Viestintä. Mediakasvatus

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
6 osumaa haulle. Näytetään 1 - 6 tulosta.
Yle Oppimisen Media ja digitaidot -osio tukee medialukutaitoa, lähdekriittisyyttä ja teknologiaymmärrystä. Sieltä saa eväitä tietotulvassa navigoimiseen.
Sivuston kieli: 
https://yle.fi/aihe/oppiminen/media-ja-digitaidot

Näytä enemmän
Kymmenosaisessa sarjassa selviää, mitä ovat algoritmit, yleisöanalytiikka ja koneoppiminen. Haastateltavina on uutismedian, journalismin, teknologian ja koulutuksen asiantuntijoita.
Sivuston kieli: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/tekoaly-toimittajan-tyokaluna-podcast/

Näytä enemmän
Sitran selvityksessä valotetaan datan keräämiseen perustuvan digitaalisen vallan luonnetta sekä sen vaikutuksia esim. talouden, demokratian ja kansalaisten yksityisyyden näkökulmista. Lisäksi annetaan suosituksia digitaalisen vallan epätasapainon korjaamiseksi.
Sivuston kieli: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/digivallan-jaljilla/

Näytä enemmän
Julkaisussa on selvitetty, miten teknologinen kehitys on vaikuttanut mediympäristön ja digitaalisen vallan luonteeseen. Lisäksi pohditaan, mitä portinvartijuus tarkoittaa digitaalisella aikakaudella ja mitä se voisi parhaimmillaan yhteiskunnan kannalta olla.
Sivuston kieli: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/portinvartijuus-digitaalisella-aikakaudella/

Näytä enemmän
Yksittäisten netinkäyttäjien antamat ja heistä kerätyt tiedot kasaantuvat valtavaksi tietomääräksi, big dataksi. Tietomassat kertyvät esimerkiksi paikannustiedoista, tiedonhakuja tekemällä ja sosiaalisen median sisällöistä. Mediakasvatuksen tueksi tarkoitettu opas sisältää perustietoa ja tehtäviä big datasta. Siinä keskitytään erityisesti netinkäyttäjien tietojen keräämiseen ja kerätyn tiedon käyttötarkoituksiin.
Sivuston kieli: 
https://www.mediataitokoulu.fi/tehtavapankki/digisammon-takojat/

Näytä enemmän