36 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Kattava ja perusteellinen sivusto Tudorien ajan Englannista. Henrik VII ja VIII, Edward VI, Jane Grey, Maria I, Elisabeth I esitellään perusteelliseti kuvien kera, unohtamatta Henrik VIII lukuisia vaimoja. Sivuilta löytyy myös elämäkertatietoja muista historiallisesti tärkeistä vaikuttajista, elämästä tuon ajan Englannissa, arkkitehtuurista ja jopa tudorilaisesta huumorista.
Sivuston kieli: 
http://www.englishhistory.net/tudor.html

Näytä enemmän
Kattava esitys Iso-Britannian viktoriaanisesta aikakaudesta. Tietoa on poliittisesta ja sosiaalisesta historiasta, kulttuurin, taiteen, tieteen ja kirjallisuuden historiasta sekä tutkimusta ajan uskonnosta, filosofiasta ja teknologiasta. Sivulta löytyy bibliografioita.
Sivuston kieli: 
http://www.victorianweb.org

Näytä enemmän
Sivuilla kerrotaan Bosworthin taistelusta 1485 ja sen merkityksestä Englannin keskiajan historiassa. Sivulla on taistelua koskevia kuvauksia, karttoja, tietoja Richard III Societystä, aineistoa opettajille ja koululaisille sekä aiheen itseopiskelijoille. Sivulta löytyy myös linkkejä Englannin keskiaikaan ja kirjallisuuteen henkilöhistorioineen ja bibliografioineen.
Sivuston kieli: 
http://www.r3.org/bosworth

Näytä enemmän
Sivusto selvittää Ison-Britannian arkeologian nykytilaa (projektit, opetus, apurahat, julkaisut yms.) ja tarjoaa myös pääsyn alaa käsitteleviin online-lehtiin sekä keskustelulistoille.
http://www.britarch.ac.uk

Näytä enemmän
Sisältää monipuolista tietoa linnoista: kuinka rakennettu, varustelu, millaista elämää linnoissa vietettiin, missä linnoissa on kummituksia... Myös matkailijaa on muistettu mm. informaatiolla majoituspalveluja tai kiinnostavia tapahtumia tarjoavista linnoista.
Sivuston kieli: 
http://www.castles-of-britain.com/

Näytä enemmän
- Irlannin ja irlantilaisten historiaa. Sivuilla on myös vanhoja valokuvia ja tietoa kreivi- ja maakunnista.
http://www.rootsweb.com/~fianna/history

Näytä enemmän
- Laajan karttakokoelman lisänä yksityiskohtaista tietoa Irlannin kuningaskunnista ja klaaneista ja vanhoista irlantilaisista sukunimistä.
http://www.rootsweb.com/~irlkik/ihm/iremaps.htm

Näytä enemmän
- Pohjois-Irlannin rauhansopimusteksti
http://www.nio.gov.uk/issues/agreement.htm

Näytä enemmän
Artikkeleita naisista, jotka astuivat perinteisen naisen roolin rajojen ulkopuolelle 1700-luvun lopun ja 1800-luvun alkupuolen Englannissa.
http://www.nypl.org/research/chss/victoria

Näytä enemmän
Voit valita lähestymistavaksi vuosikymmenen, teeman tai paikan: 1900-luvun Lontoosta kertovat kuvat, tekstit ja esineet yhdentoista lontoolaismuseon kokoelmista. Lapsia ajatellen on tehty oma Tales of London -osio.
Sivuston kieli: 
http://www.20thcenturylondon.org.uk

Näytä enemmän
Vertaa Lontoon näkymiä ennen vuoden 1666 suurta tulipaloa ja sen jälkeen. Prahalaissyntyinen Wenceslaus Hollar talletti etsauksiinsa tunnettuja rakennuksia ympäristöineen vuosina 1647 ja 1667.
http://www.bbc.co.uk/history/british/civil_war_revolution/launch_ani_fire_london.shtml

Näytä enemmän
- BBC:n sivustolla esitetään brittien sisällissota kuvitetulla aikajanalla vuodesta 1636 vuoteen 1649, selostetaan levottomuuksia sotaa edeltävältä ajalta, sodan vaiheita, loppupeliä ja jälkivaikutuksiä sekä esitellään tärkeimmät johtajat.
http://www.open2.net/civilwar

Näytä enemmän
- kronologia, joistakin hallitsijoista tiivis kuvallinen henkilöhistoria (The British Monarchy)
http://www.royal.gov.uk/output/Page5.asp

Näytä enemmän
- linkkihakemisto historian dokumenteista (Britannia-lehti), linkit lyhyesti kommentoitu
http://www.britannia.com/history/docs/document.html

