Palo- ja pelastustoimi

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
7 osumaa haulle. Näytetään 1 - 7 tulosta.
SPEK:n opastusta pelastussuunnitteluun ja pelastussuunnitelman tekemiseen. Opastusta löytyy työpaikkojen ja asuinrakennusten pelastussuunnitelmien laatimiseksi sekä väestönsuojan käytössä ja huollossa. Sivustossa on myös toimintaohjeita hätätilanteita varten.
Sivuston kieli: 
https://www.spek.fi/turvallisuus/pelastussuunnitelma/

Näytä enemmän
Viranomaisten ja järjestöjen laatima suositus kotitalouksille esimerkiksi pitkittyneen sähkökatkoksen tai muiden häiriötilanteiden varalle. Sivuilta löytyy Varautuminen kotona -esite sekä Kolmen päivän kotivara -esite sekä erilaisia tarkistuslistoja. Lisäksi on tietoa eri puolilla Suomea järjestettävistä 72 tuntia -koulutuksista.
Sivuston kieli: 
https://72tuntia.fi/

Näytä enemmän
Kodin turvaopas keskittyy arkielämän onnettomuuksien ja varsinkin koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ennaltaehkäisyyn. Opas sisältää tietoa tapaturmien ehkäisystä, paloturvallisuudesta, rikosten torjumisesta, liikenneturvallisuudesta, tartuntataudeista, luonnossa liikkumisesta, ympäristön uhista, väestönsuojelusta sekä ensiavusta.
Sivuston kieli: 
https://www.kodinturvaopas.fi/

Näytä enemmän
Pelastusalan Keskusjärjestön tietopaketti paloturvallisuudesta kotitalouksille.
Sivuston kieli: 
https://www.spek.fi/turvallisuus/paloturvallisuus/

Näytä enemmän
Kolmen päivän kotivara -esitteessä neuvotaan, mitä ruokatarpeita on hyvä varata kotiin, joilla voisi pärjätä 72 tuntia.
Sivuston kieli: 
https://72tuntia.fi/wp-content/uploads/2020/02/Kotivara_esite.pdf

Näytä enemmän
Pelastusalan keskusjärjestö antaa ohjeita häiriötilanteessa varautumiseen kotona. Häiriötilanteiksi lasketaan pitkittynyt sähkökatkos, tulipalo, tapaturma ja onnettomuus, yhteiskunnan kohtaama lakko tai onnettomuus, liikenneyhteyksien katkeaminen, tavaroiden jakeluhäiriö, myrsky tai tulva. Sivulla neuvotaan, miten eri häiriötilanteissa tulee käyttäytyä ja mitä kotoa pitäisi löytyä.
Sivuston kieli: 
https://www.spek.fi/turvallisuus/varautuminen-kotona/

Näytä enemmän
Tietoa pelastusalan toiminnasta ja tehtävistä sekä koulutuksesta. Ohjeita varautumiseen ja toimintaan onnettomuustilanteissa kodeille ja taloyhtiöille. Sivuilla on pelastusliittojen yhteystiedot ja tilastollista tietoa palokuolemista. Sivuilta löytyy myös palovaroitintietoutta.
Sivuston kieli: 
https://www.spek.fi/

Näytä enemmän