9 osumaa haulle. Näytetään 1 - 9 tulosta.
Uunipotti, pirana, sienilaatikko, tattaripuuro uunissa, patakukko, kalapotti, riisirunko, porkkanapiiraat, kulitsa Laatokan Karjalasta, pasha Muolaan Kyyrölästä
http://www.kyyrolansavi.fi/reseptit.htm

Näytä enemmän
Jaakko Kolmosen ja Kati Lazkan joulumenussa juhlii suomalainen ruokaperinne joulukaljasta piimäjuuston kautta joulumakkaraan ja -sinappiin. Isossa osassa on tietysti joulukinkku, josta luvataan kertoa kaikki hankinnasta suolaamiseen, kuorruttamiseen ja tähteiden käyttöön.
Sivuston kieli: 
http://www.ruokatieto.fi/keittokirja/sesonkien-ja-juhlien-herkut/joulu/menuehdotuksia/katin-ja-jaako...

Näytä enemmän
Keskisuomalaista ruokaperinnettä esittelevillä sivuilla aiheina ovat ruoan hankinta ja varastointi, erilaiset ruoanvalmistustavat sekä arki- ja juhla-ateriat. Reseptivihko.
Sivuston kieli: 
http://www.avoinmuseo.fi/ruokaperinne/index.php

Näytä enemmän
Kaarnikkagraavattua siikaa, poronkotapaisti, savuporomunakas ja muita lappilaisen keittiön ruokia.
Sivuston kieli: 
http://www.lapinkeittiomestarit.fi

Näytä enemmän
Ruoka-Kalevalaan kerätään suomalaisten ruokamuistoja. Palvelussa voit jakaa oman ruokatarinasi ja lukea muiden tarinoita. Ruoka-Kalevala on syntynyt S-ryhmän, Marttaliiton ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran yhteistyönä. Tavoitteena on kerätä 100 000 tarinaa, jotka taltioidaan SKS:n arkistoon. Niistä osa ulkaistaan SKS:n toimittamassa Ruoka-Kalevala-kirjassa.
Sivuston kieli: 
https://ruokakalevala.fi/

Näytä enemmän
Oppimateriaali kouluille ja tietopaketti kuluttajille. Hyvä tavaton -osiossa kerrotaan ruoka- ja tapakulttuurista. Ruuan matkaan pellolta pöytään voi tutustua Ruokaketju-osiossa. Ruokavisan oppimateriaali on suunnattu yläkoululaisten ruokakasvatukseen.
Sivuston kieli: 
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus

Näytä enemmän
Tutkimus käsittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria ja -perinnettä. Aineistona on käytetty Kansallismuseon kansatieteellistä arkistoa, Museoviraston käsikirjoituksia sekä SKS:n kansanrunousarkistoa. Tekstiin on ruokien sekä ruokatottumusten lisäksi koottu myös ruokasananparsia ja -uskomuksia.
Sivuston kieli: 
http://ekoneum.com/wp-content/uploads/2015/10/Saimaan_alueen_ruokakulttuuria_ja_ruoallista_kulttuuri...

Näytä enemmän
Slow Food on kansainvälinen hyvän ruoan ja juoman ystävien yhdistys. Se tukee gastronomista kulttuuria ja makukasvatusta sekä perinneruokia. Sivuilta löytyy tietoa järjestön historiasta ja sen järjestämistä tapahtumista.
http://www.slowfood.com

Näytä enemmän
Leipäperinnettä Kainuusta, Karjalasta, Hämeestä, Varsinais-Suomesta sekä ohjeet: hapatin, hieno ruisleipä, varilimppu, setsuuri, karjalanpiirakat.
Sivuston kieli: 
http://www.vajanto.net/leipa

Näytä enemmän