157 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Meksikon muinaiskaupunki Teotihuacan. Yksityiskohtaista tietoa alueen pyramideista. - Archaeological Research Institute of Arizona State University
http://archaeology.la.asu.edu/teo

Näytä enemmän
Jean Clottes'in laaja artikkeli Ranskan paleoliittisen ajan taiteesta.
http://www.bradshawfoundation.com/clottes/page2.html

Näytä enemmän
Arkeologian ja antropologian linkkihakemisto, järjestetty maantieteellisen alueen ja aiheen mukaan.
http://archnet.asu.edu

Näytä enemmän
Artikkelien tiivistelmät
http://antiquity.ac.uk

Näytä enemmän
Lähellä Napolia sijainnut Pompejin kaupunki hautautui tuhkaan Vesuvius-tulivuoren purkauksessa vuonna 79 jKr. Marcus Lucretiuksen talo oli yksi kaupungin hienoimmista asunnoista. Sinne pääsee nyt opastetulle virtuaalivierailulle. Sivulla on myös havainnolliset esitykset talon ja koko Pompejin kaivaushistoriasta. Kielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.<br> Pompeji on Helsingin yliopiston Klassillisen filologian laitoksen tutkimusprojekti. Verkkosivun 3D-Visualisointi ja graafinen suunnittelu on ollut EVTEKin Muotoiluinstituutin vastuulla.
Sivuston kieli: 
http://arkisto.metropolia.fi/pompeji

Näytä enemmän
Tekijät ovat valokuvanneet ja sanallisesti esitelleet sivuille useita satoja megaliittisen kulttuurin muinaisjäännöksiä: megaliitteja, kivikehiä, muinaishautoja ym. Tietoja kartutetaan jatkuvasti. Kohteet ovat Brittein saarilta, Italiasta ja Ranskasta. Mukana on myös karttoja, matkailuvihjeitä sekä linkkejä toisille arkeologisille sivuille
Sivuston kieli: 
http://www.stonepages.com/home.html

Näytä enemmän
Suomen arkeologisen seuran sivuilta löytyy tietoa seuran perustamisesta, tarkoituksesta ja päämääristä sekä seuran säännöt. Myös linkit omiin julkaisuihin.
Sivuston kieli: 
http://www.sarks.fi

Näytä enemmän
Archaelogy-lehden artikkeli käsittelee Guatemalan Cancuenista löydetyn valtavan Maya-palatsin kaivauksia. Kuvituksena on mm. kartta alueesta ja tutkimustietojen perusteella tehty piirroskuva palatsista.
Sivuston kieli: 
http://www.archaeology.org/online/news/cancuen

Näytä enemmän
Kolmiulotteinen malli esihistoriallisen Anasazi-kulttuurin keskuspaikasta, Uuden Meksikon Chaco Canyonissa.
http://sipapu.gsu.edu/html/kiva.html

Näytä enemmän
Sivusto esittelee pohjoismaista meriarkeologiaa ja tarjoaa tietoa alan koulutuksesta, projekteista, yhdistyksistä ja kirjallisuudesta. Se kertoo myös laivalöydöistä Pohjoismaissa ja muualla.
Sivuston kieli: 
http://www.abc.se/~m10354/uwa

Näytä enemmän
Valokuvia, tietokone renderointia, piirroksia, jotka osoittavat, miten esim. kerrospyramidit ja pyramidit on rakennettu ja miltä ne näyttivät aikoinaan.
http://lib.haifa.ac.il/www/art/archimedia.html

Näytä enemmän
Meriarkeologian sanastoa, myös englanniksi. (Per Åkesson)
http://www.abc.se/~m10354/mark/ordlista.htm

Näytä enemmän
Sivun alkukuvan voit klikata suureksi ja ihailla Pompeijin pohjakaava, mutta varsinainen asia, virtuaalimatka Vesuviuksen v. 79 laavaan upottaman kaupungin arkeologiaan alkaa huomaamattomasti vasta aivan sivun alareunasta. Sivulla mm. animoituja kuvia ja karttoja, joten siirto on aika hidasta.
http://jefferson.village.virginia.edu/pompeii/page-1.html

Näytä enemmän
Maya-keramiikka kertoo osaltaan mayojen elämästä, kulttuurista ja uskonnosta. Kokoelmassa on kuvia astioista ja esineistöstä selitysteksteineen.
Sivuston kieli: 
http://www.umaine.edu/hudsonmuseum/Online%20Exhibits/Worldviews/WorldViewHome.htm

