieli: 
https://maanmittauslaitos.fi/

Näytä enemmän
Artikkelissa on kuvattu suomalaiset ja tärkeimmät globaalit koordinaatistot selittäen myös koordinaatistosysteemien taustaa henkilölle, joka ei ole perehtynyt aiemmin asiaan.
Sivuston kieli: 
https://www.einouikkanen.fi/geodocs/OppijaksoKoordinaatistoista.html

Näytä enemmän
Perustiedot suomalaisista koordinaatistoista.
Sivuston kieli: 
https://www.einouikkanen.fi/geodocs/kkjgps.htm

Näytä enemmän