Tiedonhaku ja tietopalvelu

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
36 osumaa haulle. Näytetään 1 - 30 tulosta.
En utvärdering av den svenska nationella referenstjänsten Fråga biblioteket. Rapporten innehåller analys av tjänsten, dess kvalitet och förslag till tjänstens utveckling.
Sivuston kieli: 
http://www.kb.se/dokument/Bibliotek/utredn_rapporter/2009/Utvärdering_Fråga_biblioteket.pdf

Näytä enemmän
Sidorna orienterar läsaren till en bredare kunskap om olika frågor som berör informationssökning. Materialet innehåller också en bred länksamling till centrala resurser inom ämnet informationssökning: sökmaskiner, index och specialsökningar.
http://www.biblioteken.fi/sv/informationssokning

Näytä enemmän
Tiedonhaun opastus sisältää vaiheittaisen ohjeistukset tiedontarpeen analysointiin, tiedonhaun suunnitteluun ja toteutukseen. Opastus sisältää myös vinkkejä erikoistietokannoista sekä kirjastojen tietopalvelun käytöstä.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/tiedonhaun-opastus

Näytä enemmän
Helsingin yliopiston digitaitojen ohjauksen osana on julkaistu tiedonhankinnan ja tiedonhaun kokonaisuus. Se sisältää neuvoja tiedontarpeen analyysiin, tiedon etsimiseen sopivista kanavista ja sopivalla laajuudella, tiedonhaun suunnitteluun, toteuttamiseen ja tulosten arviointiin.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/3-tiedonhankinta/

Näytä enemmän
Verkko-oppaissa esitellään tiedonlähteitä, annetaan vinkkejä tiedonhankintaan ja kerrotaan SKS:n kirjaston aineistoista ja palveluista. Oppaiden aiheina ovat tiedonhaun perusteet, folkloristiikka, kirjallisuudentutkimus sekä kotimainen kaunokirjallisuus. Osa oppaiden tiedonlähteistä on kaikille avoimia, osa käytettävissä SKS:n asiakasverkossa.
Sivuston kieli: 
https://finlit.libguides.com/etusivu

Näytä enemmän
Här finns länkar till 4500 webbplatser och andra digitala lärresurser som passar bra för skolarbete. Välj ett ämne eller ett tema som matchar din fråga eller skriv in ord i sökrutan.
http://www.lankskafferiet.org

Näytä enemmän
Startis Svenskfinland är en sökportal med sökmotor och ämnesindex över finlandssvenska, finska, svenska och globala resurser i perspektiv på finlandssvenska informationsbehov.
Sivuston kieli: 
http://www.startis.fi

Näytä enemmän
Eväitä opiskeluun -oppaaseen on koottu materiaalia lukiolaisen tiedonhankinnan ja -haun avuksi. Siinä neuvotaan tiedontarpeen jäsentämisestä eri lähteiden uskottavuuden arviointiin sekä lähteiden merkitsemiseen ja verkkotiedonhakuun. Materiaalissa on tehtäviä.
Sivuston kieli: 
https://evaitaopiskeluun.fi/

Näytä enemmän
Tiedonhaun palapeli auttaa jäsentämään tiedon tarvetta ja etsimään tietoa sopivista paikoista sopivin tavoin.
Sivuston kieli: 
https://www.hyvinkaa.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/vierailut-ja-opetus/tiedonhaun-palapeli/

Näytä enemmän
Lasten ja nuorten lukemisen ja lukutaidon edistäminen kirjastossa kokoaa välineitä ja opastusta lasten- ja nuortenkirjastotoimintaan sekä lukuharrastuksen edistämiseksi. Sivuilla on ohjeita, blogi ja materiaalia sekä tietoa Lanu-neuvoston kokoonpanosta.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/lanu

Näytä enemmän
Musiikkikirjastot.fi esittelee musiikkikirjastojen vinkkejä ja verkkopalveluja. Sieltä löytyy tiedonhaun apuvälineitä, blogeja (Levyhyllyt, Musiikki kuuluu kaikille) ja uutisia. Sivustolla toimivassa Kysy musiikista -palvelussa voi esittää musiikkiaiheisia kysymyksiä, joihin vastaavat asiantuntijat.
Sivuston kieli: 
https://www.musiikkikirjastot.fi/

Näytä enemmän
Digital handledning ger råd för handledning av digitala tjänster och information om de allmänna bibliotekens digitala projekt, som fokuserade på digitala färdigheter och samarbete.
Sivuston kieli: 
https://www.biblioteken.fi/digihandledning

Näytä enemmän
Pro gradu -tutkielmassa on vertailtu Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun ja kirjaston fyysisen tietopalvelun kysymyksiä. Siinä jaotellaan kysymystyyppejä ja analysoidaan sitä, mitä ihmiset kysyvät verkossa ja mitä paikan päällä kirjastossa. Tuloksista näkyy, etteivät kysymykset painotu samalla tavalla, joten kummallakin palvelumuodolla on oma roolinsa kirjaston tietopalvelussa.
Sivuston kieli: 
https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/120784/UnkuriJade.pdf?sequence=2&isAllowed=y

Näytä enemmän
Digiopastus kokoaa yhteen paikkaan ohjeita ja oppaita kirjastojen digitaalisen opastuksen ohjaamisen tueksi. Siitä löytyy myös tiedonhaun opastusta ja lähteitä.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/digiopastus

Näytä enemmän
YKL on yleisissä kirjastoissa käytössä olevan Yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmän verkkoversio. Se sisältää YKL:n taulukot ja hakemiston.
Sivuston kieli: 
https://finto.fi/ykl/

