Historia yleensä. Arkeologia

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
22 osumaa haulle. Näytetään 1 - 22 tulosta.
Arkeologisen tiedelehden sisältö ja artikkelien tiivistelmät.
Sivuston kieli: 
http://antiquity.ac.uk

Näytä enemmän
Tekijät ovat valokuvanneet ja sanallisesti esitelleet sivuille useita satoja megaliittisen kulttuurin muinaisjäännöksiä: megaliitteja, kivikehiä, muinaishautoja ym. Tietoja kartutetaan jatkuvasti. Kohteet ovat Brittein saarilta, Italiasta ja Ranskasta. Mukana on myös karttoja, matkailuvihjeitä sekä linkkejä toisille arkeologisille sivuille
Sivuston kieli: 
http://www.stonepages.com/home.html

Näytä enemmän
Suomen arkeologisen seuran sivuilta löytyy tietoa seuran perustamisesta, tarkoituksesta ja päämääristä sekä seuran säännöt. Myös linkit omiin julkaisuihin.
Sivuston kieli: 
http://www.sarks.fi

Näytä enemmän
Nykyisessä Jordaniassa sijaitsevan Petran perusti n. 500 luvulla paimentolaisheimo, joka loi aina Syyriaan asti ulottuvan valtakunnan. Sivulla on kartta ja Petran kaivauksista löytyneitä rakennuksia sekä kuvia ja tekstiä kaupungista, muun muassa kuninkaallisista haudoista.
Sivuston kieli: 
http://raingod.com/angus/Gallery/Photos/MiddleEast/Jordan/Petra/index.html

Näytä enemmän
National Nordic Museum vaalii pohjoismaista taustaa ja perintöä Yhdysvalloissa sekä kertoo siirtolaisten historiaa.
Sivuston kieli: 
https://www.nordicmuseum.org/

Näytä enemmän
Opetuskäyttöön tarkoitettu verkkopalvelu sisältää mm. Euroopan historiaa käsitteleviä aineistoja, teemoittain järjestettyjä kokonaisuuksia, henkilöesittelyjä ja oppimistehtäviä.
Sivuston kieli: 
https://historiana.eu/

Näytä enemmän
Täällä voi uppoutua historiaan British Museumin kokoelmiin kuuluvien esineiden avulla. Eri kulttuureista peräisin olevat kohteet on sijoitettu aikajanalle maanosittain ja teemoittain. Tekstien ja kuvien lisäksi tarjolla on äänitiedostot, joilla museon intendentit kertovat esineistä.
Sivuston kieli: 
https://britishmuseum.withgoogle.com/

Näytä enemmän
Palveluun on koottu historian oppimateriaaleja ja aineistoja eri aiheista, ajanjaksoista, maista ja alueista. Sivustolla on yksittäisiä lähteitä, opetusoppaita, menetelmiä sekä arvioita verkkopalveluista.
Sivuston kieli: 
https://worldhistorycommons.org/

Näytä enemmän
Getty Research Institute on julkaissut verkkonäyttelyn, joka kertoo Syyriassa sijaitsevan Palmyran historiasta, arkeologiasta, muistomerkeistä ja taiteesta. Palmyran vaiheita ja merkitystä kuvataan myös esseessä sekä haastattelussa, joka tarjoaa henkilökohtaisen näkökulman tähän Unescon maailmanperintökohteeseen.
Sivuston kieli: 
https://www.getty.edu/research/exhibitions_events/exhibitions/palmyra/index.html

Näytä enemmän
Tietoa Suomen museoliiton toiminnasta, museoiden hallinnasta, sekä liiton järjestämästä koulutuksesta, sekä sen tiedotuksesta ja julkaisuista.
Sivuston kieli: 
https://www.museoliitto.fi/

Näytä enemmän
Papyri.info kokoaa tietoja eri puolilla maailmaa sijaitsevien museoiden ja tutkimuslaitosten papyrologisista kokoelmista (materiaalina voi olla papyrus, ostrakoni, nahka, pellava ym.). Esineistä on tietokannassa fyysinen kuvaus ja bibliografiset tiedot, usein myös kuvia. Monista teksteistä on myös englanninkielinen käännös. Kokoelmasta voi hakea monipuolisin hakuehdoin ja sitä voi selailla esim. aiheen tai materiaalin mukaan.
Sivuston kieli: 
https://papyri.info

Näytä enemmän
MuseoSuomessa voi etsiä Suomen museoiden kokoelmien esineistöä sekä kuvauksia kokoemista ja esineistä. Haun voi tehdä useammasta eri näkökulmasta näkymähaun, käsitehaun tai semanttisen samoilun avulla.
Sivuston kieli: 
http://www.museosuomi.fi

Näytä enemmän
Museoiden näyttelyt sisältävät ajankohtaiset ja tulevat näyttelyitä aiheen, ajankohdan tai alueen mukaan.
Sivuston kieli: 
https://www.museot.fi/nayttelykalenteri

Näytä enemmän
Suomalaisia museoita ja museotyötä esittelevä verkkosivusto, josta on pääsy yli tuhanteen museoon. Sivusto esittelee museoita, niiden näyttelyitä, museoissa näyttelytoiminnan ohella tehtävää muuta työtä ja museoiden tarjoamia palveluja. Museoita voi etsiä hakusanojen, paikkakunnan tai näyttelyn tyypin perusteella.
Sivuston kieli: 
https://museot.fi/

Näytä enemmän
EXARC Journal sisältää verkossa luettavia arkeologiaa käsitteleviä tutkimusartikkeleita.
Sivuston kieli: 
https://exarc.net/journal/issues-overview

Näytä enemmän
Timeline-kanava Youtubessa tarjoaa katsottavaksi mielenkiintoisia historiadokumentteja. Alkuperäisten tuottajien joukossa ovat BBC, Channel 4, Discovery ja PBS.
Sivuston kieli: 
https://www.youtube.com/channel/UC88lvyJe7aHZmcvzvubDFRg

Näytä enemmän
British Museumin sivut antavat tietoa museon pysyvistä ja vaihtuvista kokoelmista, museon aukioloajoista sekä erilaisista museossa järjestettävistä tapahtumista. Sivuilta löytyy myös museon online-kauppa.
Sivuston kieli: 
https://www.britishmuseum.org/

Näytä enemmän
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
https://www.europeana.eu/fi

Näytä enemmän
Täällä voi lukea SKS:n englanninkielisessä julkaisusarjassa Studia Fennicassa ilmestyneitä teoksia. Sarjassa julkaistaan kirjoja antropologian, etnologian, folkloristiikan, historian, kirjallisuuden sekä kielitieteen aloilta.
Sivuston kieli: 
https://oa.finlit.fi/

Näytä enemmän