115 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Meksikon muinaiskaupunki Teotihuacan. Yksityiskohtaista tietoa alueen pyramideista. - Archaeological Research Institute of Arizona State University
http://archaeology.la.asu.edu/teo

Näytä enemmän
Jean Clottes'in laaja artikkeli Ranskan paleoliittisen ajan taiteesta.
http://www.bradshawfoundation.com/clottes/page2.html

Näytä enemmän
Lähellä Napolia sijainnut Pompejin kaupunki hautautui tuhkaan Vesuvius-tulivuoren purkauksessa vuonna 79 jKr. Marcus Lucretiuksen talo oli yksi kaupungin hienoimmista asunnoista. Sinne pääsee nyt opastetulle virtuaalivierailulle. Sivulla on myös havainnolliset esitykset talon ja koko Pompejin kaivaushistoriasta. Kielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.<br> Pompeji on Helsingin yliopiston Klassillisen filologian laitoksen tutkimusprojekti. Verkkosivun 3D-Visualisointi ja graafinen suunnittelu on ollut EVTEKin Muotoiluinstituutin vastuulla.
Sivuston kieli: 
http://arkisto.metropolia.fi/pompeji

Näytä enemmän
Tekijät ovat valokuvanneet ja sanallisesti esitelleet sivuille useita satoja megaliittisen kulttuurin muinaisjäännöksiä: megaliitteja, kivikehiä, muinaishautoja ym. Tietoja kartutetaan jatkuvasti. Kohteet ovat Brittein saarilta, Italiasta ja Ranskasta. Mukana on myös karttoja, matkailuvihjeitä sekä linkkejä toisille arkeologisille sivuille
Sivuston kieli: 
http://www.stonepages.com/home.html

Näytä enemmän
Suomen arkeologisen seuran sivuilta löytyy tietoa seuran perustamisesta, tarkoituksesta ja päämääristä sekä seuran säännöt. Myös linkit omiin julkaisuihin.
Sivuston kieli: 
http://www.sarks.fi

Näytä enemmän
Sivusto esittelee pohjoismaista meriarkeologiaa ja tarjoaa tietoa alan koulutuksesta, projekteista, yhdistyksistä ja kirjallisuudesta. Se kertoo myös laivalöydöistä Pohjoismaissa ja muualla.
Sivuston kieli: 
http://www.abc.se/~m10354/uwa

Näytä enemmän
Sivun alkukuvan voit klikata suureksi ja ihailla Pompeijin pohjakaava, mutta varsinainen asia, virtuaalimatka Vesuviuksen v. 79 laavaan upottaman kaupungin arkeologiaan alkaa huomaamattomasti vasta aivan sivun alareunasta. Sivulla mm. animoituja kuvia ja karttoja, joten siirto on aika hidasta.
http://jefferson.village.virginia.edu/pompeii/page-1.html

Näytä enemmän
Roomalaisajan jälkiä Britanniassa
http://www.athenapub.com/rombrit1.htm

Näytä enemmän
USAn suurimman arkeologisen tutkimuskeskuksen ja antropologisen museon sivuilla kuvia ja tietoa yli 600 esineestä, jotka löydetty eri puolilta maailmaa.
http://www.umma.lsa.umich.edu

Näytä enemmän
Sivustolla selostetaan vuonna 1994 aloitettuja nykyisen Aleksandrian edustan arkelogisia tutkimuksia, joissa tutkijat uskoivat löytäneensä muinaisen Aleksandrian majakan, yhden antiikin seitsemästä ihmeestä. - Sivuilla on kartta alueen tärkeimpien löytöjen sijaintipaikoista, tutkimuksia johtaneen arkeologin haastattelu sekä videoklippejä merenalaisista aarteista. Voit myös testata, tunnistatko seitsemän ihmettä. (Nova Online)
http://www.pbs.org/wgbh/nova/sunken

Näytä enemmän
Sivusto on mielenkiintoinen johdatus meriarkeologiaan. Sivuilla kerrotaan ensimmäisistä ja nykypäivän tutkijoista, sukelluspuvun kehityksestä, syvänmeren valloituksen vaiheista lyhyesti, eri kohteiden tutkimuksesta - erikseen esitellään Marseillen lähellä sijaitsevan Cosquer´n luola - sekä meriarkeologian menetelmistä.
http://www.culture.fr/culture/archeosm/en

Näytä enemmän
Tietoa Qumran luolista 40-luvulla löydetyistä raamattukäsikirjoituksista. Sivusto liittyy Kongressin kirjastossa pidettyyn näyttelyyn.
http://www.ibiblio.org/expo/deadsea.scrolls.exhibit/intro.html

Näytä enemmän
PotWeb esittelee Oxfordissa sijaitsevan Ashmolean-museon laajaa keramiikkakokoelmaa, jossa on mm. muinaisegyptiläisiä, nubialaisia, varhaiseurooppalaisia ja itämaisia esineitä. Kokoelman esittely ei ole täydellinen. - Sivuilla tutkitaan myös astian ja kuluttajan suhdetta ja kerrotaan savenvalajien työstä ja keramiikan merkityksestä arkeologisille tutkimuksille.
http://potweb.ashmolean.org

