45 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Miten onnistuu kymmeniä tonneja painava obeliskin pystytys niillä keinoin, joita muinaisilla egyptiläisillä oli käytettävissään? Urakkansa ohellä TV-aseman tiimi ehti tutkia myös muita Egyptin ihmeitä: monumenttejä ja faaraoiden hautojen aarteita.
http://www.pbs.org/wgbh/nova/egypt

Näytä enemmän
n. 1500 vuotta eKr veljenpoikansa Totmes III holhoojana Egyptiä 20 vuotta hallinneen kuningattaren tarina. Kuvaus myös Hatseputin rakennuttamasta Der-el-Bahrin temppelistä.
http://www.bediz.com/hatshep

Näytä enemmän

Näytä enemmän
Dynastioittain, muutaman rivin juttu ja jatkolinkit
http://touregypt.net/kings.htm

Näytä enemmän
Pitkä, asiapitoinen essee pyramidien rakenteesta ja muutama valaiseva mustavalkokuva
http://members.aol.com/larrypahl/gr-pyr1.htm

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy Egyptin historian aikajana roomalaiskaudelle saakka, egyptologien ja muiden Egyptin historian tutkimuksen kannalta keskeisten henkilöiden elämäkertatietoja, tietoa muinaisen Egyptin hallitsijoista seka Theban Mapping Protjectista, sen etenemisestä ja julkaisuista. Sivuilla on perusteelliset esitykset Theban alueen historiasta, hautamonumenteista ja arkeologisista kaivauksista, erityisesti Kuninkaiden laaksosta. Perusteellisein esitys on haudasta KV 5. Monista haudoista on valokuvia ja/tai pohjapiirros.
Sivuston kieli: 
http://www.thebanmappingproject.com

Näytä enemmän
Belgialaisen egyptologin muinasta Egyptiä käsittelevät sivut sisältävät tietoja Egyptin historiasta, kuolleiden kaupunki Sakkarasta ja siellä sijaitsevista pyramideista ja muista hautamonumenteista sekä muinaisen Egyptin kielestä ja kirjoituksesta. Sivuilla on myös laaja linkkilista Egypti-aiheisista sivuista sekä yli 450 kirjan bibliografia.
Sivuston kieli: 
http://www.ancient-egypt.org

Näytä enemmän
Egyptologi Mark Lehner kertoo obeliskien mysteereistä.
http://www.pbs.org/wgbh/nova/obelisk

Näytä enemmän
Suomen Egyptologinen Seura - Egyptologiska Sällskapet i Finland ry (perustettu 1969) edistää muinaisen Egyptin tuntemusta ja tutkimusta Suomessa mm. järjestämällä kuukausittaisia kokouksia, yleisöesitelmiä, näyttelyitä ja matkoja sekä julkaisee tiedotuslehteä. Seura on Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan jäsen.
Sivuston kieli: 
http://www.egyptologinenseura.fi

Näytä enemmän
Kairo - Kuvia ja tekstiä museon maailmankuuluista kokoelmista
http://www.powerup.com.au/~ancient/museum.htm

Näytä enemmän
Museolla on maailman laajimmat muinaisen Egyptin esineitä
http://www.swan.ac.uk/egypt

Näytä enemmän
Johdatus Egyptin tutkimiseen. Lisänä kuvamatka Sakkaran kerrospyramidille ja Egyptin taiteen kuvagalleria (Greg Reeder)
http://www.egyptology.com/reeder

Näytä enemmän
Newton Institute in the University of Cambridge - linkkihakemisto
http://www.newton.cam.ac.uk/egypt

Näytä enemmän
Arkeologia, taide, papyrologia, museot, kieli...hyvä katsaus
http://www.oi.uchicago.edu/OI/DEPT/RA/ABZU/ABZU_REGINDX_EGYPT.HTML

Näytä enemmän
Kronologinen katsaus Egyptin kulttuuriin. - Diagrammeja, karttoja, kuvia (Peter A. Piccione, Ph.D., Northwestern University)
http://www.cofc.edu/~piccione/hist233/index.html

Näytä enemmän
Muinaisen Egyptin uskonnolisesta elämästä mm. jumalista ja papistosta kertovat esseet. Hautaelämästä ja Tutankhamonin haudasta omat esittelynsä. Sivuilla kerrotaan myös naisen asemasta ja tasa-arvosta. Faraoista esitellään Ramses II.
Sivuston kieli: 
http://www.cedunet.fi/koulut/lyseo/egypti/luettelo.html

