Viestintä. Mediakasvatus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
12 osumaa haulle. Näytetään 1 - 12 tulosta.
Julkaisu auttaa aikuisia ymmärtämään nuoriin ja mediaan liittyviä ilmiöitä ja keskustelemaan niistä nuorten kanssa. Oppaassa käsitellään muun muassa mediataitoja ja -vaikuttamista, julkisuutta ja yksityisyyttä, pelaamista, minäkuvaa ja seksuaalisuutta sekä digihyvinvointia. Opas sisältää sanaston, lukuvinkkejä ja lisämateriaaleja.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/medianuoruus-opas-aikuisille/

Näytä enemmän
Mediakasvatusseuran oppimateriaalipaketissa käsitellään mediakasvatuksen perusteita, muuttuvia teknologioita ja digihyvinvointia. Sivuilla on infograafeja, syventäviä näkökulma-artikkeleita ja tehtävävinkkejä. Aineistot soveltuvat kaikille nuorten kanssa työskenteleville.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/media-coach-materiaalikooste/

Näytä enemmän
Media Guide on englanniksi ja arabiaksi julkaistu aikuisille suunnattu medialukutaito-opas. Se tarjoaa työkaluja median sisältöjen analyysiin ja luotettavuuden arviointiin. Opas sisältää esimerkkejä Suomen ja muiden länsimaiden sekä Lähi-idän mediasta.
Sivuston kieli: 
https://mediaguide.fi/

Näytä enemmän
Mediakasvatusseuran materiaalipaketti opetuksen tueksi. Mukana on kolme dokumenttielokuvaa, joissa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin: mitä ovat misinformaatio, disinformaatio ja valeuutiset, miten ne vaikuttavat meihin ja mitä vaaroja ne aiheuttavat demokraattisille yhteiskunnille.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/project-caverna/

Näytä enemmän
Yle Oppiminen on koonnut peruskouluun ja lukioon mediataitopaketit, jotka sisältävät 1–2 oppitunnin mittaisen kokonaisuuden. Materiaalina on video, jossa toimittaja-tietokirjailija Johanna Vehkoo kertoo verkossa esiintyvästä harhaanjohtamisesta ja valheista.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/02/08/valheenpaljastajan-mediataitopaketti-koululaisille-ja-opisk...

Näytä enemmän
Johanna Vehkoo artikkeleita, joissa tutkitaan kriittisesti median sisältöjä. Näitä lukemalla voi harjaantua tarkistamaan faktoja sekä tunnistamaan valeuutisia, ainakin hitusen paremmin.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/kategoria/oppiminen/valheenpaljastaja

Näytä enemmän
Nykykulttuurin tutkimuskeskuksen julkaisussa tarkastellaan kulttuurin kierron uusia muotoja kulttuurituottajuuden, mediakritiikin ja mediakasvatuksen näkökulmista.
Sivuston kieli: 
https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/37355

Näytä enemmän
Materiaalipaketti tarjoaa työkaluja ja opetuksessa hyödynnettäviä sisältöjä kestävän tulevaisuuden kannalta tärkeiden mediataitojen vahvistamiseen. Materiaalit on suunnattu toisen asteen ja yläkoulun opettajille, mutta ne soveltuvat myös muiden kasvatus- ja opetustyötä tekevien käyttöön.
Sivuston kieli: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/tutkimusmatka-tulevaisuuden-mediataitoihin-materiaalipaketti/

Näytä enemmän
STT keräsi yhdessä sosiaalisen median asiantuntijoiden kanssa vinkit, joilla voi tarkistaa lähteet sosiaalisessa mediassa.
Sivuston kieli: 
https://stt.fi/lahdekritiikki-somessa/

Näytä enemmän
Mille tahoille on turvallista antaa omia tietoja? Miksi poliittinen propaganda leviää? Miten arvioida asiantuntijan asiantuntemusta? Mitä tarkoittaa olla digitaalisesti lukutaitoinen? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan Faktabaarin julkaisemassa oppaassa, joka on julkaistu myös englanniksi.
Sivuston kieli: 
https://faktabaari.fi/dil/

Näytä enemmän
Pelillinen työkalu poliittisten puheiden arviointiin. Bingon on toteuttanut Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI. Tavoitteena on kiinnittää huomiota poliittiseen puheeseen ja populismiin eri ympäristöissä.
Sivuston kieli: 
https://www.mediataitokoulu.fi/tehtavapankki/populismibingo-opetuksessa/

Näytä enemmän