Näytä enemmän
Perusteellinen sivusto käy läpi kuningatar Elisabet I:n lapsuutta ja nuoruutta ja hänen hallitusaikansa tärkeitä tapahtumia sekä elämää tuon ajan Englannissa valottaen mm. naisen asemaa, kirkkoa, vallan jakoa ja hallintoa.
http://www.elizabethi.org

Näytä enemmän

Näytä enemmän
Brittiläisen kuningashuoneen virallinen kotisivu sisältää tietoa Iso-Britannian kuninkaallisen perheen jäsenistä, kuninkaallisista linnoista, kuninkaallisista kokoelmista (mm. kruununjalokivistä) sekä kruununperimyksestä. Lisäksi sivuilla on lehdistötiedotteita ja tietoa mm. kuningashuoneen ja Windsor-suvun historiasta.
Sivuston kieli: 
http://www.royal.gov.uk

Näytä enemmän
Sivustolla brittien \sisällissota\ jaetaan kolmeen erilliseen sotaan, joissa olivat mukana Skotlanti, Irlanti, Englanti ja Wales. Sivuilla on mm. vuosien 1640-60 päätapahtumat aikajanalla sekä tärkeiden henkilöiden elämäkertoja. Omassa osiossaan käsitellään sisällissotien ja tasavallan ajan sotahistoriaa; siinä eritellään sodat ja tärkeimmät taistelut ja piiritykset.
http://www.british-civil-wars.co.uk

Näytä enemmän
- Brittein saarten historia aikajanalla. (Britannia-lehti)
http://britannia.com/history/timelines.html

Näytä enemmän
- Varsin kattavassa, tietosanakirjan muotoon puetussa Britannian historiassa on yli 2000 hakusanaa. Hyperteksti on kuvitettu, mukana lähdeluettelot hyperlinkkeinä ja bibliografia. Kerrankin historia, joka ei ole vain kuninkaallisten tai sotien historiaa, vaan sijansa saavat kaikki yhteiskuntaluokat. (toimittanut John Simkin)
http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/industry.html

Näytä enemmän
- historical information and photos regarding architecture, cameos, Queen Victoria
http://www.victorianstation.com

Näytä enemmän
- Britannian monarkkien elämäkertatietoja
http://ftp.cac.psu.edu/~saw/royal/royalgen.html

Näytä enemmän
Skotlannin kirjoitettu historia aikajanalla.
http://www.nls.uk/scotlandspages/timeline.html

Näytä enemmän
- Britannia -lehden sivut kelttien kuninkaasta ja pyöreänpöydän ritareista 400-500 -luvun Englannissa, taustatietoa Arthur-legendasta ja muista ajankohdan myyteistä sekä kartta
http://britannia.com/history/h12.html

Näytä enemmän
- tutkimuksia kuningas Richard III, Ruusujen sodasta, 1400-luvun Englannista. Sivulla myös alkuperäistekstejä sekä hypertekstipainos Shakespearen näytelmästä, esseitä, linkkejä
http://www.r3.org

Näytä enemmän
Tietokanta sisältää useita sähköiseen muotoon siirrettyjä englantilaisia sanomalehtiä 1700- ja 1800-luvuilta. Lehdet ovat luettavissa alkuperäisessä kieliasussaan.
http://www.bodley.ox.ac.uk/ilej

Näytä enemmän
Risto Hurmalainen on koonnut linkkihakemiston niille, jotka haluavat tutustua Britannian linnoihin ja kartanoihin.
Sivuston kieli: 
http://www.dlc.fi/~hurmari/castles.html

Näytä enemmän
British Libraryn monipuolinen tietopaketti Magna Cartasta, 800 vuotta vanhasta asiakirjasta, joka on yksi historian merkittävimmistä sopimuksista. Kuninkaan valtaa rajoittanutta säädöskokoelmaa pidetään perustuslakien esikuvana.
Sivuston kieli: 
http://www.bl.uk/magna-carta

Näytä enemmän
Doverin paikallisen historian ja arkeologian museon kotisivuilla kerrotaan museosta, sen toiminnasta ja palveluista. Uutisia, tapahtumakalenteri, museon kokoelmien esittelyä, tietoa Doverin historiasta esihistorialliselta ajalta lähtien. Sivuilta löytyy tietopaketti pronssiajalle ajoitetusta puisesta veneestä, joka löydettiin alueelta 1990-luvulla.
Sivuston kieli: 
http://www.doverdc.co.uk/museum.aspx

Näytä enemmän

Sivut