Näytä enemmän
Museoiden verkossa toimiva yhteinen tietopalvelu, jossa museot vastaavat erikoisalaansa liittyviin kysymyksiin.
Sivuston kieli: 
https://www.kysymuseolta.fi/

Näytä enemmän
Taideyliopiston tiedonhaun oppaissa neuvotaan kuvataiteen, musiikin, näyttelijäntaiteen, ohjauksen ja dramaturgian, tanssi- ja teatteripedagogiikan, tanssitaiteen, valo- ja äänisuunnittelun tiedonhaussa.
Sivuston kieli: 
https://libguides.uniarts.fi

Näytä enemmän
Suomen kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Vastaus kysymykseen luvataan kolmen työpäivän kuluessa. Palvelu on kolmikielinen ja se sisältää arkiston, jossa on vastauksia palvelun perustamisesta, vuodesta 1999 lähtien.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/kysy

Näytä enemmän
Historiikki Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun 20-vuotiselta taipaleelta kertoo palvelun synnystä, laajenemisesta, organisoinnista ja ulkoasun kehityksestä.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjastot.fi/sites/default/files/content/kysy-kh-historia-20v-web.pdf

Näytä enemmän
Lapponica-tietopankki sisältää Lappia, Pohjoiskalottia ja Barentsin aluetta koskevaa ja tällä alueella tuotettua tietoa. Lapponica-verkkotietopalvelu vastaa näitä alueita koskeviin kysymyksiin. Tiedontuottajina ja verkkotietopalvelun asiantuntijoina on Lapin läänin museoita, kirjastoja ja tutkimuslaitoksia
Sivuston kieli: 
https://www.rovaniemi.fi/Asiointikanavat/Sahkoiset-lomakkeet/Kysy-Lapista

Näytä enemmän
Piritta Nummisen pro gradu-tutkielmassa tutkitaan Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun kysymystyyppejä vuosina 1999 (palvelun aloitusvuosi) ja 2006. Tekijä analysoi kysymyksiä, kysymystyyppien painotusten muuttumista ja mahdollisia syitä ilmiöihin.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/urn:nbn:fi:uta-1-22484

Näytä enemmän
Metropolian Ammattikorkeakoulun tiedonhaun pakopeli on suunniteltu tiedonhankinnan tueksi sosiaali- ja terveysalan opinnäytetyötä tekeville.
Sivuston kieli: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-328-214-8

Näytä enemmän
Tampereen yliopiston Tiedonhaun opas kuvaa tiedonhaun prosessia, ohjaa tedonhaun suunnittelussa, tiedonlähteiden valinnassa sekä tiedon luotettavuuden arvioinnissa.
Sivuston kieli: 
https://libguides.tuni.fi/tiedonhaun-opas

Näytä enemmän
Perusteellinen opastus opiskelijalle digitaitoihin. Osa materiaalista kuvaa Helsingin yliopiston käyttöympäristöä, mutta tiedot järjestelmistä, niiden toiminnasta ovat yleismaailmallisia. Kokonaisuudesta löytyy myös tiedonhankinnasta opas sekä tietoturvaohjeistus.
Sivuston kieli: 
https://blogs.helsinki.fi/opiskelijan-digitaidot/

Näytä enemmän
Pro gradu -tutkielmasta jaotellaan Kysy kirjastonhoitajalta -palveluun lähetettyjä kysymyksiä sisällön mukaan vuosina 2005 ja 2015.
Sivuston kieli: 
https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/100252/GRADU-1481180296.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Näytä enemmän
Ruotsalaisten kirjastonhoitajien tietopalvelu.
Sivuston kieli: 
https://bibblansvarar.se/

Näytä enemmän
Ranskalaisten kirjastojen tietopalvelu verkossa. Palvelusta löytyy myös vastausarkisto.
Sivuston kieli: 
https://www.eurekoi.org/

Näytä enemmän
Kirjasampo on kirjaston tuottama kaunokirjallisuuden kuvaukseen keskittynyt palvelu. Sivustosta löytyy tietoa kirjailijoista sekä heidän tuotannostaan. Kirjoja kuvaillaan monipuolisin asiasanoin, joten palvelussa voi etsiä kirjallisuutta aiheen mukaan. Kirjasammossa on myös toimituksen ja muiden lukijoiden suosituksia kirjahyllyissä, aiheenmukaisia listauksia kirjallisuudesta, kirjablogilistaus sekä tietokirjallisuussuosituksia.
Sivuston kieli: 
https://www.kirjasampo.fi/

Näytä enemmän
Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kehittämä haku Kirjasampo.fi-palveluun. Jatkuvasti täydentyvä Kirjasampo.fi sisältää tietoa romaaneista, novellikokoelmista, runokokoelmista, sarjakuva-albumeista ja kirjallisuuden tekijöistä. Tarjolla on kansikuvahaku ja linkkejä erilaisiin lähteisiin. Kirjasampo 2.0:ssa on mahdollisuus lukuisiin eri hakurajauksiin. Esimerkiksi Romaanit-näkymässä voi etsiä nimen, tekijän, kirjallisuudenlajin, teeman, omien avainsanojen, alkukielen, kirjallisuuspalkintojen, päähenkilöiden, toimijoiden, tapahtumaympäristön, paikannimen, tapahtuma-ajan ym. avulla.
Sivuston kieli: 
https://analyysi.kirjasampo.fi/fi/

Näytä enemmän

Sivut