Viestintä. Mediakasvatus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
7 osumaa haulle. Näytetään 1 - 7 tulosta.
Yläkoulululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu oppimateriaali herättelee keskustelua journalismin merkityksestä ja sen etiikasta. Videoilla kysytään muun muassa voiko urheilutoimittaja olla fani ja pitäisikö median lopettaa terrori-iskuista uutisoiminen. Millainen toimittaja olisit? -testin avulla selviää, kuinka hyvin hallitset Journalistin ohjeet.
Sivuston kieli: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/missa-kulkevat-median-rajat-video-oppimateriaali-media...

Näytä enemmän
Erityisesti nuorisotyöhön tarkoitettu materiaali valottaa henkilöjuttujen avulla julkaisemiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Se antaa työkaluja pohtia julkaisemista, mediaa ja julkisuutta, kuten sitä, mitä tulee ottaa huomioon ennen kuvien, videoiden ja tekstien julkaisemista
Sivuston kieli: 
https://www.aikakausmedia.fi/media/1234/nuoret_estardille_2017_web.pdf

Näytä enemmän
Yle Uutisluokka on mediakasvatushanke, jonka tavoitteena on nuorten medialukutaidon parantaminen. Sivuilla on koululaisten tekemiä uutisjuttuja, opetusmateriaalia ja ilmoittautumislomake kouluille.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/uutiset/osasto/uutisluokka/

Näytä enemmän
Oppimateriaalissa esitellään journalismin vastuita sekä lukijan oikeuksia. Julkisen sanan neuvosto kertoo tehtävästään.
Sivuston kieli: 
https://vastuullistajournalismia.fi/

Näytä enemmän
Julkisen sanan neuvoston päätökset vuodesta 1995 alkaen. Päätöksiä voi hakea sanahakuna. Sivuilla on journalistin ohjeet sekä kerrottu miten kantelu tehdään. Tietoa yksityiselämän suojasta.
Sivuston kieli: 
https://www.jsn.fi/

Näytä enemmän
Media vallan verkoissa -julkaisussa käsitellään mediainstituutioiden ja muiden valtainstituutioiden suhdetta ja niissä tapahtumassa olevia muutoksia.
Sivuston kieli: 
https://research.tuni.fi/uploads/2020/01/8a3c55f9-978-951-44-8070-6.pdf

Näytä enemmän
Naistoimittajat ry:n yhtenä tarkoituksena on toimia eri viestimissä työskentelevien naisten yhdyssiteenä. Yhdistys valitsee vuosittain Vuoden Kellokkaan eli henkilön, joka on merkittävällä tavalla kiinnittänyt huomiota ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen kysymykseen. Yhdistyksen esittelyn lisäksi sivuilta löytyy tietoa toimintaryhmistä ja Afganistan-hankkeesta sekä mediaan ja naisiin liittyviä ajankohtaisia kirjoituksia.
Sivuston kieli: 
https://naistoimittajat.fi/

Näytä enemmän