Näytä enemmän
Duken yliopiston virtuaalisessa papyrusarkistossa on lähes 1400 muinaisen Egyptin papyruksen kuvat ja niihin liittyviä tekstejä. Arkistossa on hakutoiminto ja sitä voi myös selata aiheittain ja kielittäin.
Sivuston kieli: 
http://scriptorium.lib.duke.edu/papyrus/

Näytä enemmän

Näytä enemmän
Linkkejä eri puolell USAta oleviin museoihin ja niiden Afrikka-kokoelmiin
http://www.nhm.org/africa

Näytä enemmän
BBC - Mielenkiintoinen ja eloisa kokonaisuus muinaisesta Egyptistä sisältää mm. artikkeleita, Egyptin historian aikajanalla ja multimediaa. Multimedia-osion peleissä voit päästä balsamoijan apulaiseksi tai johtamaan pyramidin rakentamista.
http://www.bbc.co.uk/history/ancient/egyptians

Näytä enemmän
Sivustolla selostetaan vuonna 1994 aloitettuja nykyisen Aleksandrian edustan arkelogisia tutkimuksia, joissa tutkijat uskoivat löytäneensä muinaisen Aleksandrian majakan, yhden antiikin seitsemästä ihmeestä. - Sivuilla on kartta alueen tärkeimpien löytöjen sijaintipaikoista, tutkimuksia johtaneen arkeologin haastattelu sekä videoklippejä merenalaisista aarteista. Voit myös testata, tunnistatko seitsemän ihmettä. (Nova Online)
http://www.pbs.org/wgbh/nova/sunken

Näytä enemmän
Tietokanta sisältää viitteitä dokumentteihin, jotkä käsittelevät muinaisen Egyptin elämää, yhteiskuntaa, hallitsijoita, arkkitehtuuria sekä uskontoa ja siihen liittyviä rituaaleja. Mukaan on otettu kauno- ja tietokirjallisuutta, artikkeleita, audiovisuaalista aineistoa sekä joitakin www-sivuja. Aineisto on suomen- ja englanninkielistä. Tietokantaa ei päivitetä. - Tietokanta sisältää asiasanaston, suppean paikkahakemiston ja nimihakemiston. - Tampereen yliopiston Informaatiotutkimuksen laitoksen tietokantaprojekti, kevät 2004
http://www.info.uta.fi/kurssit/a9/faaraot

Näytä enemmän
Muinaisen Egyptin usko ja uskomukset, muumiot, lääketiede, arkielämä ja kulttuuri...
http://showcase.netins.net/web/ankh

Näytä enemmän
Muinaisen Egytin historiaa. Nykyisen Egyptin ja Sudanin paikkeilla, Niilin yläjuoksulla kukoisti jo pronssikaudella 3000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua hieno Kerma-kulttuuri, myöhemmin Kush-kunigaskunta. Kulttuuri eli aina 600-luvulle asti. Sivuilla kuvataan muinaisten nubien taidetta, kulttuuria ja yhteiskuntaoloja kuvin tekstein ja kartoin.
http://www-oi.uchicago.edu/OI/PROJ/NUB/Nubia.html

Näytä enemmän
Kartta ja selvitykset tärkeimmistä kuninkaallisista haudoista
http://www.friesian.com/tombs.htm

Näytä enemmän
Perustiedot muinaisen Egyptin uskonnosta, jumalista, rituaaleista, temppeleistä ja maailmankäsityksestä
http://www.touregypt.net/magazine/generalancientegyptianreligion.htm

Näytä enemmän
Muinaista Egyptiä hallitsivat sen suuruuden päivinä faaraot Ahmose, Hatshepsut, Thutmosis III, Amenhotep III, Ekhnaton, Tutankhamen ja Ramses II. Komeilla sivuilla on heidän esittelynsä sekä erillinen luku naisista, jotka muinaisessa Egyptissä käyttivät valtaa. Sivuilla pääsee myös tutkimaan interaktiivisia karttoja ja muinaisen Egyptin elämää eri yhteiskuntaryhmissä sekä tulkitsemaan hieroglyfejä. Sivut vaativat Flash-selainlaajennuksen; karttojen tutkimiseen tarvitaan QuickTime. Sivut ovat sen verran raskaat, että modeemiyhteydellä latautuminen saattaa olla hidasta.
http://www.pbs.org/empires/egypt

Näytä enemmän

Sivut