Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
105 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
Saako alle kahdella eurolla hyvää ruokaa? Blogissa julkaistaan opiskelijabudjettiin sopivia ruoka- ja leivontaohjeita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Rosmariini ja Pippurimylly kirjoittavat kokkauskokemuksensa kaikkien iloksi. Ohjeita höystävät houkuttelevat kuvat.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sivuilta löytyy varsin kattava kokoelma keskiajan reseptejä sekä tietoa keskiajan ruokakulttuurista ja keskiajan englanninkielinen ruoanlaittosanasto.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ruokaohjeita, valmistusvinkkejä, teemasivustoja, tuotearvioita ja ruokavinkkejä matkailijoille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Recept på påskmat, påskefterätter och godsaker på Marthaförbundets webbplats.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tutkimus käsittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria ja -perinnettä. Aineistona on käytetty Kansallismuseon kansatieteellistä arkistoa, Museoviraston käsikirjoituksia sekä SKS:n kansanrunousarkistoa. Tekstiin on ruokien sekä ruokatottumusten lisäksi koottu myös ruokasananparsia ja -uskomuksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tietoa speltistä sekä suomusjärveläisen Birkkalan tilan reseptejä spelttileivonnaisten ja -ruokien tekoon.
Näytä enemmän
Kotimaisten yrttien viljely, niiden käyttötavat, niihin liittyvä kansanperinne sekä siementen keruu.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Arkireseptit, kakut, gluteenittomat, grillireseptit, jälkiruoat, salaatit ja kaikki muukin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Moniaistisessa keittokirjassa käsitellään eri aistien vaikutusta makunautintoihin. Kirja on syntynyt osana Kumuru-projektia, jossa on yhdistetty kulttuuri-, musiikki- ja ruokanautintoja. Kirjan avulla pääsee tutustumaan projektissa luotuihin ruoka-annoksiin ja juomiin sekä niihin yhdistettyyn musiikkiin.
Näytä enemmän
Ruoka.fi sisältää reseptejä, ruokablogeja, kattausideoita, juhlamenuita ja muuta ruoanvalmistukseen liittyvää.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Yhteishyvän Ruoka ja reseptit -osa sisältää ruokaohjeita ja artikkeleita.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sydän.fi:stä voi etsiä sydämen terveyden huomioon ottavia ruokaohjeita.Palvelussa on ohjeiden lisäksi artikkeleita sydänystävällisestä ruokavaliosta sekä ruoan terveysvaikutteista.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Kuuluisan australialaisen kokin Maggie Beerin ruokaohjeita, juomavinkkejä sekä kokonaisten aterioiden ehdotuksia.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sokeri.fi kuvaa, miten sokeri syntyy, sokerin kemiaa, sokerin eri lajeja sekä ruoanvalmistusta, leivontaa ja säilöntää sokerilla.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Mat och dryck för tre dagar, som man klara sig med hemma om man inte kan gå och handla.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Hushållsrådgivare Solveig Backström och informatör Karin Lindroos diskuterat påsktraditioner och såklart påskmat. Varför äter vi ägg till påsk, hur länge skall lammfilén stekas och hurdana känslor har Backström inför memma?
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Opiskelijan keittokirjassa on helppoja ja edullisiakin reseptejä erityisesti koululaisille ja opiskelijoille.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Esittelyssä muutama hyötykasvi ja helpot reseptit niiden valmistamiseen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Marttojen teemasivulle on koottu vinkkejä ruokaan, käsitöihin ja muuhun ajanvietteeseen liittyen. Neuvoja myös kotivaran hankkimiseen, hyvään käsihygieniaan sekä siivoukseen.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Verkkonäyttelyssä tutustutaan pohjoissavolaisen ruokakulttuurin historiaan kivikaudelta alkaen: mitä entisaikoina syötiin, kuinka ruokaa valmistettiin ja säilöttiin ja miten ruokailutavat ovat aikojen kuluessa muuttuneet.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ruokatutka sisältää tietoa, pelejä ja tehtäviä ruoasta, hyvästä ravinnosta, kouluruokailusta, ruoan tiestä meidän lautasellemme. Materiaalia on myös videoina ja podcasteina.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ruokatutka innehåller material om mat, skolmat, varifrån maten kommer, och näringsämnen i form av text, spel, video, podcast åt eleven och läraren.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Päämajakaupungin tarina-ateriat kertovat yksitoista tarinaa toista maailmansotaa käyvästä Suomesta ja kuvaavat yksitoista ateriaa noista hetkistä. Ateriat perustuvat Gustaf Mannerheimin arkistossa säilyneisiin muistiinpanoihin Mikkelin Klubilta jatkosodan aikana.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Valikoima reseptejä, ruokajuttuja, kalakoulu sekä vinkkejä juhlien järjestäjälle ja keittiötarvikkeiden hankkimista suunnittelevalle.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Sisältää keittiössä tarvittavien mittojen lyhenteitä ja mittojen muuntotaulukon (esim. paljonko painaa yksi desilitra). Myös amerikkalaisia ja brittiläisiä mittoja on muunnettu.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Ruokaoppaassa kerrotaan ruoan ympäristövaikutuksista ja annetaan käytännön vinkkejä arjen vastuullisiin valintoihin.
Sivuston kieli:
Näytä enemmän
Tips och idéer för en kräftskiva.
Näytä enemmän