Näytä enemmän
Ranskalaisten laajan arkeologisen Aleksandria-projektin kotisivu.
http://www.cea.com.eg

Näytä enemmän
Museoviraston ylläpitämä arkeologian linkkejä-sivusto. Linkit ryhmitelty aiheittain: yleistä, arkeologiaa eri alueilta, tutkimus, opetus, museot, virtuaalikirjastoja, julkaisuja, yhdistyksiä ja näyttelyitä verkossa.
Sivuston kieli: 
http://www.nba.fi/fi/linkit

Näytä enemmän
Museon sivuilla on tietopaketti Alpeilta löytyneestä muumiotuneesta jäämies Ötzistä.
Sivuston kieli: 
http://www.archaeologiemuseum.it/f01_ice_uk.html

Näytä enemmän
Nykyisessä Jordaniassa sijaitsevan Petran perusti n. 500 luvulla paimentolaisheimo, joka loi aina Syyriaan asti ulottuvan valtakunnan. Sivulla on kartta ja Petran kaivauksista löytyneitä rakennuksia sekä kuvia ja tekstiä kaupungista, muun muassa kuninkaallisista haudoista.
Sivuston kieli: 
http://raingod.com/angus/Gallery/Photos/MiddleEast/Jordan/Petra/index.html

Näytä enemmän
Arkeologi och metallhantverk i forntid, vikingatid, och tidig medeltid. Metoder och föremål. Fotografier. Artiklar på svenska och engelska.
Sivuston kieli: 
http://web.comhem.se/vikingbronze/vikingabrons.htm

Näytä enemmän
Sivuilta löytyy tietoja Chauvet-Pont-d'Arcin luolasta, sen tutkimisesta ja luolasta löytyneistä kalliomaalauksista. Sivuilla kerrotaan myös muualla Ranskassa sijaitsevista esihistoriallisista kalliomaalauksista.
Sivuston kieli: 
http://www.culture.gouv.fr/culture/arcnat/chauvet/en

Näytä enemmän
The Museo Nacional de Arqueologia, Antropologia e Historia del Peru. Teksti on espanjaksi, mutta se ei suuremmin haittaa, sivulla puhuvat kuvat. Inkojen kulta-aarteita, keramiikkaa, tekstiilejä ja upea kolmiulotteinen virtuaalimatka itse museoon.
Sivuston kieli: 
http://mnaah.perucultural.org.pe

Näytä enemmän
Forskning om järnåldern i Österbotten. Bl.a. Pörnullbacken i Vörå. Artiklar om utgrävningar, fornfynd och bosättning i området.
Sivuston kieli: 
http://sydaby.eget.net/swe/ia0.htm

Näytä enemmän
Ratkesiko Pääsiäissaarten megaliittien arvoitus lopullisesti, kun arkeologiryhmä rakensi kivikasvon vain puuta, köysiä ja lihasvoimaa apuna käyttäen?
Sivuston kieli: 
http://www.pbs.org/wgbh/nova/easter

Näytä enemmän
Information om marinarkeologi och det nordiska marina kulturarvet. Omfattar bl.a. länkar till skeppsbyggnad, marinarkeologisk teknik, dykning, muséer i Norden, nordiska vrak och vrak i världen. Innehåller marinarkeologisk ordlista.
Sivuston kieli: 
http://www.abc.se/~m10354/mark/index.html

Näytä enemmän
Elokuva- ja äänikiertomatka dinosaurusten maailmaan.
Sivuston kieli: 
http://www.fmnh.org

Näytä enemmän
Muinaisen Lähi-Idän tutkimukseen ja opiskeluun liittyvää aineistoa.
Sivuston kieli: 
http://www.etana.org

Näytä enemmän
Arkeologisen tiedelehden sisältö ja artikkelien tiivistelmät.
Sivuston kieli: 
http://antiquity.ac.uk

Näytä enemmän
Papyri.info kokoaa tietoja eri puolilla maailmaa sijaitsevien museoiden ja tutkimuslaitosten papyrologisista kokoelmista (materiaalina voi olla papyrus, ostrakoni, nahka, pellava ym.). Esineistä on tietokannassa fyysinen kuvaus ja bibliografiset tiedot, usein myös kuvia. Monista teksteistä on myös englanninkielinen käännös. Kokoelmasta voi hakea monipuolisin hakuehdoin ja sitä voi selailla esim. aiheen tai materiaalin mukaan.
Sivuston kieli: 
Http://papyri.info

Näytä enemmän
National Geographic -lehden artikkeli kuvineen toimii johdatuksena Chauvet'n luolataiteeseen.
Sivuston kieli: 
http://www7.nationalgeographic.com/ngm/data/2001/08/01/html/ft_20010801.6.html

Näytä enemmän
Arkeologisista kaivauksista ja tutkimuksista kertova sivu sisältää kuvia, viikon löydöt sekä tutkimuspäiväkirjan.
Sivuston kieli: 
http://www.archaeology.org/interactive/smlagalassos/index.htm

Näytä enemmän

Sivut