Lasten, nuorten ja vanhusten asema

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
8 osumaa haulle. Näytetään 1 - 8 tulosta.
Miksi miljoonat lapset jäävät ilman lapsuutta? UNICEFin vuosittaisraportti käsittelee lapsen asemaa mailmassa. Raportissa on runsaasti valokuvia, karttoja, taulukoita sekä sanasto.
Sivuston kieli: 
https://www.unicef.org/reports/state-of-worlds-children

Näytä enemmän
Tietopaketti kaikille, jotka pohtivat omien tai läheisensä asioiden hoitoa sitten, kun ei itse pysty niitä enää hoitamaan. Oppaassa kerrotaan muun muassa, mitä edunvalvonta on, milloin tarvitaan edunvalvoja ja mitä tarkoittaa edunvalvontavaltuutus.
Sivuston kieli: 
https://www.suomi.fi/oppaat/edunvalvonta

Näytä enemmän
Vanhusasiavaltuutettu edistää ikääntyneiden edun ja oikeuksien toteutumista. Vanhusasiavaltuutetun tehtävä on varmistaa, että ikääntyneiden asema ja oikeudet otetaan huomioon lainsäädännössä ja yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Sivuilla on tietoa ja ohjausta ikääntyneiden ja heidän etujensa puolustamisen avuksi.
Sivuston kieli: 
https://vanhusasia.fi/

Näytä enemmän
UNICEFin kotisivut, joilla tietoa järjestön toiminnasta ja lapsen asemasta kehitysmaissa.
Sivuston kieli: 
https://www.unicef.org/

Näytä enemmän
Lapsiasia-sivulla julkaistaan ajankohtaisia tiedotteita lapsiasiavaltuutetun toimista, kannanotot, puheet ja kirjoituksia. Sivuilla on perustietopaketti lapsiasiavaltuutetun tehtävistä ja valtuuksista sekä lasten oikeuksista. Aineistot-osasta löytyvät lapsen oikeuksien sopimus, asiaan kuuluvat keskeiset lait, lapsiasiavaltuutetun toimintaan liittyvät julkaisut sekä valtuutetun käyttöön tuotetut muistiot ja raportit.
Sivuston kieli: 
https://lapsiasia.fi/

Näytä enemmän
Omahelpperi kokoaa nuorille tarkoitetun terveyteen, hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin liittyvän tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen. Sieltä löytyvät chatit, auttavat puhelimet ja nettipalvelut. Sisältökokonaisuuksien aiheina ovat mm. mielenterveys, fyysinen terveys, ihmissuhteet, elämän kriisitilanteet, seksuaalisuus, päihteet ja riippuvuudet, opiskelu, työ ja talousasiat, arjen hallinta sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen.
Sivuston kieli: 
https://omahelpperi.fi/

Näytä enemmän
Eduskunnan oikeusasiamies valvoo myös lasten oikeuksia. Sivulla on neuvoja, miten lapsi voi tehdä kantelun oikeusasiamiehelle ja mistä kantelun voi tehdä. Tietoa on myös lapsen oikeuksista.
Sivuston kieli: 
https://www.oikeusasiamies.fi/fi/web/lasten-ja-nuorten-sivut/

Näytä enemmän