Näytä enemmän
Roomalaisajan jälkiä Britanniassa
http://www.athenapub.com/rombrit1.htm

Näytä enemmän
Lounais-Turkin vuoristossa sijaitsevan antiikin aikaisen kaupungin tutkimuksista kertova sivu sisältää viikon löydöt, tutkimuspäiväkirjan sekä arkeologin vastauksia hyviin kysymyksiin. - Arhaeology Magazine
http://www.archaeology.org/interactive/smlagalassos/index.htm

Näytä enemmän
USAn suurimman arkeologisen tutkimuskeskuksen ja antropologisen museon sivuilla kuvia ja tietoa yli 600 esineestä, jotka löydetty eri puolilta maailmaa.
http://www.umma.lsa.umich.edu

Näytä enemmän
Sivustolla selostetaan vuonna 1994 aloitettuja nykyisen Aleksandrian edustan arkelogisia tutkimuksia, joissa tutkijat uskoivat löytäneensä muinaisen Aleksandrian majakan, yhden antiikin seitsemästä ihmeestä. - Sivuilla on kartta alueen tärkeimpien löytöjen sijaintipaikoista, tutkimuksia johtaneen arkeologin haastattelu sekä videoklippejä merenalaisista aarteista. Voit myös testata, tunnistatko seitsemän ihmettä. (Nova Online)
http://www.pbs.org/wgbh/nova/sunken

Näytä enemmän
Karttoja ja selitykset vuodesta 565-1905.
http://www.mfa.gov.il/mfa/go.asp?MFAH00jb0

Näytä enemmän
Muinaisen Lähi-Idän tutkimukseen ja opiskeluun liittyvä verkkoaineisto
http://www.etana.org/

Näytä enemmän
Sivusto on mielenkiintoinen johdatus meriarkeologiaan. Sivuilla kerrotaan ensimmäisistä ja nykypäivän tutkijoista, sukelluspuvun kehityksestä, syvänmeren valloituksen vaiheista lyhyesti, eri kohteiden tutkimuksesta - erikseen esitellään Marseillen lähellä sijaitsevan Cosquer´n luola - sekä meriarkeologian menetelmistä.
http://www.culture.fr/culture/archeosm/en

Näytä enemmän
Tietoa Qumran luolista 40-luvulla löydetyistä raamattukäsikirjoituksista. Sivusto liittyy Kongressin kirjastossa pidettyyn näyttelyyn.
http://www.ibiblio.org/expo/deadsea.scrolls.exhibit/intro.html

Näytä enemmän
PotWeb esittelee Oxfordissa sijaitsevan Ashmolean-museon laajaa keramiikkakokoelmaa, jossa on mm. muinaisegyptiläisiä, nubialaisia, varhaiseurooppalaisia ja itämaisia esineitä. Kokoelman esittely ei ole täydellinen. - Sivuilla tutkitaan myös astian ja kuluttajan suhdetta ja kerrotaan savenvalajien työstä ja keramiikan merkityksestä arkeologisille tutkimuksille.
http://potweb.ashmolean.org

Näytä enemmän
Elokuva- ja äänikiertomatka dinosaurusten maailmaan.
http://www.fmnh.org

Näytä enemmän
National Geographic -lehden artikkeli kuvineen toimii johdatuksena Chauvet'n luolataiteeseen.
http://www7.nationalgeographic.com/ngm/data/2001/08/01/html/ft_20010801.6.html

Näytä enemmän
Ranskalaisten laajan arkeologisen Aleksandria-projektin kotisivu.
http://www.cea.com.eg

Näytä enemmän
Museoviraston ylläpitämä arkeologian linkkejä-sivusto. Linkit ryhmitelty aiheittain: yleistä, arkeologiaa eri alueilta, tutkimus, opetus, museot, virtuaalikirjastoja, julkaisuja, yhdistyksiä ja näyttelyitä verkossa.
Sivuston kieli: 
http://www.nba.fi/fi/linkit

Näytä enemmän
Suomalaisryhmä tutki Petraa professori Jaakko Frösénin johdolla vuosina 1997—2002. Sivulla on kuvaus hankkeesta, kuvia kaivauksista ja julkaisuluettelo.
http://foto.hut.fi/research/projects/FJHP/Sivut/projekti.htm

Näytä enemmän

Sivut